icon

Rušenie pandemickej OČR od 1.5.2023

sinnovea1
3. apr 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, či ste zachytili niekde oficiálnu info o tom, že sa má rušiť pandemická OČR od 1.5.2023. Vďaka!

brezlicka
14. apr 2023

@alenah31 Ale ved ty nevieš o mojom živote absolútne nič, tak nemoralizuj. Mňa nezaujimaju tvoje blaboly, ako ty nepotrebuješ byt na dávkach, nikdy nevieš, co ti život prinesie, tak si sadni

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
14. apr 2023

@matilda2015 ale to je v poriadku to bude aj nadalej a to aj vzdy bolo
zavreta skolka mas narok na OCR
tu sa pise o pripadoch co poberaju roky OCR a ani radsej neprihlasi dieta do skolky plus niektore aj RP k tomu

alenah31
14. apr 2023

@dadka_bb pozri dám ti príklad len na tom nemocenskom poistení:
mám kolegyňu na P OČR už 3 roky a 4 mesiace - jej príjem v hrubom (priemer) 1725€ z toho jej vlastný odvod na NEMOCENSKÉ POISTENIE, z ktorého je ošetrovné vyplácané = 24,16€. Mesačne berie pandemicé ošetrovné vo výške skoro 900€ krát 40 mesiacov = 36.000€, Ak by pracovala 40 rokov odvedie na NEMOCENSKÉ POISTENIE 11.596,80€. Z toho NEMOCENSKÉHO POISTENIA ešte čerpala materské + samozrejme nemocenské keď bola PN + ešte nemocenské a ošetrovné zrejme čerpať bude. Nikdy neodvedie štátu to čo od neho dostala - pokiaľ sa bavíme o nemocenskom poistení. Ešte poberala RP + prídavky na dieťa pokiaľ študuje. Nehádžem všetkých do jedného vreca - ale tak ako @lilinka88 s tým tiež pracujem.
@brezlicka moja mne už život priniesol - som PRACUJÚCI ONKOPACIENT s dvoma deťmi bez pomoci kohokoľvek. Napriek tomu alebo práve preto? pomáham aj tu v skupinách keďže si už roky prechádzam byrokraciou našich úradov!!!!!! Nesedím v kúte, nečakám, že ma niekto zachráni, neplačem, neľutujem sa, snažím sa NAPLNO ŽIŤ, lebo neviem čo bude. Ako sa opovažuješ ma urážať. Sme vo viacerých skupinách kde pomáhame pri vybavovaní invalidných dôchodkov, s vrátením daní, žiadosťami na dávky , ako získať podporu, s odvolaniami na rôzne úrady - a pre také ako ty nás to prestáva baviť. Aj ja prispievam na to, aby tvoje deti mali čo jesť keďže ty toho nie si schopná a vlastne využívaš našu pomoc!!!!!! A to ti mám závidieť? Toto je taká bežná odpoveď jednoduchších. Ja som ťa niekde konkrétne uviedla a označila ako vyciciavača? Ty si sa tak pomenovala sama. Ty sa prezentuješ sama a máš potrebu hodnotiť nás. Sa spamätaj - zrejme si frustrovaná a vyhorená sama. No nevadí - a aj pre takých slnko svieti.

brezlicka
14. apr 2023

@alenah31 Až teraz som si prečítala tvoj príspevok, nebavil ma na prvykrat😅To kedy som ja písala, ze ešte budem dlho pracovať? A ze si to mam strčiť 😅Treba si sadnúť, predychat a rolovat, co kto píše a následne menovite reagovat ☝️🤫

brezlicka
14. apr 2023

@mamina7070 Tu sa malo písať o tom, ci je pandemicka očr zrušená od 1.maja. Si prečítajte úvodnú stranu, co sa pýtala zadavatelka a kto tu rozfukal eufóriu o podvodnickach, vyciciavackach a pod. perly

brezlicka
14. apr 2023

@alenah31 Nepisala si, ze odchádzaš z tejto skupiny, ci?

alenah31
14. apr 2023

@brezlicka písala som, že vypínam komentáre. A nepíš mi - nepotrebujem okolo seba negativitu ani cez obrazovku - vážne. Nemám energiu riešiť neriešiteľné, dokazovať si niečo sa polemizovať "o ničom". Snažím sa práve ešte s jednou z maminiek tu na MK napísať odvolanie na sociálku pre ďalšiu maminku, ktorej odmietli priznať invalidný dôchodok pretože jej amputovali nohu pod kolenom a nie nad kolenom - má 27 rokov a 2 deti. Naše úrady sú fakt je.....té Môžeš sa pridať a pomáhať s tým čo vieš ty - evidentne sa vyznáš:
https://www.modrykonik.sk/group/2320/

mamina7070
14. apr 2023

@brezlicka pls na mna nereaguj dakujem 😉

bublinka1426
14. apr 2023

@alenah31

....a to som myslela ze uz som to videla dost, ale toto co tu sledujeme posledne mesiace od KORONY a ROZNYCH DAVOK s tym spojenych... je uz cez. ,...

asi je skoda daco takym parazitom daco vysvetlovat. a hlavne ty co tu davas rady ludom v dobrom umysle...

OMG ked toto vychovava nasledujucu generaciu ''darmozracov'' dakujem pekne. a najlepsie taketo deticky a ludi rovno poslat do politiky aby sme sa mali vsetci este ''lepsie...''

sticker
bublinka1426
14. apr 2023

@matilda2015 ano tvoj pripad je iny...ale nie toto v pripade matiek co su Na Rodicaku a este chcu mat zadara ruku hore cez leto. .

dadka_bb
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
14. apr 2023

@dadka_bb o tom nepochybujem ;)

dadka_bb
Autor odpoveď zmazal
dadka_bb
Autor odpoveď zmazal
brezlicka
14. apr 2023

@dadka_bb Kde píšu?

brezlicka
14. apr 2023

@alenah31 Nemáš byt v práci? Ci toto vypisovanie na koňovi sú nejaké extra money?

dadka_bb
14. apr 2023

@brezlicka v liste.pockaj hodim foto

dadka_bb
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
14. apr 2023

@dadka_bb vyborne.a teraz konecne premyslat ako rozsirit kapacitu skolok aby sa nemali na co maminy vyhovarat a mali kam umiestit deti.👍

simca06022011
14. apr 2023

@dadka_bb no ale, ved ty podla platu vies kam tie peniaze z tvojej vyplaty idu. PRESNE. Mas to na paske rozpisane ;) Najvyssia suma ide na dochodky, nemocenske je naozaj iba par drobnych...

simca06022011
14. apr 2023

@bublinka1426 inak neviem ako u nas, v HU brali dotacie na skolky z fondov EU, a fakt vsade mozne ich postavili, aj v dedinach, pre 15deti (dokonca ani neotvorili nakoniec jedny konkretne o ktorych viem, lebo nebolo dost deti :D). Keby chceli tak aj u nas by to vedeli reallizovat, neviem kde to viazne.. roky je skolok malo.

bublinka1426
14. apr 2023

@simca06022011

toto je aj pre mna zaujimave,. cerpame eurofondy ( alebo aspon cast kedze nasi politici nie su schopni to vyuzit, uz ked sme vazalmi EU !) a naozaj neviem, kde sa co dava. chcu zvysit porodnost ale na rozsirenie skolok a skol nie je......

a chapem ze potom vznika problem kam dieta dat...a chapem ze matky samozivitelky to musia mat v tomto smere velmi narocne a takisto chapem, ze kopec zien ma chorych muzov co su napr ID a teda tiez moc neprispievaju do penazenky...alebo samotnr zeny su na ID...

fakt neviem, co tie prasce pri koryte robia , na grc ...

zemiakovysalat
14. apr 2023

@simca06022011 to je zo Szécsenyi fondu. Miesas hrusky s jablkami.

simca06022011
14. apr 2023

@bublinka1426 alebo ludia chori a nema ich kto liecit a robit nevladzu, aj to je realita nasej spolocnosti akutalne .... bagatelizuje sa a neriesi

simca06022011
14. apr 2023

@zemiakovysalat nemiesam nic, ja nie som Madarka, pisem ako sa to ku mne dostalo. pre mna za mna nech je to z akehokolvek fondu :DDD ak mame na rozdavanie davok, podporu "energii" podnikatelov (tiez som jedna a teda nerozumiem tomu velmi), rozne dotovanie investorov aby "zamestnavali" a pod specialitky, tak nech pre mna za mna vytiahnu peniaze na skolky aj zo samotneho pekla. Zdravotnictvo nase je cierna diera, dlhe roky, a tiez tam len leju a leju apeniaze a efekt ziadny. Skolky a skoly su dolezite, rovnako ako starostlivost o deti/chorych mimo to, aby aktivni rodicia vedeli pracovat. A nie mladi zdravi doma sediet a potom ked su stari a chori maju maka t:DD ale to je zase ina tema :DD

dadka_bb
14. apr 2023

Ženy 😂 tak rušia to teda zatial detom do 3 rokov. Zrejme aby nebrali aj rodicak aj pandemicke. Nad 3 roky +1mes zatial ostava, ale nevedela povedat ci a ako to budeme dokladovat atd. Mam sa jej ozvat v maji. A nepiste sem už kraviny. Človek potom nevie odpoved

dadka_bb
14. apr 2023

@alenah31 dakujem nevšimla som si že si mi to už včera písala. 🌷

bublinka1426
14. apr 2023

@simca06022011 ano alebo neni liek alebo poistovne ani nepreplatia. toto je chore. :(

bublinka1426
14. apr 2023

@dadka_bb otvaraj sampanske !