icon

Rušenie pandemickej OČR od 1.5.2023

sinnovea1
3. apr 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, či ste zachytili niekde oficiálnu info o tom, že sa má rušiť pandemická OČR od 1.5.2023. Vďaka!

andreakotesova
15. apr 2023

@dadka_bb ťažko 😉

bublinka1426
15. apr 2023

@dadka_bb

chod variť do Jojky :D a tam si rob reklamu.

sticker
lienka.7
15. apr 2023

@dadka_bb keď sa prihlásiš do Bez servítky, dostaneš tisicku 😉 plus môžeš si tam urobiť aj reklamu👌
Potom môžeš ešte "zarobit si" v rôznych vedomostnych sutaziach, ale to predpokladám, že nebude zrovna tvoja šálka kávy. Jedine čo si tam narobíš hanbu 🤣🤣🤣

bublinka1426
15. apr 2023

@lienka.7 ty mi snáď čítaš myšlienky

sticker
lienka.7
15. apr 2023

@bublinka1426 😘😉

dadka_bb
15. apr 2023

@lienka.7
@bublinka1426 vedomostne by som si aj vas dve kukla ... varit neviem 🤣 takže jedine farma 🤣🤣

bublinka1426
15. apr 2023

@dadka_bb možno v budúcom živote....

sticker
dadka_bb
15. apr 2023

@bublinka1426 ešte expres hra rolu 🤣🤣🤣

brezlicka
15. apr 2023

@dadka_bb Hentie dve, sú jak dve hrozná, jedna hrozna, druhá hrozna. 😅Sociálne právničky, na vysokej vedomostnej úrovni, kukaj ich. Voľáky prípravok na parazity nemáš ? 😂😂🔥Nech sa toho zbavíme 😂

uzol1209
17. apr 2023

@sinnovea1 áno vyzerá to tak ako píšu už spomínané mamičky. Pandemicka očr sa ruší pre deti do 3 rokov od 1.5.2023. Ale čítam ze niektoré mamičky o tom vedeli a uplatnili si, lenže v našom okrese do 3 rokou už aj tak dávno zrusuli, niektirym už prišlo rozhodnutie tak pred 1rokom dozadu. Neviem ako to tam majú. Niekomu uznajú, niekomu nie. Avšak som čítala že nárok na pandemicku OČR mate mamičky možnosť požiadať aj SPÄTNE dozadu 3 roky,lenze samozrejme musíte spĺňať všetky tie podmienky. Niektorým to priznali. Podať si žiadosť o pandemicku, ak ste nikdy neboberali a potom v cestnom vyhlásení uviesť spätne za aké obdobie si žiadate vyplatiť. Každý mesiac je v tom tlačive elektronický v kolónke pridať osobitne. Tak to treba rozpísať. Treba aspoň vyskúšať. Len opakujem treba splniť podmienky v ten deň, od kedy si uplatňuje té nárok, lebo sa to bude vypočítavat,ci vám vznikne nárok. Treba si to každý na soc. Poisťovní overiť alebo poslať a uvidíte. To by mali tak možnosť mamicky,ktore tom nevedeli. A vravím ze jeden okres tak, iný tak. Tak zatiaľ.

anaj_janka
17. apr 2023

Možno trocha na vysvetlenie prečo sa nezrušila a nebude rušiť pandemicka OCR
Text je prebraty z petície
Neustále nám hovoria, že nás čakajú ďalšie pandémie a vážnejšie zdravotné hrozby.

Teraz už vieme dôvod…

Prebieha tu totiž pokus o kontrolu informácií a zdravotnej politiky cez Svetovú zdravotnícku organizáciu.

Chcú udeliť globálnej, občanmi nevolenej zdravotníckej agentúre, Svetovej zdravotníckej organizácii (WHO), špeciálne právomoci na riadenie nového globálneho medzinárodného plánu reakcie na pandémiu.

Je to veľmi vážne - posledným krokom je schválenie "Pandemickej zmluvy", vďaka ktorej by WHO by získalonové, rozsiahle a právne záväzné právomoci na údajné "zlepšenie tzv. prevencie, pripravenosti a reakcie" na budúce pandémie.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) by totiž získala väčšie právomoci a mohla by:
Vyhlásiť "potenciálne" zdravotnú pohotovosť.
Vyvinúť nové globálne mechanizmy dohľadu a zdieľania údajov.
Získať právomoci na boj proti "dezinformáciám", čo znamená určitú formu cenzúry.
Budovať kapacity na odhaľovanie a nahlásenie potenciálnych zdravotných núdzových stavov na celom svete.
Rýchlo reagovať na verejnú zdravotnú núdzovú situáciu medzinárodného záujmu (PHEIC), kedykoľvek ju vyhlási WHO.
Toto je aktuálny stav návrhu "Pandemickej zmluvy".
Čas sa kráti! Stretnutie zástupcov WHO sa začne už budúci pondelok: 17. apríla!

lilinka88
17. apr 2023

@uzol1209 nemá zmysel to podávať spätne a ani by to nešlo, nakoľko mali prerušené poistenie a boli na RD. Doteraz sa zamietali takéto očr z ochrannej lehoty po materskej, to bude asi aj ten prípad, ktorý spomínaš ty.

andreakotesova
17. apr 2023

@anaj_janka tebe riadne vyhráva 🙂

anaj_janka
17. apr 2023

@andreakotesova pls? to je oficiálne!!!! Pozri uja Google, skôr ako má oslovis

anaj_janka
17. apr 2023

@andreakotesova veľmi ma rozčuľujú osoby tebe podobné....nič nevieš, ale urážať vieš!
Všetko je to na oficiálnej jednaní, oficiálnych zastupujúcich ľudí ....porozhliadni sa a potom čakám ospravedlnenie za to to vyhráva

katarina135
17. apr 2023

@andreakotesova nehnevajte sa, neurážajte pani anaj_janku. Má totiž pravdu o tom WHO. Aj ja to sledujem a pevne verím, že tomu nikdy nepríde, ale viem, že sa to rieši. To je čistá katastrofa. To, že vy nemáte info.je skôr Vaša hamba! Dohľadajte si a potom sa zamyslite. Bez urážok som Vám ukázala cestu! Čím viac ľudí sa uvedomí, tým bude lepšie. Držím Vám palce.

katarina135
17. apr 2023

@anaj_janka viem presne o čom píšete a je veľmi smutné, že ľudia ktorí nemajú páru o tom čo sa deje budú urážať tých, čo majú prehľad. Namiesto toho, že im unikajú dôležite informácie by sa mali hanbiť a nie urážať ľudí. Žijú vo svojej ilúzii a všetci sú mimo. Smutná to doba. Je mi ich aj ľúto. Chápať tie veci musí človek vedieť čítať s porozumením a to v dnešnej dobe už málokto vie.

halci
17. apr 2023

@lilinka88 ako ja, s vysokym krvnym tlakom, co mi moj gynekolog ani pn nechcel napisat, lebo vsak na to nie je dovod. doma 3r dieta, ja tehotna a absolutne nikoho to nezaujimalo. Ze pandemicka OCR, ty kokos!

andreakotesova
17. apr 2023

@katarina135
@anaj_janka dievčence, ja viem, že to stretnutie od dnešného dňa prebieha, ale Jana to podala konspiracnym jazykom 😅

zemiakovysalat
Autor odpoveď zmazal
lilinka88
17. apr 2023

@zemiakovysalat ved som ani nikde nenapísala,že každá sedí 3 roky doma na zadku. Ja som reagovala na ten nápad uplatniť si pandemické očr spätne, nakoľko je tá možnosť. Ale logicky sú len dve možnosti - buď žena pracuje a teda má výplatu, sú mesačne robené odvody a nebude si v takom prípade spätne uplatňovať očr alebo ako ty tvrdíš "sedí doma zadku" a tým pádom má prerušené poistenie z dôvodu RD s nespĺňa podmienky nároku na dávku. Netreba hneď brať všetko osobe a urážať sa. Ja tiež neurazam ani jednu z vás, ktorá toto očr poberá

callisia
2. máj 2023

Baby, prosím vás, tie čo čerpáte pandemickú OČR, a nemali ste ako vykryť cca 2 mesiace, ako dopredu ste dávali žiadosť pred oficiálnym nástupom do roboty? Resp koľko reálne trvá jej schválenie?

marci77
2. máj 2023

@callisia
v minulosti nebolo treba nic vykryt, teraz neviem presne ake su tie zmeny od 1.5.2023

hned po skonceni RD ziadost .....a potom doplatili spatne od toho datumu, mne poslali potom 2mesiace spolu (treba mat financnu rezervu, lebo to schvalovanie niekedy naozaj trvalo aj tych 60dni)

lilinka88
2. máj 2023

@callisia žiadosť sa podáva v deň, kedy nastupujes na očr, dopredu nie. Na posúdenie je 60 dní. Pandemické očr môžeš čerpať od kalendárneho mesiaca, ktorý nasleduje po mesiaci, v ktorom dieťa dovŕšilo 3 roky

jahell
2. máj 2023

@lilinka88 takže keď dovrši tri roky 23.6. môžem požiadať od 1.7 alebo až 23.7 ??? Ďakujem🌸

callisia
2. máj 2023

@marci77 mne ani nejde o peniaze, aj keby za to aj nie sú. Len ak mi to neschvália, čo ja akože spravím s robotou? Kde dobehnem pracovný fond za 2 mesiace? Preto by som to chcela riešiť dopredu až viem na čom som a čo bude ďalej..

marci77
2. máj 2023

@callisia
neviem, preco to maju takto blbo vymyslene
ale nemaju preco neschvalit, ak splnate podmienky naroku
ja som rozmyslala, ze ak by mi ju nahodou vtedy neschvalili, dam si neplatene volno

callisia
2. máj 2023

@marci77 s tým neplateným by bola tiež ďalšia možnosť ale to ani neviem či sa u nás dá dať. Musím to už zistiť.

callisia
2. máj 2023

@lilinka88 ďakujem. Tiež by ma zaujímalo to čo
@jahell až viem koľkymi dňami dovolenky mám vyplniť tú medzeru.

lilinka88
2. máj 2023

@jahell malo by to byť tak,že ak dovŕši 3 roky napr v júni, tak od nasledujúceho mesiaca, tj od 1.7. môžeš žiadať