Priezvisko po mame
To naozaj je taka chyba ze som dietatu dala svoje priezvisko keď nie sme zobrati? 9 mesiacov som bola tehotná a nepožiadal ma o ruku 🤷♀️ teraz po niekoľkých mesiacoch túto tému otvoril a katastrofa. Hádame sa. Je veľmi dotknutý. Aj jeho rodina. Všetci riešia ake priezvisko som dala, nik nerieši jeho, ze čo si ma nevzal🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@sabriel9ka ver tomu, ze ja ked sa nahodou zas a znova vydam, tak sa priezviska mojich deti urcite nevzdam - a ak by to ten dotycny, co si ma povodne chcel vziat, neakceptoval, ja by som neakceptovala svadbu s nim. Dieta sa ma volat tak ako sa vola jeho matka. A ano, nemusia sa brat ked je tehotna -- na ziadosti o manzelstvo je uvedena taka kolonka, ze nasa dohoda o spolocnom priezvisku sa tyka aj nasich skor narodenych deti...... a hotovo, deti by automaticky dostali novy rodny list s novymi priezviskami.
@sabriel9ka dieta odjakziva nosilo meno po matke, ak bola vydata tak ano malo aj meno otca, ak bola slobodna automaticky bolo meno matky....len s tym ze vacsinou sa robili rychlo svadby aby dievca v hanbe neostalo
@simsalabim No tak kedysi ludia zili v jaskyniach tiez ze🤷🏻♀️
je tu diskusia, vyjadrila som nazor iny ako mate vy vsetky zeny tu tak ma ukamenujte 😄 aj tak si stojim za tym ze uhanat chlapa takymto sposobom do svadby je …🙈🤦🏻♀️
Dobre si urobila.. Ja som dala priezvisko po otcovi a len opletacky s tym mam vsade kedze ja mam priezvisko ine takze estw aj rodny list nosim prefoteny sebou a s chlapom uz ani spolu nie sme 🙈
@sabriel9ka ale ja predsa nehovorim o uhanani chlapa ku svadbe 🤦♀️ Ja sa vylucne vyjadrujem k tomu, ci ma dieta mat meno po matke. A dovodov za je podstatne viac ako proti. Ty si povedala, ze “sa dieta odjakziva volalo po otcovi”, tak tvoj argument s jaskynami nie je celkom na mieste.
@sabriel9ka jaké uhaňanie, pani zlata🤦♀️ zle to chápete. Chce aby sa dieťa volalo po ňom. Ja som povedala, že sa bez svadby proste po ňom volať nebude. Tak sa nevolá. Teraz ho to zase škrie, svoj postoj som mu zopakovala. Nekľakám si pred neho každý štvrtok s prsteňom🤣
Ďakujem za názory všetkým!! Aj tým protichodným. 👍✌️🥂🥂 pošlem sem potom foto zo svadby 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@lamonita v zivote by som svojmu dietatu nedala ine priezvisko ako mam ja. Preco by som to robila? Aky on dal tebe argument?
Dobre si urobila, je tu xy tem, v ktorych to zeny lutuju a pytaju sa co s tym, ako zmenit detom priezvisko..
@lamonita ja by som to spravila tak isto ako ty. Preco by malo mat doeta ine priezvisko ako ja? Otec dietata mal na vyber a mohol ta poziadat o ruku predsa 🤷🏼♀️ Ja mam s tymto osobnu skusenost, kedze moja mama ma ine priezvisko a mne ako decku to vadilo a ked mi babka poslala balik, tak mama musela na postu nosit rodny list aby jej ho vobec dali a dokazovat, ze som jej 6 rocne dieta 🤦🏼♀️
@kaktusik007
Nerypem, len sa pýtam. Čiže si sa vydala prvýkrát a voláš napríklad Kováčová, tvoje deti tiež. Rozvedies sa, necháš si priezvisko kvôli deťom. Nájdeš si nového, ktorý si ta chce vziať, ale musí rešpektovať, ze si necháš priezvisko svojho ex kvôli deťom? A čo potom deti z toho nového vzťahu? Majú mať teda priezvisko po matke a teda po jej ex alebo po novom mužovi a tým pádom iné ako matka?
Ci som len nepochopila?
@nerya ja uz dalsie deti mat nebudem, ale - ak sa moje deti volaju teda Kovac, ja som si nechala po rozvode ich priezvisko Kovacova. Dalsou svadbou by som si priezvisko zdvojila - bola by som trebars Novak Kovacova. Cize stale by som mala priezvisko ex kvoli detom, a hypoteticky aj ked by som mala deti s dalsim tak tie by boli Novakove. A ja by som nosila priezviska mojich deti.
Akurat teda dalsie deti s tretim chlapom by som uz mat nemohla 🤣🤣🤣🤣🤣
@nerya ale ano, ak by si ma moj novy partner do porodu nevzal --- jeho dieta by vlastne malo priezvisko moje, cize aj mojho ex 🤷🏼♀️
@kaktusik007 ahaaaa, vidíš toto ma nenapadlo 😉
Žienky, ja som aktuálne tehotná a presne tento problém riešime. Partner ma nikdy o ruku nepožiadal aj keď vždy o svadbe hovoril, taktiež hovoril, že keď ostanem tehotná, tak to samozrejme porieši. Som v 5. mesiaci a nič. Chcem dať dcérke svoje priezvisko a on to nevie prekusnut, že toto keď mu spravím tak zle. Môže mi tento zámer nejak zmariť? Ja už sa nechcem nechať klamať. Dajte mi, prosím rady, ako to spraviť, ja sa nechcem volať inak ako moje dieťa. Ďakujem ❤️
Žienky, ja som aktuálne tehotná a presne tento problém riešime. Partner ma nikdy o ruku nepožiadal aj keď vždy o svadbe hovoril, taktiež hovoril, že keď ostanem tehotná, tak to samozrejme porieši. Som v 5. mesiaci a nič. Chcem dať dcérke svoje priezvisko a on to nevie prekusnut, že toto keď mu spravím tak zle. Môže mi tento zámer nejak zmariť? Ja už sa nechcem nechať klamať. Dajte mi, prosím rady, ako to spraviť, ja sa nechcem volať inak ako moje dieťa. Ďakujem ❤️
@julia400 dieta ma automaticky priezvisko po matke, pokial by ste nespisali na matrike dohodu o mene. Takze nema ti to ako zmarit.
@julia400 nemoze neboj sa a vytrvaj robis spravnu vec
Nema ti to ako zmarit. Len ak je trafeny moze sa storcovat, ze sk nedas meno po nom, tak ho nemas uvadzat ako otca, len sa nedaj zatlacit do kuta. U nas sa tiez o svadbe hovorilo a hovorilo az ked bola dcera na ceste tak som povedala, ok, netrvam na svadbe, nezblaznim sa ak budem slobodna matka. Ale moje dieta sa bude volat ako ja. A ake to bude priezvisko, to je na tebe.
@lamonita ahoj, ako si prosím ta dopadla, už si ta zobral? 😉
@lamonita ahoj, ako si prosím ta dopadla, už si ta zobral? 😉
@bielasovicka ahoj, vďaka za pripomenutie tejto témy. Vec sa ma tak, ze sme 2 tyzdne rozideni. Odišla som od neho, čaká nas sud o zverenie malej a vysporiadanie majetku.
@bielasovicka ahoj, vďaka za pripomenutie tejto témy. Vec sa ma tak, ze sme 2 tyzdne rozideni. Odišla som od neho, čaká nas sud o zverenie malej a vysporiadanie majetku.
@lamonita to mi je luto… no ako dobre, ze dieta ma tvoje priezvisko. A snad je aspon dobry otec.
@lamonita to mi je luto… no ako dobre, ze dieta ma tvoje priezvisko. A snad je aspon dobry otec.
@simsalabim okrem priezvisk mame odlišný aj nazor na výchovu. Sice sa vie postarať, urobiť program ale zlyháva pri umývaní zubov, cesani, hygiene... Nenatre to dieta kremom, vsak naco, ved sa aj tak nikdy nespalila🤦🤦 a mnoho iného
@simsalabim okrem priezvisk mame odlišný aj nazor na výchovu. Sice sa vie postarať, urobiť program ale zlyháva pri umývaní zubov, cesani, hygiene... Nenatre to dieta kremom, vsak naco, ved sa aj tak nikdy nespalila🤦🤦 a mnoho iného
@lamonita tak drzim palce 🍀

@sabriel9ka mylis sa v tom, ze sa “dieta odjakziva volalo po otcovi”. No nevolalo 🤷♀️ Toto je novodoby vynalez, hladkajuci muzske ego a ide skor proti zaujmom matky - preco, tu uz bolo vymenovane. Dieta sa vzdy v minulosti volalo ako matka - ci uz vydata alebo slobodna.