Zamietnutá reklamácia v predajni John Garfield - SOI

krpec_sp
8. feb 2017

Ahojte, viem, že sa to tu už riešilo, ale chcela by som sa opýtať, aké máte skúsenosti s tým, že vám zamietli reklamáciu v predajni John Garfield a následne ste sa otočili na Slovenskú obchodnú inšpekciu? Chcela by som to urobiť (obrátiť sa na SOI), pretože sa nejedná o 10€, ale neviem aké sú zvyčajné výsledky a postoje z ich strany. Podeľte sa prosím o vašu skúsenosť, ak nejakú máte.

betka269
8. feb 2017

John Garfield na 98% nikdy neuzná reklamáciu 🙂 Veľa šťastia so SOI, myslim že nebudete prvá s hrozbou resp obratenim sa na nich, myslim že v tom už majú prax- ako odfajcit SOI.

nnjago
8. feb 2017

Myslím, že v Cechách im pozatvárali predajne, mali veľké spory ludia s nimy. My máme tiež zlú skúsenosť a nikdy viac tam nenakúpim.

dominika6
8. feb 2017

@krpec_sp
SOI nič nevyrieši,lebo ked prídu,skontrolujú či nákup splnil všetky potrebné atribúty,označenia,názvy,na bločku správnu cenu ičo ,skontrolujú reklamačné protokoly,vybavenie v stanovený čas atd atd..
oni sa nebudú zaoberať konečným rozhodnutím a dôvodom..prečo neuznali pokazenú obuv,kabelku..ich úloha je kontrola etikiet,bločkov a cien

dobromila1111
8. feb 2017

Garfield zamietol reklamacku aj mne. Botasky som mala rok a z toho som uch nenosila vkuse,rozpadli sa mi na viacerych miestach. Neuznali reklamacku,moja chyba,ze som v nich kupila,nikdy viac. Ani znamym ich urcite pre toto neodporucim. A so soikou mam skusenost v inej veci,no to je laxne,oni nic nezmozu. Akurat by mozno nebolo odveci dat si posudit inym znalcom obuv a az nasledne podla jeho posudku konat.

nyusika
8. feb 2017

mne zo SOI velmi pomohli v pripade reklamacie vo Wojase.

@krpec_sp
mate moznost dat si spravit posudok na vlastne naklady.
iba sa opytam - boli topabnky kupovane viac, nez rok pred podanim reklamacie ?
ak nie, predajca moze zamietnut reklamaciu az na zaklade odborneho posudku na jeho nakaldy.

krpec_sp
autor
8. feb 2017

@nyusika
Topánky som kúpila v októbri 2016, reklamovať som ich dala teraz v januári.

nyusika
8. feb 2017

@krpec_sp
tak ist este raz a edat sa odbit.
do 12 mesiacov od kupy sa reklamacia smie zamietnut iba na zaklade odborneho posudku na naklady predavajuceho !

krpec_sp
autor
8. feb 2017

@nyusika
Domov mi prišla obálka, v ktorej je záver reklamácie a aj odborné posúdenie firmou, ktorá im to robí. Napísali mi samozrejme, že si za chyby na topánkach môžem sama, pretože som ich nesprávne používala, pričom sa mi na jednej na polovicu odlepila podrážka. Asi som ich mala dať len na výstavku 🙂.
Ďakujem vám za rady.

nyusika
8. feb 2017

@krpec_sp ach, tak tu uz pomoze mozno len dalsi posudok, na tvoje naklady.

ale vdaka za upozornenie, aspon poznam dalsiu predajnu, kde urcite nic nekupim 🙂

lorela
8. feb 2017

@krpec_sp Ak sa chceš domôcť spravodlivosti - daj si vypracovať posudok u iného znalca, ako je ten ich. Na vlastné náklady, ale ak posudok dopadne v ich neprospech, musia aj tieto náklady uhradiť.

nnjago
8. feb 2017

Nám v priebehu polroka 2 krát zašívali kožené topánky, podotýkam že to bola drahšia značka a muž ich nosil 2 týždne, povedali že nevimenia a že ak sa pokazia tak ich dajú do opravi aj tretí krát, čiže ich nemôže nosiť lebo sú stále dávajú opravovať. V dnešnej dobe takýto predajcovia tu nemajú čo robiť.

dominika6
8. feb 2017

@krpec_sp môžeš ich dať opätovne reklamovať...po tretej reklamácii ti musia vrátiť peniaze

nyusika
8. feb 2017

@dominika6 ale to by museli dvakrat predtym tu vadu uznat a odstranit ju.
az pri tretej reklamacii jednej a tej istej vady ma narok na odstupenie od zmluvy.
jej reklamaciu zamietli.

dagmarecka
8. feb 2017

My sme si dali vypracovať znalecký posudok inde, lebo sme vedeli, že vada na topánkach bola jednoznačne od výroby. Tento posudok sme odniesli právnikovi, ktorý už všetko doriešil za nás. Garfield musel zaplatiť všetky náklady.

dominika6
8. feb 2017

@nyusika
Myslim ze ked sa zamietne moze skusit znova..nehadam sa

tomsta003
8. feb 2017

najdi si na stranke soi alternativne riesenie sporov ide o bezplatne riesenie ,alebo takmer bezplatne

esmeralda04
22. feb 2017

Aj ja mám s týmto obchodom také isté skúsenosti. Synove snehule nevydržali ani mesiac. Odlúpila sa vrchná časť materiálu na oboch snehuliach. Samozrejme reklamáciu neuznali, že závada bola zavinená neprimeraným nosením, takže snehule asi nepatria do snehu ale do vitríny a jedine pozerať sa na ne. Škoda, že som o ich nekvalitnej obuvi nevedela skôr. Človek si naivne myslí, že keď kúpi drahšie topánky, tak sú kvalitné, ale ich sú iba pekné a kvalita horšia ako u "Číňana". Určite tam už nenakúpim a so svojou skúsenosťou sa podelím s čo najväčším počtom ľudí, aby sa nedali nalákať na peknú obuv, ktorá im "vytiahne" z peňaženky nemalé peniaze a ktorú môžu za pár týždňov zahodiť akurát tak do koša.

audiova
19. feb 2018

ja mám s nimi tiež zlú skúsenosť. 30 decembra som kúpila čižmy a mala som ich asi 3-4 krát a vzadu sa začali rozchádzať.tak som ich 4.2. zobrala reklamovať.prišiel mi list s 15€( čižmy stáli 50€) .tak som zavolala na reklamácie a tam mi strašme"milá" pani povedala že rozhodnutie nezmenia a že si za tie peniaze mám dať čižmy opraviť.takúto drzosť som ešte nezažila.tak som volala na obchodnú inšpekciu a tam mi povedali ,že keď mi na čižmách prijali reklamáciu že oni s tým už nemôžu nič robiť.no spravodlivosti sa človek nedovolá.

indiankaindi
19. feb 2018

@krpec_sp bohužiaľ oficiálne a podľa zákona nerobí John Garfield nič nezákonné, teda SOI si s tým nepomôže a vyhrážky sú zbytočné. Ja som hovorila telefonicky s niekym vo vedení a s posmechom mi bolo povedané, že nech to dám na súd. Bohužiaľ, prax je taká, že ak ste topánky reklamovali do 12 mesiacov od kúpi, tak Garfield vám to automaticky zamietne. Ak by ste ich ale reklamovali po 12 mesiacoch, tak vám vrátia peniaze.... Pretože taký je zákon.

audiova
19. feb 2018

@indiankaindi no a čo máme teraz robiť.odložiť do budúceho roku a dať reklamovať znova? veď je to úúúpne nahlavu

indiankaindi
19. feb 2018

@audiova bohužiaľ teraz už nič. Opakovane reklamovať tú istú závadu, na ktorú ti napísali, že je to tvoja chyba, to nemôžeš. Jedine keby sa ti stalo niečo iné s topánkami. Ja som takto prišla o takmer 100€ čižmy a nosila som ich asi 2 týždne. Dala som si robiť aj posudok, kde jednoznačne vyšlo, že materiál topánok je nekvalitný a teda určite nie je značkový, ale nepomohlo mi to. Chceli sme sa spojiť viacerí ľudia a dať to na súd, ale nejak z toho zišlo. Každý mal plné ústa rečí, ale keď sme to chceli rozbehnúť, z niekoľko desiatok ľudí sme zostali traja. Lebo každý povedal, že za tých pár eur čo budem vymýšľať... skoro ma porazilo. Pritom každý predajca je povinný po roku poslať topánky na posudok a Garfield s týmto tiež vybabral a p. Šutarík, ktorý je majiteľom Garfieldu je súčasne majiteľom toho, kde robia pre Garfield posudky. A samozrejme vo všetkých posudkoch je, že človek si to spravil sám, lebo nešetrne zaobchádzal s topánkami a podobne. Je to čistý podvod. Celá Spišská Nová Ves, odkiaľ pochádza Šutarík vie, že všetky topánky sú veľmi nekvalitné a garfield na ne našíva logá značiek. Ja som tiež zistila, že moje "Mustangy" firma Mustang nikdy nevyrábala. Taký model jednoducho nikdy nemali v ponuke ani nikde inde. To len ja som si také kúpila :D

audiova
19. feb 2018

@indiankaindi to je velmi smutne ze zijeme vsprávy takom state kde sa chrani predajca a nie zakaznik,lebo ked uz maju tolko zalob na SOI tak nechapem preco to neriesia.takto sme dopadli aj so zimnou zahrafou ktoru nam robili"sikovni"robotnici zo Skalice.tiez sme to dali na SOI a pani povedala ze to nam peniaze nevrati .oni mu daju nejaku pokutu a funguju dalej.

audiova
19. feb 2018

Boze pisem hrozne ale na mobile sa raz dva smikne prst,hlavne ked je clovek nabruseny

zuzkazivcak
19. feb 2018

@krpec_sp to isté napísali aj mne. Nesprávne použitie a k tomu, že som ich neskoro reklamovala. Hm...človek sa poučí kde už nenakupovat....

petrofka
19. feb 2018

Na tretikrat vraj zvyknu vyreklamovat vravela kolegyna..

miricka77
19. feb 2018

Ahojte.mne sa stalo to iste,kupila som synovi zimne topanky v oktobri,aby nas zima nezaskocila.mali ich asi 5krat a po obvode sa obidve rozlepili.zaver bol,ze tieto konkretne zimne topanky su modna obuv a su nevhodne na nosenie v zime(maju zvnutra kozusinu).a tiez ich oblubena formulka,ze si ich syn znicil nevhodnym nosenim.moju mamu to tak nasralo,ze im napisala mail,taky od srdca,ale odpoved bola,ze oni svoje stanovisko nezmenia a hotovo.45 eur stali tie topanky a nemal z nich nic.musela som kupit druhe,kedze ine nemal.su to hnusni podvodnici.

miricka77
19. feb 2018

Este som zabudla,ze som ich reklamovala zaciatkom decembra.A doma som pozerala papiere,co mi k nim ori kupe dali,a v tych papieroch nieje specifikovana ziadna modna obuv.je tam kadeco,ale modna obuv a starostlivost o nu nie.Topanky boli naimpregnovane,ale to bolo prd platne,ked sa rozlepili a tadial namokli.

zdenka1168
25. mar 2018

Reklamovala som sandale, ktoré sa mi po roku rozpadli. Kedze islo o "modnu obuv", ktorá sa nema nosit kazdy den (kazdy den som ich nenosila), reklamaciu mi neuznali. Ani mi ich len neopravili. Mi ich vratili tak, ako som ich bola reklamovat. Predtym som bola pravidelny zakaznik, odvtedy som v tomto obchode uz nic nekupila.

esmeralda04
9. apr 2018

@miricka77 stalo sa nám niečo podobné, akurát sa nerozlepili ale olúpali sa nám (nekvalitný materiál). Nikdy viac u nich nekúpim nič a druhých tiež varujem, keď chcú v tomto obchode nakúpiť.

slnieckomracik
21. máj 2018

Ja som si kúpila topánky Z ich eshopu, keď po troch týždňoch nič neprišlo,tak im manžel volal a vynadal im,docielil len toľko,že objednávku zrušia a dal im číslo účtu kam majú vrátiť peniaze, to číslo účtu si pýtali samy. Teraz sú dva mesiace po objednávke a nemám ani topánky ani peniaze. Neviem kam sa mám obrátiť so sťažnosťou...