Priezvisko dieťaťa/otec dietaťa v prípade rozvodového konania
Ahojte, mam takú otázku. Z manželstva mám 7r dcéru, stále som vydatá ale s manželom spolu nežijeme od novembra 2017 , dcéru mám súdne zverenú do starostlivosti ja. Máme od januára 2018 podanú žiadosť na rozvod a tá sa stále odkladá lebo exmanžel si stále nejaké veci vymýšla len aby pozdržal rozvod slrz jeho dlhy. Ale nastala situácia,ze mám priateľa s ktorým som tehotná (aktuálne 13tt) ale kedže som stále vydatá dieťa automaticky dostane asi priezvisko po exmanzelovi. Ako to vyriešiť? Aby malo dieťa priatelove priezvisko a teda bol aj zapísaný v rodnom liste ako otec dieťaťa?
@sissy27 to ano ale spravidla plati pri striedavke 0, mozno este v Ba sa tym sudca zaoberat bude ale inak mam pocit, ze sudcom je to jedno z coho bude zit matka s dietatom. Samorejme existuju vynimky. Nema z coho dat vyzivne, nema oficialny prijem a hotovo. Zakonne domnienky o prijme neviem ci vobec nejaky sudca aj pouziva.
@extempore to co tu splietas ? Ake chrapunstvo ?
On bol chrapun ked zacal chrápať so susedou, narobil dlhy ktore hadze na plecia manzelky a robi prieťahy s rozvodom uz 2 roky len aby nasral autorku...
To s tym výživným bola rada ako ho "usmerniť" Ak bude naťahovať rozvod tak bude platit na cudzie dieťa.to sa spamätá 99% chlapov, az vtedy ide o ich ego z 2.strany

@betulinka1 ani pri striedavke to tak úplne jasné nie je, ak jeden z rodičov žije výrazne lepšie ako druhý, tak býva výživné stanovené aj pri striedavke. To mi inak nenapadlo, že “extempore” žije ešte v minulom storočí alebo v úplne inej krajine a preto má svoju pravdu 🤨