Rušenie pandemickej OČR od 1.5.2023
Ahojte, chcem sa opýtať, či ste zachytili niekde oficiálnu info o tom, že sa má rušiť pandemická OČR od 1.5.2023. Vďaka!
@andreakotesova kiežby , ale pochybujem , lebo mám tolko protichodných informácii , ze naozaj neviem
@kleopatra114 platnosť zmien bude od 1.5., takže logicky, ty ideš podľa súčasných podmienok. Potom nezabudni ísť na zápis do škôlky 😉
Neviete poradiť či má na ňu nárok aj otec. Ktorý poberal rodicak a pracuje? S dieťaťom je doma matka logicky ale do škôlky ho vezmú až od septembra
@lilinka88 Už som vám to raz napísala, je to len vás problém, ze neviete prijať fakt, ze matky sú na očr, ci už z dôvodov alebo len tak. Toto nie je vaša vec riešiť! Napíšte vlade, ze prečo je pandemicka očr stále v platnosti a ze prečo matky si dovoľujú to poberat. Nechajte matky tak, nech sa rozhodli, rozhodnú akokoľvek, vás je do toho nič.
@sjuzir a matka bude kde?
Pripínam sa k teme, aj ja a moje kamaratky(asi šesť😂) poberame pandemicku očr. Nam v bb volali zo socpoist ze k 1.5.sa rusi pandemicka,nech sa zariadime.
Zatial vsak ziadne oficialne info nemam ani na stranke ani nikde. Tak uvidime.
Co sa tyka mna maly nastupuje od sept.do školky ,ja dovtedy vezmem podporu kedze maj jun jul august u nas neexist ist do skolky.
Popri tom budem robit muzovi asistentku vo firme a bude ma živiť (dufam 😂😂) inak dam navrh na rozvod a budem zit do septembra z vyzivneho 😂😂😂😂😂
@dadka_bb 🙈 ja som im pisala cez ten formural na stranke. A zmenili to tak, ze nebudem mat narok, naša nema ešte 3 roky.
@brezlicka jediný kto tu má nejaký problém ste vy. Ja beriem či niekto dôvod má alebo nemá, čítate a chápete len to čo vám vyhovuje a ako to vám vyhovuje. Ja fakt nechápem čo sa tu toľko do mňa navážate. Chceli ste rady čo robiť,tie som Vám napísala. Dokonca aj dôvod prečo pandemické očr stále trvá, takže mi ani nemusíte radiť písať na vládu. Tak sa už dajte do kľudu, Vás je zas nič do môjho osobného názoru.
@sjuzir ak pracuje tak nema narok
@zemiakovysalat nerozumiem. Ved doteraz na to mali narok len deti do 3rokov a zrazu od 3 rokov? Napisem ti ip zlato
@andreakotesova A mne na co toto píšete, ja viem co mam urobiť, otázka bola polozena ináč, prečítajte si názov tejto diskusie!
Ja som o tejto možnosti nevedela a teda poviem tak nás štát je milosrdny
@brezlicka veď ti len v dobrom radím, ako sa máš zariadiť (spomínaš to v ostatných tvojich prchkých komentoch) 😉
@andreakotesova Ja viem ako sa mam zariadit, ja som nežiadala o túto informáciu, co mam robiť, ak skončí očr. Preroluj diskusiu a názov témy tejto diskusie 😉
@brezlicka rozkaz! 🤣
@andreakotesova Kľudne aj rozkazom a s porozumením k tomu, lebo to chyba ludom
Ženy ja som tiez teraz pisala na formular do socpoist a opisala situaciu. Som zvedava co odpisu.
Brala som to ako hotovu vec ze sa to 1.5.rusi.ale ako vidim je tam este svetlo na konci tunela 😆ze leto by som este mohla byt "ruka hore"🤟😆
zistujme chytro infošky k veci, ci to konci, alebo su tam este medzery haha
@dadka_bb mne počas dna teta Katarína odpisala do 20 minút 🤣
@dadka_bb Nemá sa to rušiť uplne. Rušiť sa to bude pre deti pod 3 roky. Ináč ma byt ešte v platnosti, keďže je to naviazané na výnimočný stav, ale sa to pozmeni tak, ze nárok budú mať deti, ktoré dovŕšila vek 3 roky a jeden mesiac, respektíve 6 rokov a jeden mesiac s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom. Najlepšie počkať na oficiálne vyhlásenie😅
@zemiakovysalat Pokiaľ nemá mala 3 roky, tak áno, dobre ti napísali. K 1.maju sa ruší tado dávka pre deti pod 3 roky. Dokonca ju odnaju poberajúcim mamka, ktoré sú s deťmi pod 3 roky na pandemickej očr
@ivnah klasicka očr od pediatričky ☺️ kedze je mimioriadne situacia nevyplacaju 14 dni ale neobmedzene.
@brezlicka ja nechapem ako môzu zmenit po 3 rokoch keď zákon nezmenili 🤨 a to maju tie matky doma rozhodnutie že do konca krizovej situacie uznali pandemicke očr.

no my sme sa na tomto rehotali cez velku noc.. ze len v SR je takato vec mozna, aj roky. A nikomu to nevadi :DDD pochybujem ze niekde na svete je toto mozne, ze mamy doma sedia na pandemickych, ked ziadna pandemia nie je.
Na druhej strane ale chapem, tie rodicaky, kym dieta vezmu do skolky.. napr. v septembri ak malo 3r dajme tomu v januari... lebo mamy za to fakt nemozu. Keby bol dostatok skolok, nebol by problem.