Sobáš na diaľku s Pakistanským priateľom: Ako na to?
Ahojte chcela som sa opýtať či sa dá nejako zosobášiť na diaľku moj priateľ je Pakistanec chceli sme sa vziať ma Slovensku ale potrebuje víza tak sem nemôže len tak prist hľadáme možnosť aby sem prišiel
@lenkasarka
@lakebabe
Mohli by ste sa správať trochu na úrovni. Takto pohrdavo a posmešne komunikujete bežne s neznámymi ľuďmi?
@lenkakravcova idem sa hanbiť do kúta a budem sa hanbiť aj zajtra.
@lenkasarka človek chce ísť spať a vidí toto😂 normálne ma zaujíma kde skončí takáto lovestory z Dubaja😂 človek by čakal ze si tam narazí nejakého dubajskeho šejka a skončí s Pakistancom😂
@ana00 v prvom rade, nechcem ťa odsudzovať. Ale svadba je veľmi vážne rozhodnutie a ak ide o svadbu s cudzincom a ešte Pakistancom, tak 10x taka vážna vec. Istotne sa nedaj zlákať hneď na svadbu. Pretože v Pakistane sú úplne iné pravidlá a je možné, že keď tam prídeš a v Pakistane sa za neho vydas, tak že budeš odo dňa svadby majetkom svojho muža, ktorý ti môže zakázať napríklad aj vycestovať domov .... Kolko máš rokov? Vieš, príde mi, že máš veľmi idilicku predstavu a vôbec si neuvedomujeme rizika toho... Hovorila si vôbec o Tom svojim rodičom a blízkym? ... Veľmi veľmi zvaz akýkoľvek krok smerom k svadbe, lebo to môže dopadnúť veľmi zle...
@lenkakravcova prosím ta tebe jedinej to tu prišlo normálne. Ze si niekto cez týždeň dovolenky v Dubaji narazi nejakého pakistanskeho robotníka a ide sa vydávať pomaly cez videohovor🤦♀️
@lakebabe nepoznáš ju, nevieš ako dlho sa poznajú.
@lenkasarka 👍
@lakebabe by si sa čudovala koľko sa takých naivnychj žien nájde.... 🙈
@lakebabe asi obdobne ako story ;labute z uterákov,ale už sa nesmejem,lebo Lenka má zvozila pod čiernu zem. Keď sa jedna o moslimov nepozná zľutovanie.
@lenkakravcova sama povedala ze sa zoznámili v Dubaji. Nežijú spolu nevidaju sa nemajú sa ani ako zobrať lebo ho tu nepustia. Nie normalne to nie je a ty ich rovno posielaj do UK kvôli vizam 🤦♀️
Mňa by zaujímalo koľkokrát ste sa aj reálne stretli mimo tej dovolenky v Dubaji
@lenkasarka ježiš na labute v Egypte som zabudla 😂 bohvie ako to dopadlo
@ana00 Uf, Ty nie si naivna, Ty si hlupa, tak akurat, ale uplne presne.
@tinka_1807 ešte som takú nestretla ale vidím ze Slovenky sú nebojacne po jednej dovolenke sa vydať do Pakistanu😁 ma gule co ti poviem
@lakebabe aleeee aj ty sa hanbi,aby som v tom nebola sama a bez do kúta. Zabudnúť na labute? To ako si mohla?
@dskjhfdlkdjhl A ty sa hanbi tiež!
@lenkasarka už som v kúte ostávam tu spať 😆
@lenkasarka Skusim to😀
@lakebabe tak si aspon tu labut z uteraka urob, aby si nemala hlavu na tvrdom😀
@dskjhfdlkdjhl to robiť neviem 💁♀️ vidíš keby som si minulý rok doniesla z Egypta toho upratovača mohla som mat🤷♀️
@lakebabe pohladame navod?😀
@lakebabe
@dskjhfdlkdjhl dámy bez srandy teraz.
@lakebabe A zobák tej labute si daj do úst aby si sa nesmiala.
@lenkasarka pozri, ja som sa skusila hanbit, tak ona nech skusi skonstruovat labut😀
K tým pravidlám, keď ich tu už ženy spomínajú..
Pakistan je krajina, kde je konzervatívny islam. Iste ste sa o tom už rozprávali. Aby to neznelo, že ti niečo sa zamlciava napíšem nižšie pár bodov ktoré dúfam že už vieš. Ale tak pre istotu.
Pre väčšinu Pakistancov je žena stred domácnosti. To znamená, že je doma. Muž živí rodinu a žena čaká doma na muža. Von chodia spoločne. Ak treba niečo nakúpiť, tak buď spoločne alebo muž vybaví. Toto platí takmer vo všetkom, čo je potrebné. Ak niečo treba, vždy sa žena obracia na svojho muža alebo otca. Muž má spoločenskú ale aj náboženskú povinnosť žene zabezpečiť ubytovanie, jedlo, ošatenie, hygienické potreby, náboženské vzdelanie a skrašľovacie potreby (aby sa mohla skrášľovať pre neho) a všetko potrebné do domácnosti. Žena má väčšinou povinnosť sa starať o domácnosť a deti a učiť ich čo vie (mimo školu). Ideálne je naučiť sa tamojší jazyk alebo arabčinu. V rodine má najväčšiu pozornosť matka. Čiže keď sa žena vydá a má deti, tak získava vpodstate najvyššie postavenie čo sa týka pozornosti rodiny. Rodiny sú veľké a často dosť hlučné keď sa stretnú..
Čo treba ale upozorniť Pakistanci sú aspoň čo poznám strašné citliví na zahalovanie sa. Doslova a do písmena preferujú nikab. Síce rôzne farby, nie len čiernu, ale teda top je u nich žena zahalená aj šatkou cez tvár. Toto je asi taký súhrn čo by si mala vedieť a čo viem od kamarátok čo majú Pakistancov.
Ak by si niečo potrbovala, kľudne napíš do správy.
@lakebabe podobne sa aj jedna moja známa spoznala so svojím Pakistanskym dnes už manželom. Takže to nevidim tak strašné ako vy. Dnes sa dá na diaľku nie len písať a volať ale mať aj videohovory. Mladí si dokážu vydiskutovať potrebné otázky pred svadbou aj bez toho aby sa museli obchytkávať 😃
@ana00 mam kolegynu....pred 5rokmi sla do egypta na dovolenku zoznamila sa tam z jednym miestnym...dovolenkovala unho behom roka 3x po asi 5-6stretnutiach sa tam zosobasili. Po svadbe sa vratila tu
Prisiel covid on viacmenej bez roboty kedze robi v hoteloch. Po svadbe za nim bola raz ostala tehotna...teraz ona tehotna on tam....co mala usetrene jej nepomohlo k nicomu kedze nema vlastne byvanie...ma dozivotne pravo v rodicovskom ale nieje majitelka cize nema ho kde u seba "ubytovat" po roku od narodenia dcery sla do prace aby sa ako tak mali...otecko vidi dceru len na videohovor boli za nim raz...a cesta byt spolu v nedohladne....takze uplne perspektivny vztah...nieto ze si dovlecies domov niekoho koho budes musiet istu dobu minimalne zivit...
Je krasne sa zalubit, len nieje vsetko v ruzovych okuliaroch...svadbou neziska vsetko 😉
@ana00 ale teraz vážne Anička. Nechala som sa uniesť. Ale aj tak si myslím,že radšej si nájdi človeka,ktorý bude pri tebe. Ktorý ti bude blízky kultúrou aj mentalitou. A Lenku nepocuvaj. Tu druhu myslím. Ona je za každého nového naverbovaneho moslima/ku rada. Aj mapky mešít ti na počkanie posle. Každopádne ti držím palce a verím že sa umudris.
@lenkakravcova mne to nehovor ja mam na tieto moslimské zmiešané manželstva svoj názor a obzvlášť na miešanie takýchto krajín.
@lenkakravcova no, jasne, urcite stacia pred svadbou videohovory, to je isto zaruka stastneho manzelstva. Vobec netreba nic ine. Toto su take naivne kydy.
@dskjhfdlkdjhl @lenkasarka toto je na mňa moc náročné ale baby 17.5 letím do Hurgady skúsim vám niekoho doviezť ak by ste chceli sa to doma učiť nazivo😂
@lakebabe jemine, len to nie-ja som navod pochopila a keby ma nahodou nieco ovalilo a chcela by som takuto ize na posteli, tak to zmaknem. Len hlavne nikoho nevoz😀

@ana00 z hľadiska kultúry je normálne, že chce ostať tam. Tam to pozná, má tam rodinu, určite zázemie. A aj nie je tam problém s náboženstvom tak ako tu. Tu predsa len sú isté obmedzenia.
Ale ako to Nemecko, Veľká Británia sú v Tom aj celkom otvorené. Aj mešít je tam už dosť. Vo VB je myslím aj dosť početná pakistanská menšina, takže by mu to až tak nemuselo vadiť. Slovensko ho asi neláka. Ani nemá prečo. Skús mu navrhnúť tie dve krajiny, čo na to povie (ak tebe tiež vyhovujú). Mohol by to byť taký stret záujmov.