Reklamácia vyreklamovaných topánok - čo robiť, ak ju zamietnu?
Chcem sa spýtať či mi viete dať niekto radu. Po 3 mesiacoch občasného používania sa nám rozlepil detské topánky, nie práve lacné. Boli kupované na svadbu takže naozaj boli obuté párkrát. Podrážka sa celá začala oddeľovať od zvyšku topánky a na oboch topánkach. Proste úplne nepoužiteľné. Reklamáciu nám ,,vybavili,, tak že ich zalepili. Ale ako?! 😏 s hnusnym žltým lepidlom na šedých topánkach akoby to lepil prvák má základnej škole a stoji to za prd. Podľa mňa sa rozlepia opäť. Neprevzala som ich a napísala som že s tým nesúhlasím nakoľko teraz nespĺňajú funkčnú ani esteticku stránku ako keď sme ich kúpili. No čakám zamietavu odpoveď, čo v takom prípade?
Ďakujem za rady
@terezka1947 vždy sa najde niaka výhovorka niekedy povedia ze ste ich oprali ... alebo neosetrovali na niektorych dokonca pisu že niesu vhodne do dažďa a nato sa vyhovoria
@nikadamianko poznáme...nepremokava obuv a nohy mokre. Este povedia nie je vhodné do dazda. Taktiež zimná obuv ...ktorú v žiadnom prípade nenoste do snehu
@lenicka1121 uff no pekne. Rozmyslam, ci nam nevydrzia aj preto, ze obuv vela striedame... do roboty mam niekolko parov na kazde rocne obdobie a na volny cas tiez. Je pravda, ze starsia dcera teraz kupovala po 3 rokoch zimne clenkove, ale tie nosila v zime dennodenne. Znicene sa mi zdali len zvnutra, vlna bola uz zoslapana a zodreta...kupila opat tie iste ( ba amazone).
Ja mam topanky z deichmanu, z ccc, z humanicu, aj z office shoes, john garfield, sportsdirect a este som ziadne nereklamovala. Nosim ich 5+ rokov ozaj intenzivne a nikdy ziadny problem. A to napr tenisky na jar a jesen nosim denno denne.
Tak neviem teda ci mam ja stastie alebo ostatni robia nieco zle.
@fokuska asi stastie. Nemyslím, že by som robila nieco zle. Topánky ozaj dlho vyberám kým kúpim, skúšam aj pokiaľ som v obchode ...a je jedno či stoja 20 či 30 či 45 alebo 50 eur, aj tak sa zničia. Kupovala som si raz v Robel, objednali mi a prisli mi už poškodené topánky co tlačili vo vnútri na nohu ...za 70 eur takže asi tak. Možno iba nemám stastie no ozaj sa mi topánky vždy zničili. Jedny botasky, Alpine pro co su značkové som tento rok vyhodila, po 5 mesiacoch zodrata podrazka a to som ich nosila iba von, bežne chodza...ako sa môže obuv pri bežnom noseni zničiť? Ľahko, je nekvalitne vyrobená, nič viac ... teraz Mám Adidas za nejakých 36 eur, som zvedavá kolko vydržia no tie sú z českého eshopu. Adidas co som mala kupene z Deichmannu sa po pol roku bežného nosenia zničili, zodrata podrazka, odliepali sa na boku a hore ako mám palec sa začali trhať, značková obuv. Aj v rodine , nemáme na to obuv stastie ...niekomu inému sa stalo, botasky kupene , nosené bežne 3 mesiace, po 3 mesiacoch odliepanie na bokoch, diera v podrazke ...tie boli zlacnene zo 45 eur na 15 eur, podľa "kvality" mali hodnotu tak 10 eur. Taktiež zimná obuv Alpine pro za 48 eur vydržala jednu zimu, zatekalo do nich a to mali byť nepremokavé, odliepali sa na bokoch. Moje Loap zimné, po jednej zime zatekalo do nich a to boli vodeodolné, odliepanie na bokoch, diery v podrazke. Myslím, že obuv v zime ničí štrk , ktorý je na chodníkoch, cestách aby sa nesmykalo. Ten istý štrk bol u nás na chodníkoch celu jar tento rok, takmer do leta, neodpratali to ...potom, ze sa obuv zničí, kamienky (štrk) zapichnute v podrazke
@lenicka1121 Mozno stastie, co ja viem. Napr tenisky mam Slazenger zo Sportsdirect vo vypredaji stali 9€ a mam ich od leta 2016 - nosene intenzivne, cela jar, jesen, aj v lete ak treba a okrem toho ze ta guma vpredu zazltla a teraz su uz aj na boku trochu suchnute, tak im nic nie je. A to som v nich prehodila cely Rim, Milano, aj v dazdi... nesetrila som ich a ani sa o nich nijak specialne nestarala, dokonca som ich vyprala v pracke :D
@fokuska zaujímavé. Asi fakt nemáme v rodine stastie na topánky. Tiež som mala zo Sportsdirectu, dokonca mali byť kožené, tieto mi vydržali 1 rok no potom sa už aj na tých začali robiť diery na podrazke. Keď tak nad tým premýšľam moze to byt aj tým štrkom čo je na cestách chodníkoch celu zimu aj jar (hoci na jar sa už nesmyka). Nerozumiem tomu. Skutočne akúkoľvek obuv si kúpim zničí sa. Zo Sportsdirectu som mala kupene aj New Balance, tam sa podrazke nič nestalo no na vrchu mali taku pleteninu a ta ta sa začala zacasom trhať ☹. Nemám, nemáme stastie na obuv. Napr. brat si kúpil v Nemeckom Lidli obuv na zimu pred asi 2 rokmi a stále ju ma, no tak je ina kvalita. V Lidli na Slovensku by som veru kvalitné topánky nekupila. Najhoršie bolo ked sa mi botasky zničili na dovolenke, nastastie na Slovensku tak som si mohla kupit nejake lacné druhé náhradné. Ja neviem kde niektory ľudia kupujú obuv, ze im vydrzi tak dlhoo. U nás ked idem do obchodov kde majú obuv často vidím ako ľudia nosia na reklamáciu obuv, a to skutočne casto
@fokuska Alebo žeby Sportisimo zamerne predávalo už nejak znehodnotenú obuv? Mávajú zlacnenu niekedy zo 45 eur na 15 eur no tato obuv sa rychlo zničí...niekedy vyzerá akoby už aj niekto tie topánky nosil, vratil, reklamoval, oni opravili a dali spat do predaja ale lacnejsie. Potom mame v meste CCC kde si topánky už nekupim, ani synovi a spomínaný Deichmann. Obuv v Intersporte ...syn ju tam neobuje, buď maju male číslo alebo až moc veľké a úzke, syn ma sirsiu nozicku. Potom ostava už len Sportisimo. Teraz mam zimné z eshopu ...synovi som kupila jedny a este potom mu kúpim aj druhé aby mal na výmenu.
@lenicka1121 Fakt neviem... ja mam praveze len pozitivne skusenosti - ci deichmann, ci ine
@fokuska zaujímavé. Z Deichmannu sa mi zničili všetky topánky ake som tam kedy kupila, možno, ze vyberam menej kvalitnú obuv. Žiaľ nemôžem si dovoliť drahé topánky, i keď minulu zimu som si na kupila v Deichmanne lebo sa mi jedny zničili a nebola ina možnosť ako Deichmann. 45 eur som dala za ne aj tak stali za nič ...mali byť nepremokavé no premokli hned, vnútro mi robilo krvavé otlaky na pate. Materiál bol taký, ze ked boli vonku člapkanice urobili na vrchu topánok fľaky, ktoré sa nedali nicim vyčistiť. Obuv absolútne nevhodna na nosenie, aj znicena. To, ze mate dobre skusenosti je fajn, kiežby som ja mala toľko šťastia
@fokuska podľa mňa obuv ked uz stoji 45 eur (a viac) co je dosť mala by vydržať, nezniciť sa za jednu zimu, to isté platí aj o obuvi na jar či leto. Ver, ze ma nebaví kupovat každý rok obuv na zimu. Jeden rok sa mi zničili až 4 pary zimnej obuvi v cenovom rozpätí od 15 do 40 eur. Posledne 2 roky mi zimná obuv vydrzi jednu zimu a môžem posielat spat na reklamáciu...je jedno ktoré topánky si vyberiem no žiaľ nemôžem si dovoliť kupit moc drahé, do tých 45 eur, i keď keď už dam tych 45 eur za obuv očakávať kvalitu, aj to, ze sa nebudú odliepat či inak ničiť no opak je pravdou.
@23121974
@fokuska asi fakt stastie. Ale je pravda, ze ja veľmi veľa chodim, veľa sa nebeham denno denne. Mám syna z postihnutím, ktorý je nonstop v pohybe. Pokiaľ je pekne a je zdravý sme vonku a taktiez hodne behame po vyšetreniach, lekaroch, viac menej mimo mesto, vlakom, autobusom, veľa pešo hore dole takže som stale v pohybe, obuv sa proste obnosí ale aby sa pri bežnom noseni zničili po krátkej dobe? Už som si nejak zvykla kupovat každý rok topánky či už na jar či na zimu, v lete nosím botasky, mám širokú nohu tiež, velkost 41 a asi aj citlivé nohy takže letnú dámsku obuv ako sandale, žabky, lodičky nenosím. Slazenger mi vydržali 1 rok a leteli do koša, v práčke botasky neperem z akby tak synove ked su moc špinavé. Už neviem čím to je ...zrejme mám proste smolu na obuv, aj známy ma take problémy, jemu sa zničili aj Adidas Terex za vyse 100 eur. Áno, aj mne kedysi vydržali botasky vyse 3 rokov no to bolo veľmi dávno, vtedy sa este sila , vyrábala kvalitná obuv. Teraz sa ani predavačky napr.v CCC netaja tým, ze obuv je zamerne vyrábaná tak aby sa zničila, nedala opraviť. Neraz som bola u opravára obuvnika, veľa krát pozrel smutno...pani...je mi ľúto ale toto ja uz neopravím ...
@lenicka1121 Ja mam z Deichmannu zimne cizmy - nosene denno denne celu zimu a vyzeraju ako nove. Tiez letne sandalky, prechodne semisove cizmy. Kazde stali asi 19,90 - nie su ani kozene.
Ale mam aj kozene poltopanky - taky pansky styl, tie stali asi 50€ a otlacaju mi patu - to ale preto, ze som ich skusala rychlo a nechodila som v nich dost dlho na to, aby som zistila, ze mi na pate nesedia. Tie nosim menej casto, nie na dlhe chodenie a vyzeraju ako nove.
@fokuska zaujímavé. Máte stastie, ja sa z topánkami trápim rok co rok
@lenicka1121 Aj ja veľa chodím a nezničili sa mi.Ako som písala denne aj 12 hodín nonstop v pohybe a nič sa nestalo...Neviem čím to je,ale nikdy som žiadny problém s botami nemala...
@23121974 tak zrejme kupujem menej kvalitnú obuv

@nikadamianko Mám bohaté skúsenosti s reklamáciami v Deichmanne. Do jedného roka od zakúpenia výrobku reklamujú oni, aj peniaze vracajú. Po jednom roku reklamácie rieši predavačka, ona "erudovane" rozhodne či je oprávnená reklamácia, rozumej zamietne ju. Mňa už aj dourážala, že čapcem, preto mi podrážka praskla. Písala som aj do Daichmannu, no neuspela som. Vraj predavačka vie najlepšie. Čiže, v Deichmanne je záručná doba na tovar jeden rok.