Priezvisko nemanželského dieťaťa
Ahojte. Aké priezvisko dostane dieťa keď pár nie je zobratý? Vzťah nič moc a muž a aj žena chcú aby dieťa malo ich priezvisko. Žena argumentuje, že sa má volať po nej, že ona ho porodila. Muž sa bráni, že dieťa má mať vždy priezvisko po otcovi dieťaťa. Ako to je keď sa obaja nevedia dohodnúť? Ďakujem.
@tiezjedna tak mne sa to stalo na letisku par krat, ale to urcite aj tym, ze deti mali jeden nemecky a druhe britsky pas a ja slovensky..
Ak sa nedohodnete bude rozhodovať súd. https://ficek.sk/priezvisko-dietata-narodeneho-... Treba dať ale vedieť na matrike, aby sa nestalo že otec na matriku zájde z papierom z pôrodnice a nedá vystaviť rodný list , toto sa už stalo , že prišiel otecko že mamička je ešte v pôrodnici a tak on vybavuje všetky papiere. Takže pokiaľ ty sa nedohodnes a budete sa hádať máš len dve možnosti, buď dáš otca do rodného listu a pôjdeš na matriku že nemáte dohodu o priezvisku alebo neuvedies otca dieťaťa. Myslím že tak či tak ťa potom čaká súd , vzťah sa zrejme čoskoro aj tak rozpadne. Máte zlý vzťah a ešte toto k tomu , držím palce
@anjelicek26 tak to bude asi tým pasom👍
V skole sa uz prisposobili, chodia nam spravy z edupagu kde je vidno zoznam adresatov a pisu k tomu deti v zatvorke a bezne je tam: pani Jelenova ( deti Misko V. a Zuzka T.), pan Medved ( deti Jozko P.)... Inac ak by som nebola vydata, tak by sa tatko mohol aj na hlavu postavit a usami dorazat, proste moje deti sa budu volat tak ako ja.
@anjelicek26 z pohladu zákona nemá. Ak nebude súhlasiť, rozhodne súd.

@tiezjedna ano ved to ja tvrdim od zaciatku 🙂 len mi ina uzivatelka odpovedala, ze moze byt uvedeny v rodnom liste a nic sa spisovat nemusi