icon

Prišla mi kontrola, som na PN

brmbalka77
6. dec 2021

Dobrý deň chcem sa opýtať vas pretože netusim čo robiť.
Som na PN a prišla mi kontrola zo sociálnej poisťovne o 7 ráno, bývam v dome a zhodou okolnosti, zákon schválnosti nám nefungoval zvonček a vo dvore mam 3 psov.6.r.dcera mi bola na maródke pretože chora bola v horucksch celu noc tak sme si dlhšie pospali, o tej kontrole som ani nevedela keďže sme z dcérkou spali,do papiera mi napísali iba že o dvore boli psy,dnes som volala opäť im ze ako to mam vlastne ďalej riešiť,povedali mi ze mam napísať revíznej dr.list samozrejme dodám aj dcerkinu ospravedlnenku co ma od dr netuším ako mam zdokladovat ze som spala doma som bola,moje t.c mali ale nevolali stretli ste sa prosím vás z niečím podobným?bojim sa toho ze mi v decembri neposlu PN za november.😪😪🙄🙄🙄🙄

portret7
6. dec 2021

@brmbalka77 sused nemôže potvrdiť, že ta počul chrapat? Iné má nenapadá🙈

kvieta
6. dec 2021

Nemáš nejakú kamošku právničku? Inak sa budú na to pozerať, keď to Tvoje vyjadrenie bude mať "štábnu kultúru". Dodatočnou pečiatkou by som to už po tých telefonátoch neriešila.

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@dada0902 ja som už volala z ľuďmi zo SP vedia ze som spala doma aj dr im uz oznámila ze som u nej nebola.😪😪

loginexistuje
6. dec 2021

@dada0902 uz neda ved im povedala ze zaspala
@brmbalka77 opis im situaciu ak mas doklad o ochoreni dcery priloz napis to normalne ludsky nevyhovaraj sa proste sa stalo

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@portret7 len dcera a priateľ ktorý spal vedľa mňa.

ibrunova
6. dec 2021

@brmbalka77 pozri, napíš pravdu, ako to bolo, aj to, že ti nevolali, keď boli pred domom. Ja keď mám napr. horúčku a spím, by som ich ani zvoniť nepočula..

petulda333
6. dec 2021

@brmbalka77 napisala by som cestne vyhlasenie,kde by som popisala situaciu. Nevymyslala by som dr a pod. Mojej kolegyni sa stalo podobne. Mala uraz a bola leziaca,6m iba lezala. Striedali sa pri nej deti s muzom,abh nebola sama. Nevladala ani rozpravat. Prisla jej kontrola,dcera kt bola s nou,zbehla dole za kurierom. Medzitym prisla kontrola a zaklopala pri dverach. A potom odisli. Tiez jej nechali listok a potom list. Dcera sa na urade hadala,co sa nedivim. Ved to je chore. Zaklopat a pockat par sekund.

dada0902
6. dec 2021

@brmbalka77 joj tak to je riadne na hlavu tak ako to chcú dokázať keď niekto spi a pravda je na jeho strane 😔

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@loginexistuje ano idem to akurát pisat proste im napíšem pravdu ako som im aj povedala do telefónu. Zajtra im to pojdem zaniest a uvidím ako čo 😪🙄🙄to o tej pokute viem ze sa môže dostať len sa bojím ze mi tu on teraz pred Vianocami za november nepošlu. Radsej by som bola keby mi pn normálne vyplatili ako kazdy mesiac a dali mi tu pokutu 100e kludne hneď by som ju zaplatila,len by ma mrzelo ze dostanem pn len za par dni a akútna vianoce

kvieta
6. dec 2021

@brmbalka77 Veď máš svedka - priateľa. Nech priateľ napíše čestné vyhlásenie, že ste všetci spali, nakoľko ste v noci nespali pre chorobu malej. Tak ste tvrdo dospávali.
To je prístup toto. Umelo znižujú počet PN, keďže štát bol veľmi štedrý. To už môžu začať chodiť normálne o 6.00 hod. Mňa by nezobudili ani salvami z dela.

luccy89
6. dec 2021

To ich spravanie, nemam slov. Mala si sa opytat, ze kde asi by si o 7 rano bola? Na kavicke ci shoppingu?🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ U nas by sa o 7 tiez nikto nedozvonil. Spime

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@luccy89 Toto som im na rovinu povedala vyjadrila ,sa vytocila neskutočne pretože prístup nula bodov

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@luccy89 normálny človek ked nikde nevstava o 7 ráno spi a ked je z detmi celu noc hore neviem aký dokaz odomna chcú.

portret7
6. dec 2021

@brmbalka77 nech dosvedčí priatel

asocial
6. dec 2021

napis im pravdu, tak ako si to napisala se (samozrejme trosku oficialnejsie a kulturnejsie). Sme ludia.

dada0902
6. dec 2021

@brmbalka77 dúfam ze dobre pochodíš aj keď to vypadá ze su bez chrbtovej kosti nechápem ako toto môže niekto robiť ja by som zazvonila a zavolala no je očividne že radi ubližujú co som čítala tu viac prípadnou ja by som ani spávať nemohla keby vedome ľuďom robím takéto naschváli viem ze je XY ľudí čo toto porušujú no nič by im nespravilo keby k tomu zavolajú držím palce

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@dada0902 Ďakujem vám veľmi pekne ❤

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@asocial ano samozrejme, ďakujem

loginexistuje
6. dec 2021

@brmbalka77 a kedy bola ta navsteva ? aky datum ?

zuzana949
Autor odpoveď zmazal
brmbalka77
autor
6. dec 2021

@loginexistuje 2.11 od vtedy to riešim doteraz volám pisem nikto sa k tomu nevyjadril ,volám im dennodene stym ze ako mam teda postupovať, povedali mi nijako lebo som nebola doma.No doma som bola.

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@zuzana949 nie nebola v škole,mam dcerinu ospravedlnenku co ma ona od svojej dr .To prefotim a doložim ku cestnemu vyhlaseniu

dilino
6. dec 2021

Kontrola prišla o 7:00 ráno ved prácovna doba v SP v MT začina o 8:00 skôr ako 8:00 do terénu neidu nech si vyserú oko.Takže oni skôr než začinajú prácovnú dobu prišli na kontrolu divné. Ved oni nemajú právo prisť skôr než majú úradne hodiny.Ved ked niekde idú na kontrolu tak musia k tomu človeku prisť a to trvá tiež nejaku dobu presun.Na papieri ktorý ti necháli ti napisali čas kedy prišli na kontrolu alebo ako si sa dozvedela že boli o 7:00.Neide mi do hlavy ako môžu prísť skôr ked prácovna doba im začina 8:00 tak si myslim že o takom čase prisť nemôžu.Normálne napiš že ako môžu prisť o 7 ked ich prácovna doba je od 8.Takže ich hlúposť a tvoja chyba že vám neide zvonček na to treba davať pozor ale ako pišeš ked mali tč tak čo ti nezavolali tupy že sú vonku pred bráničkou.

dadis
6. dec 2021

Chyba bola, ze vam nefunguje zvoncek. Sorry, ale si 1/2r na PN a zvoncek ti nefunguje? Ved ako ti maju skontrolovat liecebny rezim? Ked nespis, tak striehnes na branku?

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@dilino Tomu nechápem ani ja,proste prisli 🤷‍♀️moje číslo mali no nevolali .Keby ich videla suseda ona by mi rýchlo zavolala ze ru niekoho mam no bohužiaľ nikto ich nevidel.Oni prisli do schránky hodili papier a odišli no určite tu neboli viac ako 15min.Ked som videla papier hneď som volala no vysmiali ma.

janinah
6. dec 2021

@dilino kontroly chodia nonstop,maju na to právo

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@dadis Zvonec stále fungoval netusim preco práve ked prisli oni nešiel, proste nuc som nepočula.Vten den sa kupil zvonček novy.To sa stáva

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dadis
6. dec 2021

@brmbalka77 No pride aj mne tvoje vysvetlenie nedoveryhodne. Prepac 😔. Najma, ak cerpas taku dlhu pn a neotvaras. Podla mna aj pracovnicky by boli zhovievavejsie, ak by islo o vaznu diagnozu, alebo kratkodobu pn. Bohuzial, na Slovensku sa vo velkom zneuziva institut pn a niekedy na to doplatia, ako v tvojom pripade, aj ti poctivi, kvoli niekolkym nepoctivcom...

brmbalka77
autor
6. dec 2021

@dadis Ano ja to chápem,no vedia o mne som po operácii chrbtice preto som tak dlho na pn,ano vela ludi pn zneužíva beha vsade atd no ja som bola naozaj doma plus dcera chora.Kaslala by som na to no idú Vianoce som nie z vlastnej vôle na pn o dcérku sa starám sama.No je to na figu vsetko