icon

Rezervačná zmluva

mami92
22. apr 2022

Zdravím. Mam taky problém pred necelými 3mesiacmi sme zložili a podpisali rezervacnu zmluvu dali sme realitke 5tisic . S tým ze moja mama ide brat hypo s priateľom ale zakladá sa jej byt aj ten dom co kupujeme ináč by nám to nevyšlo. Problém je v tom ze mama odkúpila byt od družstva aby sme ho mohli založiť. Ale ešte stále nieje na katastri majiteľkou bytu stále je tam družstvo. Na kataster to posielalo družstvo s tým ze my sme to zaplatili ale poslali to neskôr než nám tvrdili. A 30dni bude až 30teho aj to není iste ci bude . 10. Mája nám koči rezervacna zmluva . Môžeme teraz kvôli tomu prísť o peniaze?? Mi sme zaplatili aj komplet posudok na dom aj na byt toto všetko máme len ten kataster. A termín asi už nestíhame

melanta
•
22. apr 2022

Áno, môžete. Skúste realitku osloviť už teraz v predstihu, vysvetliť, čo sa stalo. Ak je realitka normálna a aj predávajúci, tak vám zmluvu predĺžia. Ak ale súhlasiť nebudú, tak áno, prídete o 5 000, keďže ste nedodržali zmluvu.

mami92
autor
•
22. apr 2022

@melanta realitacka o tom vie . Uz 2tyzdne hneď jak sme zistili ze družstvo to podalo neskôr. Ona povedala ze tam zavolá a poriesi ale od vtedy nič a včera som jej písala tak povedala ze ešte nemá spätnú väzbu od katastra.

melanta
•
22. apr 2022

Jedna vec je, že to vie. Druhá vec, ktorú treba riešiť je to, či vám urobia dodatok k rezervačnej zmluve a predĺžia lehotu. O tomto som písala. Toto si treba odkomunikovať s realiťáčkou. Ak nevie alebo povie nie, kontaktovala by som majiteľa realitky, telefonicky alebo osobne, nie mailom. A poprosila ho o zhovievavosť.

mami92
autor
•
22. apr 2022

@melanta ďakujem. A ešte taka vec ja mam termín pôrodu 2juna. Priateľ je zatiaľ bezdetny. Finančník nám povedal ze hypo nám vyjde keď s odretymi ušami. Keď sa náhodou stane ze do vtedy porodim kým bude hypo schválená. Môže to pobabrat do toho priateľovi tým ze už dieťa bude mať??

melanta
•
22. apr 2022

@mami92 ale o hypo môžete žiadať už teraz a na čerpanie máte niekoľko mesiacov. Ak vám ju teraz schvália, už sa nebude pri čerpaní riešiť, že dieťa sa narodilo.

mami92
autor
•
22. apr 2022

@melanta ďakujem

katrinka8
•
22. apr 2022

@mami92 - hypo žiadajte čím skôr, lebo úroky rastú doslovne každým dňom.

mami92
autor
•
22. apr 2022

@katrinka8 ano viem ale nevieme riešiť hypo kým nieje byt prepisany na mamu. Nevieme ho založiť.

zuzanaete
•
22. apr 2022

@mami92 Ziadat o hypo sa da aj bez konkretnej nehnutelnosti - je to predschvalena hypo. My sme tak mali. Cas na cerpanie sme mali 6 mesiacov. Az ked sme nasli vhodnu nehnutelnost, tak sa riesilo cerpanie a zalozne pravo.

mami92
autor
•
22. apr 2022

@zuzanaete ďakujem. Idem ja zavolať finančníkovi

tomi97
•
Odpoveď bola odstránená
•