S priateľom máme rovnaké priezviska a nie sme v príbuzenskom vzťahu
Ahojte mám taký problém s priateľom máme rovnaké priezviska nie niesme zobratý a ani niesme žiadnom príbuzenskom vzťahu (je mi jedno či veríte alebo nie) ide o to že čakáme bábätko a v nemocnici sa má určite budú pýtať na meno otca a ja neviem či to mám radšej zatajiť alebo rovno povedať určite si budú myslieť že klamem ale je to proste len môj menovec takže čo by ste robili vy na mojom mieste ?
@letfenixa ozaj na nas pozerali ako ma blbych. Ja som si nastudovala co vsetko treba (pred 9 rokmi) prisli sme na matriku a ta pani na nas kuka ako tela na vrata, ze co chceme, tak som jej precitala co sa pise kde a ona, ze joj toto sa neda vsade a u nas to tak neplati, ale pockajte opytam sa kolegyne co tu pracuje dlhsie. Prisla este starsia pani a ta mi vravi, ze vacsiu hlupost este nepocula, ze naco by to niekto robil, ked moze dietata pri porode zomriet, ked som sa jje opytala co v pripade ak zomrie matka, ze ako sa otec dostane kndietatu len mykla plecom
Ja poznám osobne taky prípad a mne to teda vôbec nepríde divne. Možno som sa tak pousmiala , že "sranda" ale vôbec som sa nad tým nezamyslala, ze co keď sú rodina. Ved aj ja poznám ludi, co majú rovnaké priezvisko ako mam ja a nie sme rodina
nie si jediná.... ja mam atypicke priezvisko a partner to isté.... na SR ju iba 3 rodiny s týmto priezviskom a my sme sa jednoducho našli :D . tiež sme sa nikdy nevzali, ludia maju stále blbé keci ale neriešim..... pred porodom sme na matrike boli vyplniť tlačivo- priznanie otcovstva k nenarodenemu dietatu a to som potom dala v porodnici
@kikazoe a to tlačivo je vlastne nato že automaticky už bude aj na rodnom liste po narodení dieťaťa zapísaný ako otec ? Že po pôrode prídeme na matriku podpíšeme sa a prevezmeme rodný list ?
Áno, pred narodením dieťaťa, v prípade, že nie ste manželia, podpíšete papier, kto je otec a kto matka, aké priezvisko bude dieťa mať (u vás irelevantné), a po rodný list už potom môže ísť len otec
ano, je tam automaticky uvedený ako otec. to tlačivo služi ako potvrdenie že on je otec, priznava sa k otcovstvu a suhlasí s uvedením v rodnom liste
pokial viem tak mozte ist aj vopred na matriku spravit vyhlasenie o otcovstve a s tym papierom potom pojdes do porodnice.
Aj my to dam mame v rodine to nic
Buď rada že máte rovnaké len priezvisko a nie aj meno
Ahoj, na tom nieje nič zvláštne. U nás v dedine sú 3 páry, ktoré majú isté priezviská a aj sa zobrali. Takze to nieje nezvyčajne, keď mate iste priezviská.
moja kolegyňa to mala podobne. A nikto sa nad tým nepozastavoval. Čo ty vieš čo si pomyslia ostatní? PRečo hneď hľadáš problém kde nie je.
@fino 😅
možno len ty si myslíš že hádžu tie pohľady.
Normálne povedz meno otca a nerieš. Nemusíš nikomu nič vysvetľovať. Držím palce!
Nemáš sobášny list, takže nemôžeš nic a za otca ho zapísať nemôžeš. Len s uznanym otcovstvom
Kamarátka má rovnaké priezvisko ako jej priateľ a tiež sa nikdy nezobrali. V nemocnici po pôrode syna s tým nemali žiadny problém a keď boli na matrike, tak sa ich matrikarka opýtala, po ktorom rodičovi má dať priezvisko, pozrela sa na OP, pousmiala sa a povedala, že u nich je to vlastne jedno. Vôbec s tým nemala problém 😉

Ak ta takeho problemy trapia, tak sa zosobaste a nebudes musiet odpovedat na takeho otazky. Dieta je aj tak vacsi zavazok ako svadba😂.