Rušenie pandemickej OČR od 1.5.2023
Ahojte, chcem sa opýtať, či ste zachytili niekde oficiálnu info o tom, že sa má rušiť pandemická OČR od 1.5.2023. Vďaka!
@matilda2015 ale to je v poriadku to bude aj nadalej a to aj vzdy bolo
zavreta skolka mas narok na OCR
tu sa pise o pripadoch co poberaju roky OCR a ani radsej neprihlasi dieta do skolky plus niektore aj RP k tomu
@dadka_bb pozri dám ti príklad len na tom nemocenskom poistení:
mám kolegyňu na P OČR už 3 roky a 4 mesiace - jej príjem v hrubom (priemer) 1725€ z toho jej vlastný odvod na NEMOCENSKÉ POISTENIE, z ktorého je ošetrovné vyplácané = 24,16€. Mesačne berie pandemicé ošetrovné vo výške skoro 900€ krát 40 mesiacov = 36.000€, Ak by pracovala 40 rokov odvedie na NEMOCENSKÉ POISTENIE 11.596,80€. Z toho NEMOCENSKÉHO POISTENIA ešte čerpala materské + samozrejme nemocenské keď bola PN + ešte nemocenské a ošetrovné zrejme čerpať bude. Nikdy neodvedie štátu to čo od neho dostala - pokiaľ sa bavíme o nemocenskom poistení. Ešte poberala RP + prídavky na dieťa pokiaľ študuje. Nehádžem všetkých do jedného vreca - ale tak ako @lilinka88 s tým tiež pracujem.
@brezlicka moja mne už život priniesol - som PRACUJÚCI ONKOPACIENT s dvoma deťmi bez pomoci kohokoľvek. Napriek tomu alebo práve preto? pomáham aj tu v skupinách keďže si už roky prechádzam byrokraciou našich úradov!!!!!! Nesedím v kúte, nečakám, že ma niekto zachráni, neplačem, neľutujem sa, snažím sa NAPLNO ŽIŤ, lebo neviem čo bude. Ako sa opovažuješ ma urážať. Sme vo viacerých skupinách kde pomáhame pri vybavovaní invalidných dôchodkov, s vrátením daní, žiadosťami na dávky , ako získať podporu, s odvolaniami na rôzne úrady - a pre také ako ty nás to prestáva baviť. Aj ja prispievam na to, aby tvoje deti mali čo jesť keďže ty toho nie si schopná a vlastne využívaš našu pomoc!!!!!! A to ti mám závidieť? Toto je taká bežná odpoveď jednoduchších. Ja som ťa niekde konkrétne uviedla a označila ako vyciciavača? Ty si sa tak pomenovala sama. Ty sa prezentuješ sama a máš potrebu hodnotiť nás. Sa spamätaj - zrejme si frustrovaná a vyhorená sama. No nevadí - a aj pre takých slnko svieti.
@mamina7070 Tu sa malo písať o tom, ci je pandemicka očr zrušená od 1.maja. Si prečítajte úvodnú stranu, co sa pýtala zadavatelka a kto tu rozfukal eufóriu o podvodnickach, vyciciavackach a pod. perly
@brezlicka písala som, že vypínam komentáre. A nepíš mi - nepotrebujem okolo seba negativitu ani cez obrazovku - vážne. Nemám energiu riešiť neriešiteľné, dokazovať si niečo sa polemizovať "o ničom". Snažím sa práve ešte s jednou z maminiek tu na MK napísať odvolanie na sociálku pre ďalšiu maminku, ktorej odmietli priznať invalidný dôchodok pretože jej amputovali nohu pod kolenom a nie nad kolenom - má 27 rokov a 2 deti. Naše úrady sú fakt je.....té Môžeš sa pridať a pomáhať s tým čo vieš ty - evidentne sa vyznáš:
https://www.modrykonik.sk/group/2320/
@brezlicka pls na mna nereaguj dakujem 😉
....a to som myslela ze uz som to videla dost, ale toto co tu sledujeme posledne mesiace od KORONY a ROZNYCH DAVOK s tym spojenych... je uz cez. ,...
asi je skoda daco takym parazitom daco vysvetlovat. a hlavne ty co tu davas rady ludom v dobrom umysle...
OMG ked toto vychovava nasledujucu generaciu ''darmozracov'' dakujem pekne. a najlepsie taketo deticky a ludi rovno poslat do politiky aby sme sa mali vsetci este ''lepsie...''

@matilda2015 ano tvoj pripad je iny...ale nie toto v pripade matiek co su Na Rodicaku a este chcu mat zadara ruku hore cez leto. .
@dadka_bb o tom nepochybujem ;)
@dadka_bb vyborne.a teraz konecne premyslat ako rozsirit kapacitu skolok aby sa nemali na co maminy vyhovarat a mali kam umiestit deti.👍
@dadka_bb no ale, ved ty podla platu vies kam tie peniaze z tvojej vyplaty idu. PRESNE. Mas to na paske rozpisane ;) Najvyssia suma ide na dochodky, nemocenske je naozaj iba par drobnych...
@bublinka1426 inak neviem ako u nas, v HU brali dotacie na skolky z fondov EU, a fakt vsade mozne ich postavili, aj v dedinach, pre 15deti (dokonca ani neotvorili nakoniec jedny konkretne o ktorych viem, lebo nebolo dost deti :D). Keby chceli tak aj u nas by to vedeli reallizovat, neviem kde to viazne.. roky je skolok malo.
toto je aj pre mna zaujimave,. cerpame eurofondy ( alebo aspon cast kedze nasi politici nie su schopni to vyuzit, uz ked sme vazalmi EU !) a naozaj neviem, kde sa co dava. chcu zvysit porodnost ale na rozsirenie skolok a skol nie je......
a chapem ze potom vznika problem kam dieta dat...a chapem ze matky samozivitelky to musia mat v tomto smere velmi narocne a takisto chapem, ze kopec zien ma chorych muzov co su napr ID a teda tiez moc neprispievaju do penazenky...alebo samotnr zeny su na ID...
fakt neviem, co tie prasce pri koryte robia , na grc ...
@simca06022011 to je zo Szécsenyi fondu. Miesas hrusky s jablkami.
@bublinka1426 alebo ludia chori a nema ich kto liecit a robit nevladzu, aj to je realita nasej spolocnosti akutalne .... bagatelizuje sa a neriesi
@zemiakovysalat nemiesam nic, ja nie som Madarka, pisem ako sa to ku mne dostalo. pre mna za mna nech je to z akehokolvek fondu :DDD ak mame na rozdavanie davok, podporu "energii" podnikatelov (tiez som jedna a teda nerozumiem tomu velmi), rozne dotovanie investorov aby "zamestnavali" a pod specialitky, tak nech pre mna za mna vytiahnu peniaze na skolky aj zo samotneho pekla. Zdravotnictvo nase je cierna diera, dlhe roky, a tiez tam len leju a leju apeniaze a efekt ziadny. Skolky a skoly su dolezite, rovnako ako starostlivost o deti/chorych mimo to, aby aktivni rodicia vedeli pracovat. A nie mladi zdravi doma sediet a potom ked su stari a chori maju maka t:DD ale to je zase ina tema :DD
@simca06022011 ano alebo neni liek alebo poistovne ani nepreplatia. toto je chore. :(
@dadka_bb otvaraj sampanske !

@alenah31 Ale ved ty nevieš o mojom živote absolútne nič, tak nemoralizuj. Mňa nezaujimaju tvoje blaboly, ako ty nepotrebuješ byt na dávkach, nikdy nevieš, co ti život prinesie, tak si sadni