Prišla mi kontrola, som na PN
Dobrý deň chcem sa opýtať vas pretože netusim čo robiť.
Som na PN a prišla mi kontrola zo sociálnej poisťovne o 7 ráno, bývam v dome a zhodou okolnosti, zákon schválnosti nám nefungoval zvonček a vo dvore mam 3 psov.6.r.dcera mi bola na maródke pretože chora bola v horucksch celu noc tak sme si dlhšie pospali, o tej kontrole som ani nevedela keďže sme z dcérkou spali,do papiera mi napísali iba že o dvore boli psy,dnes som volala opäť im ze ako to mam vlastne ďalej riešiť,povedali mi ze mam napísať revíznej dr.list samozrejme dodám aj dcerkinu ospravedlnenku co ma od dr netuším ako mam zdokladovat ze som spala doma som bola,moje t.c mali ale nevolali stretli ste sa prosím vás z niečím podobným?bojim sa toho ze mi v decembri neposlu PN za november.😪😪🙄🙄🙄🙄
Toto sa stalo mojej tete- po operácii chrbtice, mohla len ležať alebo stáť ak jej niekto pomohol vstať. Prišla kontrola,jej manžel v obchode,teta na posteli a už bol problém. Čo čert nechcel,o nejaký čas prišli na kontrolu znova a situácia jak cez kopirák. To nevymyslis😃 nepamätám sa už ale ako to doriesili
@elizabet173 ano povedala som im to ze a kde som mala byt o 7rano ked aj ja pn aj dcera chora proste hájila som sa tým ze mi nevolali,normálny človek zavola .Ano napisala som cestne vyhlasenie plus zajtra prefotim dcerinu pn a pôjdem im to zaniest.
@brmbalka77 ja by som napisala, odvolanie kedze si volala,dala si vedieť,ze si bola doma a oni ti na tvoje tel.čislo nevolali,
@breznica A chcem sa opýtať, pn jej po tej kontrole ukončili?alebo jej nevyplatili pn od toho dňa co bola u nej ta kontrola
@brmbalka77 prosím ťa, toto sa ťahá už vyše mesiaca?
@mnamko riešim to do teraz snimi volám ozývam sa obhajujem tým ze nevolali bola som doma, no ľudia co tam pracujú su bez chrbtovej kosti 2x ma úplne vypli dovidenia
@ibrunova ano vyše mesiaca 😭😭riešim to z mojou dr aj z revíznou aj sociálnou poistovnou
@janinah právo áno ved je to ich robota ja viem že chodia aj cez sviatky aj víkendy to viem môjmu priateľovi raz boli na kontrole v nedeľu ráno len som nevedela že môžu prisť skôr než začinajú robiť myslim prácovna doba na SP.To ostatne je tak ako pišeš len ten čas kontroly mi skoro ráno nešiel do hlavy.
@brmbalka77 tak to pevné nervy ❤️
@brmbalka77 akože povedala by som im jedno že sú totálne hovada a karma ich dobehne a slušní ľudia nechodia o 7 ráno otravovať ľudí na PN akože ja som vytočeba za teba .povec im že to dáš do telky že s tebou nebudú mávať i keď už máš papier a málo času že 3 dní no mám dosť 🙈 popri detskú dr že si bola u nej s dcérou
My sme sa presťahovali, v byte nie že nešiel, ale ani nebol zvonček. Byt bol služobný, čiže my sme do toho zasahovať nemohli musel to prísť spraviť bytový podnik. Ako naschvál manžel mal úraz, volali sme do SP nech tam dajú poznámku, že je nutné volať lebo nemáme zvonček. Odpoveď: ich to nezaujíma, nech si to spravíme, zbytočne sme hovorili ze my ho nemáme ani v byte, čiže to trebalo všetko z dola natiahnuť. Nech povieme susedom a hotovo. Čiže sme len trpli doma, aby sme niečo nenašli v schránke.
Stále mi tu niečo nepasuje. Stále nechápem, čo sa tam rieši mesiac, riešila si to hneď v ten deň?
Tak oni sa snažia za každú cenu ľudí vyhodiť z PN. Síce si platíš zdravotné, sociálne, nemocenské, ale Boh Ťa ochraňuj, keď budeš brať zo systému.
@elizabet173 To je pravda, sú ľudia, ktorí to zneužívajú. A keď už je niekto PN, má si strážiť veci ako je fungujúci zvonček na dome, menovka, atď.. Zavolať ale mohli, aj keď neviem, či by to nebola len ich dobrá vôľa.
@elizabet173 uhadala-neuhadala... plati " neznalost zakona neospravedlnuje", mame byt zastihnutelni, tak si to mame zariadit ( od zvonceka, cez nabity mobil a pod.)
Inak kontrola u autorky bola 2.11., lockdown vtedy nebol - takze na to "kde by som pocas lockdownu asi tak rano mohla ist" by to neuhrala...
Pre zaujimavost - u nas vcera, po 16.30 hod., zvonila policia. Kontrola, ci ako covid pozitivna dodrziavam karantenu 🙂
@atikab fakt ako konecne zacali vobec nieco kontrolovat
hmmm je to tak, ako zvoncek moze vypadnut hocikedy, mozes byt v kupelni, na zachode, proste vysavat a nepocut ho. ak by ti boli zavolalali, tento problem by nebol nastal