Priezvisko po mame
To naozaj je taka chyba ze som dietatu dala svoje priezvisko keď nie sme zobrati? 9 mesiacov som bola tehotná a nepožiadal ma o ruku 🤷♀️ teraz po niekoľkých mesiacoch túto tému otvoril a katastrofa. Hádame sa. Je veľmi dotknutý. Aj jeho rodina. Všetci riešia ake priezvisko som dala, nik nerieši jeho, ze čo si ma nevzal🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@lamonita je to to najrozumnejsie, co si mohla urobit. Preco by si sa ty mala volat inak ako tvoje dieta??? Nech sa mlady pan zamysli sam nad sebou. Dieta sa vzdy volalo po matke. Ci uz bola vydata alebo nie.
Baby👍👍👍začnite mi písať prosiiiiim aj argumenty co mu mam ešte povedat🤦♀️🤦♀️
@lamonita urobila si dobre. Preco by mal mat jeho meno? Ze on zasunul? Ty si ho vynosila a porodila. On ma jednoduchu moznost, aby ste mali vsetci meno rovnake - zobrat si ta za zenu. Nie hodit sa o zem a trucovat, lebo je ublizene jeho "muzske" ego.
Tak ja by som mu povedala, že keď ty mu nestojís za to, aby ti dal svoje meno, prečo by si ty mala dat jeho meno dieťaťu.
Nechápem terajších chlapov,bývanie ano, full servis áno, dieťa jeho meno a on nevie sa ani dokopať k tomu, aby matku dieťaťa povýšil na manželku...
On je dotknúty? A ty nemáš byť dotknutá?
Raz tu jedna baba napisala, ze povedala chlapovi "ked si ma zoberies, bude mat aj dieta tvoje priezvisko". Ty s nim chodis po doktoroch, do skolky neskor... a vsade by ta oslovovali pani taka a taka, co sa tak ani nevolas...
@lamonita no ved hore som ti uz napisala dva argumenty. Si jeho matka. Dieta sa vzdy volalo po matke. Chces dalsie? Urady, lekari, cestovanie. Ak chce, aby malo dieta meno po nom, a zaroven rovnake ako jeho matka, vie to lahko zabezpecit.
Ty si tá čo vy nosila, ty si tá čo porodila, ty si tá čo sa hlavne stará predpokladám, ty budeš hlavne chodiť s dieťaťom do škôlky po lekároch atď. A keby sa raz rozidete tak meno z jeho na tvoje môžeš zmeniť len s jeho súhlasom, a ešte stále ostáva vo veľkom percente po rozchode dieťa s matkou. Mal to spraviť ako sa patrí zobrať si ta a mali by ste všetcia rovnaké priezvisko.
Véd sa ho spýtaj co to rieši až teraz a neriešil to predtým keď ste dieťa plánovali.
Argument je ten, že nikde nie je napísané, že chce s tebou šťastne žiť až do smrti a keď si to rozmyslí, nebudeš mať deti, čo sa volajú inak. Ideálne časom tri, čo sa volajú každé inak. 😄
Najlepší argument je presne ten že mal dosť času si ťa vziať za ženu. Otázne je, či ti to je aj ozaj treba keď je to také teľa aj s protivnou rodinou. Nech sa nesťažuje on a jeho rodina už vôbec nemá do toho čo kecať. Veď keď sa mu nepáči tak riešenie pozná ako dať priezvisko tebe aj dieťaťu. Je to veď na ňom, nie na tebe.
@lamonita akoze pardon, dieta sa ma volat priezviskom ako jeho mama!!!! a za tymto si stojim. A to je presne ten dovod, preco som si po rozvode nechala exovo priezvisko -- neberiem ho ako priezvisko mojho ex, ale ja hrdo nosim priezvisko mojich synov.
mal moznost si ta vziat, dieta sa mohlo narodit v manzelstve, isto by si nesla proti prudu a zmenila by si si meno ty a deti by sa volali po nom... Takto?
Kamosky to napriek mojim radam tak spravili - ved my sa predsa budeme brat, moze mat meno mojho priatela..... Zo styroch je nakoniec vydata jedna, zvysne su rozidene medzitym, a teda komplikacie ked sa dieta vola inak ako jeho matka su znacne.... Uz len taka blbost ako dovolenka.... Alebo teraz prisiel zdravotny preukaz syna postou -- ze do vlastnych ruk --- ma 11, takze si ho sotva sam prevezme... Ak by som sa volala inak, netusim, ako by mi tu zasielku dali, uz teraz s rovnakym priezviskom to chcelo odo mna poriadnu davku asertivity ich presvedcit ze halooo, je to moj syn a ma 11...
@kaktusik007 my máme viac menej rozvod na spadnutie a tiež sa riešilo, či si nechám meno. No áno, nechám, nie pre to, že budem plakavat a rozijmat nad občianskym, ale pre to, že moje deti sa inak ako ja volať nebudú.
Uz som to sem pisala, ale ja som muzovi povedala, ze dieta bude mat rovnake priezvisko ako ja. A je uz na nom, ci to bude to jeho.
Ta jeho rodina je inak rozkosna. Zavzdusnovat sa, ze dieta nema priezvisko po nom. To ze si matku dietata nie je schopny vziat za manzelku, to ich neomina?
Ja by som sa s nim uz o tom ani nebavila. Nech sa ozve ked bude mat prsten, tema uzavreta dovtedy.
@lamonita ja som organizovala krúžky a tam polovica deti mala iné meno ako matka. Riadny chaos som v tom mala. Dieťa má mať také priezvisko ako má matka. Aj pri cestovaní do zahraničia môže byť problém. Jedna známa tak mala problém dostať sa z Egypta domov, lebo syn mal iné priezvisko ako matka. Ja som si kvôli tomu nechala priezvisko bývalého po rozvode. Ak chce, aby mal syn rovnaké priezvisko ako on, bude musieť zabezpečiť aby mala také priezvisko aj jeho mama. Ako, to už všetci vieme.
@nominativ v tej dobe rozvodu mi moj ex nedovolil zmenit priezvisko detom... tak proste tiez bol nasraty ze som si nechala to jeho.... Teraz by s tym mozno uz suhlasil, neviem, asi by dal na decka, mladsi by si aj meno zmenil, len starsi odmieta..... :( Tak uvidim, zacinaju otca dost odmietat a mozno casom sami pochopia ze s mojim rodnym priezviskom by to bolo celkom fajn 🙂
jednoducho pánovi frajerovi aj jeho rodine povedz, že dieťa má meno po matke, ak by sa mu uráčilo si ťa zobrať, vzala by si si jeho priezvisko a tým pádom by malo jeho priezvisko aj dieťa. Hotovo bodka. Ďalší krát by som ich asi poslala tam kde slnko nesvieti. Nech si robia poriadky s chlapom a nie tebe nadávať.
Dobre si spravila ,že priezvisko má po tebe však si jeho mama.A argument? No nezobral si ťa keď si ťa zobere priezvisko zmenis.
Ja som svojmu povedala, že pokiaľ nebudeme zobrati, nebude mať jeho meno. Argumentov je fura. Ja behám po doktoroch, po úradoch, a nebudem všade nosiť rodny list, všade dokazovať, že som matka keď mám iné meno.
A preco ti to vadi tetaz? Ked si otehotnela, preco ste sa pred plodenim nevzali?
Priezvisko po matke ulahcuje zivot. Vsetko vybavujes ty a nikto neriesi, kde je otec. Lekari, cestovanie a v pripade rozchodu nemas ziadny problem… svadba alebo tvoje priezvisko.
@lamonita Nech ti on povie jediny rozumny argument, preco by malo mat priezvisko po nom.
@stanulienkat to čo je za otázku? Tak asi otehotnela neplánovane nie? Nie všetka ochrana je na 100%
keď už si urobila tú chybu, že si s ním mala dieťa pred manželstvom, tak ten druhý krok si urobila správne. A argumenty? Veľmi jednoduché. Po svadbe budeme mať obidvaja tvoje priezvisko, môj zlatý, skôr nie. Schluß, ďalej nedebatujem.
@lamonita Naozaj chcete chlapa “nutit” aby si vas zobral takymto sposobom? Babo asi nebolo planovane ak spravne rozumiem lebo ak ano tak preco ste si teda robili dieta ak trvate na svadbe a rovnakom priezvisku pre vsetkych?
Takze dajme tomu ze ste teda neplanovane otehotneli.. okej, stava sa.. ja by som sa teda zasnubovat/brat tehotna nechcela.. vyzera to,
ako by to nebolo dobrovolne ale kvoli dietatu.. co by vlastne aj bolo,
alebo teda pre to aby sa dieta volalo po nom. Ja neviem teda ale dieta odjakziva nosilo otcove meno, vzdy sa mozte raz rozviest,
zobrat si niekoho ineho a potom co? budete dieta premenovavat?
necudujem sa ani otcovi, ani jebo rodine ze sa ich to dotklo, deti sa vacsinou volaju po matke ak je otec neznamy alebo o dieta nestoji.. toz moj nazor 😊

nie podla mna to chyba nie je 🙂