Prenajímateľ nám nechce vrátiť depozit

verizienka
30. júl 2020

Ahojte, odchádzame z podnájmu. Skladali sme depozit 500 eur, v zmluve to máme uvedené, no majiteľ tvrdí, že sme jej určite nič nedávali, že si to nepamätá. Ako postupovať? Máte niekto s niečím takým skúsenosť? Ako by ste to riešili?

krisbar
30. júl 2020

Ak nemate potvrdenie o zaplateni depozitu (blocik, prevod na ucet), tak asi ho neuvidite. A v zmluve je co napisane? Ze pri podpise zmluvy zaroven ste zaplatili aj depozit? V takom pripade by to mohlo sluzit ako potvrdenie.....inak by vam predsa neodovzdala kluce.

katty2012
30. júl 2020

@verizienka mas zmluvu, chod za pravnikom, nech napise vyzvu majitelovi. tam uvedie vsetky fakty a datum dokedy je jeho dlh splatny s tym, ze ked ho nesplati, postupi to k sudnemu vymahaniu. tam uz ale bude platit aj trovy, aj pravnika

pribinak
30. júl 2020

Základná otázka: doklad o zaplatení máte? Ak nie, smola

basska_b
30. júl 2020

Ak je v zmluve napísané, že pri podpise zmluvy sa skladá depozit, tak nech nevymýšľa, že ho nemá. To, že si to nepamätá, neznamená, že sa to nestalo...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oblecenie99
30. júl 2020

@verizienka Ako máte presne koncipovanu zmluvu?Ak je to tam skutocne uvedené,že podpisom/uzavretím zmluvy prenajímateľ potvrdzuje,že prevzal depozit v takej a v takej výške,tak sa môže aj roztrhať..No ja kvôli 500 eurám by som zainvestovala do advokáta.Ukazte mu zmluvu,on napíše výzvu (standardne tak zvykli postupovať),na fyzické osoby vie celkom dobre zaucinkovat už len tá samotná výzva s logom advokáta ;) ak to nepomôže,dá sa to rýchlo a veľmi efektívne vyriešiť aj súdnou cestou,platakom resp.upominacim konaním,tam sa platí aj nižší súdny poplatok,pri 500 eurách nebude veľký,aj s tým Vam pomôže advokát a druhá strana Vám preplatí aj naklady za právne služby.Ja by som zvážila,či mu vôbec odovzdám dovtedy kľúče od bytu..poraďte sa s právnikom.

lenuliatko84
31. júl 2020

Ak to nemas podložené papierom nemas narok na nic

verizienka
autor
31. júl 2020

V zmluve je uvedené, že pri podpise sa skladal depozit. Nechce sa mi to riešiť súdne, ale určite jej pohrozime. Posledné tri roky nemáme ani zmluvu, nikdy nemala času sa zastaviť. Tak to budem riešiť potom aj na daňovom, ak ho nevráti.

verizienka
autor
31. júl 2020

@nikolka1986 nic tam nemala, všetko naše. Zajtra s ňou budeme, tak uvidíme.