Problém s reklamáciou žalúzií
Ahojte,
V juni sme oslovili firmu ktorá nám robila elektrické žalúzie že mame s nimi problém …už nám v rodine robili na 2domy - boli spokojní.
No naše rolety sú postupom času doskrabane, motory pískajú, rolety zasekavaju… vždy sme och kontaktovali my opätovne … oni povedali že sa ozvú a ani raz nedodržali slovo… naposledy tu boli 17.9 s tým že jednu roletu vymenili za novú ale aj ta sa už doskriabala… väčšinou sa vyhovárali, že nedostali vyjadrenie z Nemecka kde rolety striekajú .
Teraz v novembri nám končila 2rocna záruka na rolety, na motory je 5rokov záruky.
Zajtra tam idem volať ja lebo doteraz s nimi komunikoval manžel …cim mám urobiť na nich bububu ? Obchodnou inšpekciou ?
Čím by ste ich pritlačili do kúta aby začali riešiť nás problém ?
Mame emaily z leta v ktorých sme ich vyzvali aby riesili situáciu.
Dakujem za každú radu
A pisali ste oficialnu reklamaciu? Kde bolo jasne uvedene, ze reklamujem to a to? Vtedy sa musia vyjadrit do 30 dni, inak mas narok na vratenie penazi.
Ja som reklamovala zaluziu, je to izbova, ma asi dva metre na sirku a 1,8m na dlzku plus motorcek. Musela som ju priniest do obchodu, a az tak zacali reklamacne konanie.
reklamovat to treba pisomne, a riesit. A nie len vymenu a pod, skuste prist na to preco su zaluzie doskriabane a preco sa zasekavaju, aj ta vymenena co je zase doskriabana, co to sposobuje. Zaruka vam skoncila, ak nemate pisomnu reklamaciu, bububu ti nepomoze, tu pomoze JEDINE to, ze sa dohodnete a budete ziadnat riadne odstranenie problemu. Pripadne ak je problem motor, tak reklamovat to, lenze tam asi bude nejaky iny problem.
Plus na SOI sa u nas nespoliehajte.
Reklamáciu mame písomne od leta aj ďalšie emaily
tak potom ziadajte napr. vratenie penazi, ak preslo 30dni a nemate vyjadrenie. A kupte si zaluzie u inej firmy.
@simca06022011 aj to by bolo riešenie. Ako pokiaľ sa podala reklamácia oficiálne teda písomne a do dnešného dňa to nebolo dané do poriadku, tak podľa mňa majú nárok na vrátenie peňazí. No možno by som ich aj tou inšpekciou postrašila
Oni čakajú na vyjadrenie z Nemecka… ide to asi cez 3 osoby… ak nerátam ich adminky … dnes ak sa neozvu, zajtra to budem riešiť razantnejšie
no bohuzial maju to vyhadrenie z nemecka nahanat... ja teiz beriem tovar z celej EU a proste nemoze sa mi dodavatel vyjadrovat MESIACE. Vsetci mame nejake terminy. AK sa to nestiha, tak radsej to riesime bez vyjadrenia.
Podla mna skor sa im to nevidi, taketo opotrebenie a nechcu to riesit a bez vyjadrenia z tade sa vyhovaraju.
@simca06022011 pravdaže oni ako firma tu boli so šéfom na obhliadke 2x … sami povedali že sa s tým nestretli ale vyzerá to ako problém s lakom …
My tým roletam nemame ako ublížiť … sú na ovládanie diaľkovým ovládačom … nemame tu prašnosť a pravidelne ich umývam …
Plus motory nám hucia, zasekavaju a pískajú …
Proste je to niekoľkotisícová vec preto sa vykrucaju …
Rodina nemá problém s roletami od nich ale zákon schválnosti my sme vychytali vsetko aj za nich asi 😅
no len vies, to ze sa skriabu, preco o co ako? ona sa nedoskriabe len tak lamela o lamelu. Jedine ze by sa nejak zliepali, skriabali.. no neviem, oni su odbornicii :D Ak maju problem s lakom, mali ich vymenit, demontovat a riesit si reklamaciu s nemeckom... V kazdom pripade, sa nedajte, lehoty platia.
Ja som takto riesila parkety, cca 5000EUR parkety + 6000EUR pokladka. parkety zle vyrobene podla vsetkeho, lepenie nekvalitne urobene, do roka sme to muslei dat vytrhat. Keby som cakala, ze mi to vybavi vyrobca + firma, ktora nam to montovala, tak do dnes to nie je. Museli sme si povedat, co chceme, ako to budu riesit, po dohode sme v HU kupili sme nove parkety, kvalitne a o polovicu lacnejsie, ktore nam firma prepaltila. A "podlahari", to prisli nalepit, ALE uz som si vyziadala "sefa", pracovnikov nech si strazi, nakonieco to urobil on sam. Proste niekdy je lepsie, obetovat par eur a mat klud ako sa natahovat. TU ale by som postupovala jasne, proste bud to vymenia, alebo nech vam vratia peniaze, a nech si potom cakaju na vyjadrenie kolko chcu. Mali na to kopu casu.
@simca06022011 dakujem krasne za rady a skúsenosti ❤️👍 určite budem riešiť ako píšeš 🙂 dakujem 😘

Hlavne komunikovať s nimi vždy písomne, aby ste mali dôkaz. Pri opätovnej poruche toho istého charakteru máte možnosť odstúpiť od zmluvy, respektíve ich môžete v maily spomenúť, že to budete riešiť so SOI.