icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

jolinka
13. dec 2012

@stardust no este na teba sme cakali 😝 😝 😝 😝

jabadaba
13. dec 2012

@stardust myslim, ze nebude treba. Spomenu si za nu skvele britske urady. Tie vedia vsetko, aj to co sa nestalo a este sa len stane. Zavidim v dobrom, aj ja chcem take schopnosti...svet by bol gombicka.

ewellina
13. dec 2012

@stardust Prvá veta, čo mi o takých zlomeninách google vyhodil, hovorí o tom, že zlomenina kľúčnej kosti prebieha u bábätiek bezpríznakovo: http://najmama.aktuality.sk/diskusia/226298/zlo... Takže kľudne to môže byť ešte od pôrodu.

stardust
13. dec 2012

@ewellina zlomena klucna kost sa zahoji tak do styroch tyzdnov po porode....jej dieta ma 3,5 mesiaca 😉
@jolinka vidis, ja som na teba necakala 😲

ewellina
13. dec 2012

@stardust Sama od seba sa zahojí? 🙂

scrabble
13. dec 2012

@alica107
, uz to naozaj prehanas. Tvaris sa ako keby anglicke urady a urady vo vseobecnosti boli neomylne a VZDY na vine len "zli rodicia" To dietatko ma zlomenu klucnu kost. To je proste fakt. Ako k tomu doslo? To je to co treba naozaj zistit. Tyranie je len jedna z moznosti. Tak sa netvar ze to dieta bolo URCITE tyrane. Kedze nikto nevie ako sa ten uraz stal, nei je spravne vziat matke dieta PREVENTIVNE. To je strasne nespravodlive. Pripustas si vobec aj moznost, ze dieta ma milujucich rodicov a k urazu doslo pri ockovani, nejakym neopatrnym pohybom? Ak ano tak nemozes tvrdit ze anglicka SS kona spravne. Musi existovat aj ine riesenie ako odobratie dietatka biologickej matke a strcenie ho do narucia cudzej zene......https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/social-services-v-anglicku-a-vlastne-skusenosti/ :

mamutka
13. dec 2012

je mi z toho celeho fakt zle.....
clovek by rad zarobil na niecom, zaplatil hypo a pod... tak pozeram do coho sa oplati investovat.
keby som ja tapa sprosta zalozila agenturu na adopcie v UK, uz som mohla byt za vodou....

http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector...

http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector...

a taky sprosty slovak, sedlak tupy, odchovany vlastnou matkou a na Matelkovi by si myslel, ze adopcie nemozu vynasat, lebo je to charita pre ubohe opustene deticky, ktore nikoho nemaju a staraju sa o ne dobre tety z almuzien co poslu dobrodinci.
a taky sikovny anglican sa ako fajne naucil deti predavat ☹
e este sa tu najdu ludia, co kol dokola budu vypisovat, ze system v UK ma pravo byt iny, a ze ludia maju pravo na iny nazor a podobne ****** tak si teda ktori chcete obhajujte trh s detmi! ved kto chce pochopi koho myslim. a mozno aj ten admin co sa tych nazorov zastava to pochopi....... hovori sa tomu obchodovanie s bielym masom. je mi na grc z ludi, ktorym toto este stale nevadi. v 21.storoci....

stardust
13. dec 2012

@ewellina nie, az po podani 500 eurovych homeopatik 😉

ewellina
13. dec 2012

@stardust S homeo na mňa nechoď, tú ja neuznávam. 😉 Niekedy sa na to, že je niečo zlomené, príde, až keď má dieťa 6 týždňov, tak neviem, odkiaľ máš, že sa zahojí do štyroch týždňov.

natas4
13. dec 2012

KOPIRUJEM Z FB

Slavka Macakova dakujem vam zase raz za podporu, momentalne sme doma cela rodinka, ale nic nie je iste..fakt neviem co mame robit, nevieme o com bude zajtrajsi sud, ci nam tentokrat malu naozaj nevezmu..tiez rozmyslame nad utekom, ale sudca nam zakazal vycestovat a neviem ako by to dopadlo, keby sme to riskli, dnes sme totiz riskovali uz dost. fakt sme v koncoch co teraz...

sirinka
13. dec 2012

@natas4 presne ako som pisala, ked aj im babatko ostane, co sa vdaka vsetkym zainteresovanym podarilo, dostanu zakaz vycestovat..... Ale ja verim a je dobre zanmenie, ze UK sa konecne ZLAKLO a pripad nebol pre nich taky jednoznacny, ako ju vcera strasili, ze dnes uz malu zoberu..... Ona musi byt zajtra silna a bude, zajtra je teda skutocne velky den.....

jabadaba
13. dec 2012

jasne, 500 eurove homeopatika, k tomu pohadzovanie po cudzich rodinach a kura moze zapocnut....ved aj zapocala. Na sude, kde mama stravila s babatkom tri hodiny na chodbe! Namiesto toho, aby bolo kdesi v klude a bez stresov. Hm....prostredie sudu s caporom cudzich person naokolo priam rajska zahrada! V tom Uhnitom Kralovstve to ale vedia sakra, mame sa co ucit.

stardust
13. dec 2012

@ewellina ani ja 🙂 Spytaj sa lekara alebo googli dalej. Ak na slovenskom nete nic nie je, zadaj si do vyhladavaca aspon Schlüsselbein Geburt gebrochen a co uznas za vhodne. Vela zabavy pri hladani 😉 Inak, moj syn mal tiez tuto zlomeninu.

katarina6
13. dec 2012

Baby, prosim uz sa to pytam asi 3x..... neviete mi fakt niektora odpovedat ako to je? Ak teraz utecie na SK a bude fyzicky zajtra rano cela rodina na SK, ten sud sa nepresunie do ruk SR??? tzn. ze SR by sudila ci uniesli rodicia dieta atd???

slavenka222
13. dec 2012

katarina6 podla mna by tu nebol sud, keby prisli na SK. a aj keby nahodou bol, dieta by im nezobrali

ewellina
13. dec 2012

@stardust Vďaka za tip, tak v tu máš príklad, že sa to samo nezrástlo: http://www.rehakids.de/phpBB2/ftopic39747.html aby si nemusela dlho hľadať: "Seit ihrer Geburt ist ihr linkes Schlüsselbein gebrochen - es wächst von allein nicht mehr zusammen. "

stardust
13. dec 2012

@ewellina Slavka nespominala, ze ma tak tazko postihnute babo ako ta pani, co sa na tom fore predstavuje.

katarina6
13. dec 2012

@slavenka222 nerozumiem. kde je to tu? na SK? Keby odisli na SK, tak sa musia sudit v GB? A ako to myslis keby nahodou bol na SK sud, tak kto by im dieta nezobral? Slovensky sud ci GB sud? a co ked odidu na SK so zamienkou ze chcu dat dieta analyzovat inemu lekarovi, a tym padom sa preto zajtrajsieho konania nemozu zucastnit? aj ked SS vyda ze dieta maju zobrat, tak fyzicky to nemozu urobit lebo bude na SK. ONi si zatial daju dieta vysetrit inym odbornikom, a do GB pridu vzdy len rodicia a donesu papiere ze lekar im potvrdil ze sa nejedna o umyselne poskodenie zdravia..... a mozu tak ist za odbornikom aj do inej EU krajiny ak to GB nebude stacit......

ewellina
13. dec 2012

@stardust To s tým môže, aj nemusí súvisieť.

rybca
13. dec 2012

Prave som videla dokument, kde rozpravaju rodiny, co utekaju pred SS. V podstate su stale na uteku. Musia byt stale v pohotovosti aby zbalili kufre a isli dalej. Utek nie je jednoduche rozhodnutie. A reverz z nemocnice? Nie som z tych co si o sebe myslia, ze su supermamy, ktore vedia vsetko, o vsetko sa postaraju. A kedze nie som ani lekar, ci iny zdravotnicky personal mala by som strach ci sa dokazem o take babatko postarat sama doma. Takze ak by doktor povedal, hospitalizacia, tak by ma asi nenapadlo odporovat. Hlavne, ked by som o SS nemala tieto info co mam teraz a bola by som si ista, ze som dietatku neublizila. A kde by som mala istotu, ze podpisanim reverzu im nezadam pricinu, aby to povazovali za odoprenie spravnej starostlivosti a teda o dovod viac dieta odobrat? Za kompom sa nam lahko pise, ale co by sme skutocne urobili nevieme, kym sa do takej situacie nedostaneme. Kiezby sa uz nikto do takej situacie nedostal.

ewellina
13. dec 2012

@stardust Tento prípad z nemeckého fóra je tiež zaujímavý: http://www.wunschkinder.net/forum/read/35/3545671

ewellina
13. dec 2012

@stardust No a čo sa týka takých odbornejších článkov, tak za tú chvíľočku som k tomu našla len to, že sa to "normalerweise" zrastie samé, ale nie, že sa to "immer" alebo "auf jeden Fall" musí samé zrásť.

ewellina
13. dec 2012

@stardust a teraz už dobrú noc.

natas4
13. dec 2012

KOPIRUJEM Z FB

Dárius Haraksin TV JOJ viete si predstavit, ze cely ten cas ta mala bola na chodbe toho sudu? HROZA. prosim o pochopenie, informovat budeme ked to bude bezpecne. verte mi. viem, ake je pre vas tazke nevediet podrobnosti, ale...

stardust
13. dec 2012

@ewellina V zivote na 100% funguje iba smrt, preto tam ani nikto nepise immer oder auf jeden Fall. A to je na posudeni lekarov, o aky typ zlomeniny sa jedna. Ani ja, ani ty nie sme lekarky.
Ako by si reagovala, keby si musela kratko po porode pracovat a jedneho dna si odnesies svoje dieta od opatrovatelky so zlomeninou klucnej kosti? Potlapkala by si ju, nech si z toho nic nerobi, ze take veci sa stavaju a dieta budes ku nej nadalej posielat? Alebo by ta skor zaujimalo, ako sa tvoje dieta ku tomu zraneniu dostalo?

pepa10
13. dec 2012

Tiez som mamicka zijuca v UK a nejak som sa snazila ignorovat, co sa deje s SS tu v UK. To neznamena ale, ze by mi to bolo jedno. Velmi drzim palce nech su aj chalani s mamkou Ivankou konecne a aj tento pripad nech dopadne dobre! Ale normalne som zacala uvazovat o navrate na SK po 6 rokoch.Co ostatne maminy v anglicku? Nemate strach?

stardust
13. dec 2012

@ewellina dobru noc prajem.

natas4
13. dec 2012

KOPIRUJEM Z FB

Slavka ..........s dokladmi je to tak, anglicky rodny list mame hned od narodenia,

Slavka pokracovanie: na slovensky cakame, ale uz je na ambasade, ale kedze mame sudny zakaz opustit krajinu, doklady su nam momentalne na nic...sme strasne unaveni, konecne sa vyspime vsetci traja spolu a vo svojom. dobru noc vsetkym

czechzuzanaba
13. dec 2012

@stardust ahoj. Na jedne strane s tebou souhlasim - je to divne a me by taky zajimalo, odkud ma tu zlomeninu (jestli ji teda opravdu ma) ALE myslis si, ze toto je duvod odebrat hned dite matce? Sama pises, ze by te zajimalo jako matku, odkud to dite tu zlomeninu ma...teda v tvem prikladu s opatrovatelkou. Ale ja jsem si nevsimla, ze by u Slavky nekdo neco zkoumal. Hned soud, zebrat malou a hotovo. Zadne zkoumani, hledani vinika, hledani priciny zlomeniny......Toto mi prijde nehorazne drze a nespravedlive.

zeleny_cajik
13. dec 2012

@stardust myslim, ze keby to dieta svacla o zem alebo tyrala, tak by isla na pohotovost s nejakou fajn historkou o nestastnom pade... jasne, ze to znie blbo, zlomenina u babatka, ale keby to sposobila ona a bola by si toho vedoma, asi by sa spravala inak. Vyzera to na prvy pohlad zle, suhlasim, ale fakt si myslis, ze by sa tvarila prekvapene a robila zo seba debila ci podozriveho planovane?
Mozno dietatko padlo otcovi, mozno niekomu inemu (stari rodicia, kamaratka, lekar...???) a nepriznal sa (ja som bola pri prvom dietati prve mesiace ako gestapo, vsetci sa pakovali, len im maly mrnkol na rukach a keby niekomu spadol, verim, ze by mi to nepovedali, pokial by vyhodnotili, ze je ok... a tu zlomeninu si fakt laik nevsimne hned)... co ja viem... ale verim, ze tato konkretna mamina neurobila nic, preco by jej mali dieta vziat. A vobec, to "preventivne" odoberanie deti... to je cele zle... o to tu ide.