icon

Môže otec uspieť na súde v otázke priezviska?

20. apr 2025

Ahojte. Nebol niekto v podobnej situacii? Mam 7 rocneho syna, s byvalym sme sa dohodli, ze syn bude mat moje priezvisko-vtedy som argumentovala tym, ze JA s nim budem chodit po lekaroch, vybavovat vsetky potrebne veci, ci uz v skolke, skole, nechcela som opletacky pri cestovani. Kedze bol zvereny do mojej starostlivosti, chcela som aby mal moje priezvisko. 7 rokov to otec mojho vobec neriesil.
S ex sme sa rozisli este pocas tehotenstva a nerobil mi nikdy problemy. Myslim, ze sme vychadzali v dobrom. V rodnom liste je zapisany, vyzivne plati, synovi kupi co chce, prispeje aj peniazmi navyse.
Ja som si konecne nasla priatela a byvaly priatel je uplne vymeneny, zrazu chce travit so synom pomaly kazde poobedie, dokonca ma dal na sud, aby mal syn priezvisko po nom. Moze uspiet? O co mu ide? Nerozumiem tu nahlu zmenu.

pribinak
•
20. apr 2025

O čo mu ide? No žiarli.
Boji sa, že tvoj nový partner sa stane otcom jeho syna
To je celé

denisa_deniska
•
20. apr 2025

Asi sme všetci pochopili tú náhlu zmenu 🙂

kiki68
•
20. apr 2025

Nie, nemoze uspiet len tak, na to musi mat suhlas druheho rodica. Rovnako Ty nemozes dietatu menit dalej meno len tak. Ani vydajom. Cize toto tazko prejde

autor
•
20. apr 2025

Ale vydavat sa neplanujem. Ani otca pre syna nehladam. Bola som sama od porodu.
Neviem na co by ziarlil, ked nas “nechcel” , ked nahodil spiatocku, lebo som zistila, ze som tehotna.

katarinaba
•
21. apr 2025

Jemu je jedno preco ta opustil, ze si bola sama. Vyhovovalo mu to. Ale aj tak ta povazoval za jeho majetok, dieta to umocnilo. A dieta je jeho, on ho vlastni. On si vas "ocikal" a to staci. Teraz prisiel iny "pes" a ten ho prestal. A to je drzost na entu. Ako sa hovori - topiaci sa aj slamky chyta a tak skusa svoj "majetok" obhajit vacsimi stankami. Pardon za expresivnost - ale tak to je. Myslel si, ze ty potrebujes jeho, nie on teba. No preratal sa a jeho ego utrpelo.
Nedaj sa zastrasit. Ignoruj ho a tym ho najviac das dole. Sud len tak pre nic za nic dietatu priezvisko nezmeni. Urobila si dobre vtedy a teraz to dobre pre teba dopadne. Drzim palce.

tenerifka
•
21. apr 2025

@katarinaba toto je naozaj pefektne napisane👍, polopate a od prirody😁

tenerifka
•
21. apr 2025

Autorka, nie, neuspeje na sude. Tvoje dieta uz priezvisko ma a nebudu mu ho menit len tak podla nalady exa. Osvieteny sudca/sudkyña velmi rychlo pochopi, ze sa jedna o zhrdene ego.....

autor
•
21. apr 2025

Dakujem dievcata.🙏