icon

S priateľom máme rovnaké priezviska a nie sme v príbuzenskom vzťahu

9. aug 2020

Ahojte mám taký problém s priateľom máme rovnaké priezviska nie niesme zobratý a ani niesme žiadnom príbuzenskom vzťahu (je mi jedno či veríte alebo nie) ide o to že čakáme bábätko a v nemocnici sa má určite budú pýtať na meno otca a ja neviem či to mám radšej zatajiť alebo rovno povedať určite si budú myslieť že klamem ale je to proste len môj menovec takže čo by ste robili vy na mojom mieste ?

Strana
z3
popolusska
13. aug 2020

Ak ta takeho problemy trapia, tak sa zosobaste a nebudes musiet odpovedat na takeho otazky. Dieta je aj tak vacsi zavazok ako svadba😂.

letfenixa
13. aug 2020

@majulino tak to je riadna blbosť, že pred pôrodom sa to nedá, ja som bola v pôrodnici 10 dní

majulino
13. aug 2020

@letfenixa ozaj na nas pozerali ako ma blbych. Ja som si nastudovala co vsetko treba (pred 9 rokmi) prisli sme na matriku a ta pani na nas kuka ako tela na vrata, ze co chceme, tak som jej precitala co sa pise kde a ona, ze joj toto sa neda vsade a u nas to tak neplati, ale pockajte opytam sa kolegyne co tu pracuje dlhsie. Prisla este starsia pani a ta mi vravi, ze vacsiu hlupost este nepocula, ze naco by to niekto robil, ked moze dietata pri porode zomriet, ked som sa jje opytala co v pripade ak zomrie matka, ze ako sa otec dostane kndietatu len mykla plecom

letfenixa
13. aug 2020

@majulino čiže zas úradník nad zákonom

terka224
13. aug 2020

Ja poznám osobne taky prípad a mne to teda vôbec nepríde divne. Možno som sa tak pousmiala , že "sranda" ale vôbec som sa nad tým nezamyslala, ze co keď sú rodina. Ved aj ja poznám ludi, co majú rovnaké priezvisko ako mam ja a nie sme rodina

kikazoe
13. aug 2020

nie si jediná.... ja mam atypicke priezvisko a partner to isté.... na SR ju iba 3 rodiny s týmto priezviskom a my sme sa jednoducho našli :D . tiež sme sa nikdy nevzali, ludia maju stále blbé keci ale neriešim..... pred porodom sme na matrike boli vyplniť tlačivo- priznanie otcovstva k nenarodenemu dietatu a to som potom dala v porodnici

autor
13. aug 2020

@kikazoe a to tlačivo je vlastne nato že automaticky už bude aj na rodnom liste po narodení dieťaťa zapísaný ako otec ? Že po pôrode prídeme na matriku podpíšeme sa a prevezmeme rodný list ?

letfenixa
13. aug 2020

Áno, pred narodením dieťaťa, v prípade, že nie ste manželia, podpíšete papier, kto je otec a kto matka, aké priezvisko bude dieťa mať (u vás irelevantné), a po rodný list už potom môže ísť len otec

kikazoe
14. aug 2020

ano, je tam automaticky uvedený ako otec. to tlačivo služi ako potvrdenie že on je otec, priznava sa k otcovstvu a suhlasí s uvedením v rodnom liste

meluela
14. aug 2020

pokial viem tak mozte ist aj vopred na matriku spravit vyhlasenie o otcovstve a s tym papierom potom pojdes do porodnice.

kristina100
14. aug 2020

Aj my to dam mame v rodine to nic

fino
5. mar 2021

Buď rada že máte rovnaké len priezvisko a nie aj meno

lenka_matko
10. mar 2022

Ahoj, na tom nieje nič zvláštne. U nás v dedine sú 3 páry, ktoré majú isté priezviská a aj sa zobrali. Takze to nieje nezvyčajne, keď mate iste priezviská.

kvetinka75
10. mar 2022

moja kolegyňa to mala podobne. A nikto sa nad tým nepozastavoval. Čo ty vieš čo si pomyslia ostatní? PRečo hneď hľadáš problém kde nie je.

kvetinka75
10. mar 2022

@fino 😅

kvetinka75
10. mar 2022

možno len ty si myslíš že hádžu tie pohľady.

ankare
10. mar 2022

Normálne povedz meno otca a nerieš. Nemusíš nikomu nič vysvetľovať. Držím palce!

lienka.7
10. mar 2022

Nemáš sobášny list, takže nemôžeš nic a za otca ho zapísať nemôžeš. Len s uznanym otcovstvom

lulka321
10. mar 2022

Kamarátka má rovnaké priezvisko ako jej priateľ a tiež sa nikdy nezobrali. V nemocnici po pôrode syna s tým nemali žiadny problém a keď boli na matrike, tak sa ich matrikarka opýtala, po ktorom rodičovi má dať priezvisko, pozrela sa na OP, pousmiala sa a povedala, že u nich je to vlastne jedno. Vôbec s tým nemala problém 😉

Strana
z3