Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@cutce aj ja si myslim ze je tu zbytocne riesit anglicanov, nakolko tema je o inom a sa to potom zacne uberat nespravnym smerom. ale s tym koncom nesuhlasim, nemat u seba ochranu, aj "poprve" je vrcholne nezodpovedne hlavne v -nastich.
@leishmania tak ja zacla celkem brzy a aby si nekdo nemyslel nejsem se socialne slabe rodiny. 😀 😀 😀 😀 A tenkrat me teda nenapadla nejaka ochrana, to az pak jsem mela staly vztah. Tak musim rict, ze jsi byla velmi ale velmi zodpovedna s ochranou, klobouk dolu 😉
Myslim, ze i v dnesni dobe maminky odkladaji jit s holkama v 15 letech k doktorovi pro antikoncepci, prece jenom si rikaji, vzdyt je to moje mala holcicka, ktera sexualne jeste nemuze zit 😅 🙂 . Me staci neter, je ji 17 a rikam si, ze ta jeste nemuze 😅
@cutce 😀 😀 ja som az tak skoro nezacala, predsa len konzervativnejsie slovensko 😀 😀 ale si myslim ze dnes uz je mladez natolko poucena ze by si v 15tich mohli aj bez rodicov kupit tenkondom, 😕 ale uz koncim lebo odbiehame od temy upl 🙂 ne
@leishmania ja jsem se teda stydela koupit kondom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . jojo uz jsme mimo 😉
@cutce úplne súhlasím! Ja tu žijem od roku 1999 a naozaj co tu niektoré popisu ma zaraza. Žijem celé tie roky priamo v Londýne. Naše Slovensko je krásne ano. ale takisto su u nás teenage pregnancies, drogy, zlodeji, fetaci, alkaci a nevychovani ľudia . Takze az tak si to neidealizujme. A presne tak, tie z vás co sa im tu toho tak veľa nepáči, prečo ste este tu? Trosku pokrytecke nadávať na systém a žiť v ňom. Tato téma sa uz dávno zvrhla iným smerom. Škoda. Zase je to o "zlých anglicanoch" a to pritom polovica co tu prispela nikdy v uk nezila ale zahadne vedia všetko o lifestyle v uk. Velmi zaujímavé a take "slovenské".
@andie25 ja sa do tejto vašej debaty nejdem starať, len na jednu vec chcem reagovať.. Prečo by nemohol človek nadávať na systém v ktorom žije? Všade je niečo zlé a tieto komentáre, že ak sa vám nepáči, tak tu nežite mi trochu vadia.. Práve vtedy, keď budú ludia nadávať a postavia sa neprávostiam, práve vtedy je možné, že sa niečo začne meniť.. Nejdem teraz písať v zlom, alebo že sa chcem hádať, ale práve kvôli takým apatickým (a to nie je myslené ako nadávaka) luďom, ako si ty, alebo @cutce, ktoré žijete spokojne a nemáte s ničím problém, sa nič nemení.. je jedno, či to je tu, alebo v UK.. Ja si žijem spokojne, tak sa nebudem do ničoho starať.. ale to je chyba.. Treba poukazovať na zlé veci všade.. nech sa o nich hovorí a nech sa menia..
@zuzana581 ale tahle tema neni o tom zmenit system a uz vidim jak jsou v parlamente nadseny z toho, ze par cesek a slovacek prijdou a budou demonstrovat za zmeny v systemu 😀 😀 😀 😀 😀 se akorat tak vysmejou.
ja jsem poukazovala na to, ze slovenky zijici v UK maji moznsot se vratit zpet na Slovensko, kdyz to tu tak nesnasi. Maji moznost 😉.
A pokud nekdo chce nadavat na system v te ci one zemi, tak si otevrete novou diskuzi - nenavidim anglany 😀 . Tady se v prvni rade melo jednat o slavku, ale strhlo se to v nenavist k anglii, tak uz se nedivim, ze tu nikdy neprispela 😉
@andie25
@zuzana581 mas pravdu
@leishmania ano tato tema je o inom lenze mi o prispievatelke nemame ziadne spravy a pocas cakania na nieaku dobru spravicku si takto diskutujeme o com kolvek chceme 😀 ja som hlavne chcela poukazat nato ze ako sa tii anglicania chovaju a od toho sa odvija ich starostlivost o deti ...preco im nevezmu deti ale nam Slovakom ? !!! a velmi neodbocujeme od temy kedze stale je tema v Anglicku kde sa to vsetko deje .... @cutce mylis sa to su len anglicania z nizsej vrstvy anglicko ma aj svojich Ciganov ,,,, a tak isto ako na slovensku sa mi niektori ludia nepacia tak aj tu pretoze tu vychovavam svoje dieta chodi tu do skolky a nechcem aby vyrastalo medzi takymi ludmi ....ktory piju a hulia ....lenze tomu tazsko zabranim ... a kedze vsade sa najdu taki ludia nieje dovod odchadzat z tejto krajiny .... to by som spravila velku blbost kebyze odidem odtial to by bolo ako "z pekla do biedy " 😠
@cutce vidím, že si melieš stále svoje a vôbec si nepochopila, čo píšem. Režimy a systémy sa menia bežne a niekedy to začína len s pár luďmi.. To čo je zlé treba zmeniť a treba sa ozvať.. Ty tu hovoríš len o češkách a slovenkách, ale ten systém adopcii sa prieči aj angličankám.. Už tu bolo pár mamín, ktoré ostatné označovali za hysterky a tvrdili si svoje.. Kludne zatváraj oči nad všetkým, čo je v krajine kde žiješ zlé.. Budeš mať pohodlný život.. ale je tu, možno zatial len pár ludí a nehovorím, že som to ja, alebo my tu na MK, ale možno aj áno, ktorí začínajú bojovať proti tomu, aby sa ten systém zmenil.. Ja zas neviem pochopiť, ako sa niekto môže vyjadrovať k niečomu, o čom nemá ani poňatia.. prečítaj si o forced adoption, prečítaj si príbehy angličaniek a potom sa vyjadruj..
@zuzana581 za prve ja nemelu, ale vyjadruju svuj nazor a za druhe jsem spokojena, ano tento system ma chyby jako kazdy jiny stat, jako Cechy jako Slovensko, ale jeden clovek s tim nic nenadela a specialne cizinka v zemi. Nad tou jen mavnou rukou. Je to tu uplne stejne jako kdekolvek jinde.
@cutce tak s poslednou vetou nemozem velmi suhlasit, kedze vdaka cudzinke Ivane Boorovej sa v anglicku zacalo hovorit na tuto temu, zacalo sa hovorit o Hemmingovi, ktori proti tomuto ako jediny v anglickom parlamente hovori, zacali sa ozyvat ine anglicke maminky, ktore maju podobne skusenosti ako Ivana Boorova, vlak s protestami sa uz pomalinky rozbehol a teraz je na kazdej z vas, co zijete v Anglicku ci na ten vlak nastupite, alebo sa len budete divat opodial, alebo zavriete oci, otocite sa chrbtom a budete sa tvarit, ze to neexistuje,
@cutce ok ospravedlňujem sa za výraz.. ale nemáš pravdu!!! Človek vždy môže niečo zmeniť.. Ak zatvára oči, tak nezmení.. Ja netvrdím, že Slovenky v UK niečo zmenia hneď, ale ak sa spoja s Angličankami, Polkami, Češkami.. a postupne budú dávať najavo svoju nespokojnosť tak to pôjde.. Možno pomaly ale pôjde.. Je už vela Sloveniek, aj Angličaniek, ktoré pomáhajú v tomto nespravodlivom systéme, len je to všetko mimo medializácie.. Je tu vela kočiek, ktoré v UK žijú a práve preto, že tam žiť chcú, práve preto sa ozývajú.. Lebo čím viac ludí vie o niečom zlom, tým sa to zlo oslabuje.
"ak chcete oslabiť zlo, vyneste ho na svetlo"
@cutce keby sa ivana uspokojilas tym, ze je cudzinka a teda nikoho nebude zaujimat, nestalo by sa, ze slovensky stat ako vobec prvy vstupil do takehoto sporu a podaril sa im celkom priaznivy vysledok... Takisto sa im podailo na stvrtkovom sude vybojovat slavkine babatko, takisto sa im musi podarit vybojovat maleho benjaminka.... A toto je len zaciatok, musime sa ozyvat, musime bojovat... A ked pises, ze nad cudzinkou len mavnu rukou, v podstate potvrdzujes to, co tu uz padlo, ze cudzinci su v UK diksriminovany, ze nikto tam nehladi na ich nazor, ci potreby, ze tam nemaju rovnake postavenie ako domaci....
@cutce Slávka tu prispela,ale to by si musela čítať pozornejšie....aj keď niekedy nie slovom,ale tichým súhlasom páči sa mi to 😉 Nemám pocit,že by sa to tu zvrhlo na "nenávisť k anglii" a už vôbec sem kvôli tomu Slávka neprispela. Mala asi trošku väčšie "starosti" ako prispieť pri konci v téme. A zabudla si,že existujú aj IP. 😅 Aj tak sa s ňou komunikovalo.
Vidím,že Ti tu sekundujú všetky priateľky z Vašej témy,aj keď len čítajú,nevyjadrujú sa,ale len ticho s Tebou súhlasia. 😉 Pripadáte mi ako Slávka na začiatku....neveriaci Tomášovia. Práve kvôli takémuto postoju,by sa nikdy nič nezmenilo.
Žiť si v tichosti s pocitom,že však mňa sa to netýka.
@martina005 a ako to bolo teda s tou zlomeninou?
@rybca Na ten "vlak" nenastúpia.... pretože im sa to nedeje,oni ďalej chcú zostať slepé a hluché. Lebo oni majú šťastný a pohodlný život,tak načo by si špinili ruky a upozorňovali na seba 🤐
@stardust 😕 to čo je za otázku 😝
@martina005 otazka k teme 😉 Alebo si uz zabudla, preco sa zacala zaujimat socialka o Slavku?
@stardust vieš čo, odpoviem ti ja, ak dovolíš.. MOŽNO Slávke malinká padla z postele, lebo ako väčšina s nás asi vie, tak deti sa aj nejakým zázrakom dokážu pretočiť skôr, ako by mali a padnú.. a pri tom hypotetickom páde si možno zlomila klučnú kosť.. Slávka sa to bála povedať.. ale ak by sa to aj stalo, bol by to dôvod na odobratie sociálkou?????
@stardust neviem čo si chcela odo mňa počuť,aj keď mám pocit,že Ty už poznáš odpoveď,ale len takú akú chceš počuť Ty sama 😝 Tak ju považujem za bezpredmetnú s cieľom vyvolať konflikt. 🤐 Alebo vieš niečo viac s čím by si sa chcela s nami podeliť? Nech sa páči,máš priestor. 😉
@nattal1 chapem. aj ked si myslim ze niektore prispevky boli uz za hranicou. ale tiez si nemyslim ze clovek ma drzta hubu a krok zato ze tam zije, na taketo veci jednoducho treba poukazat...ako su praktiky ss.
A ako vieme,že nejaká zlomenina existuje 😕 robili ste Vy niektorá rontgen,alebo aspoň boli pri tom?🤐
@zuzana581 jasne ze to je dovod 😝 -ved bezne sa odoberaju rodicom deti so zlomenimami a ked sa zlomenina stane napr v skolke,tak ucitelka ide do basy alebo aspon pride o pracu 😝 to si nevedela?
A ked ma zas dieta Dg-osteogenesis imperfekta-co je chorobna lamavost kosti-tak sa dieta tiez bezne vezme.
Naco spravit na tuto chorobu vysetrenia,lepsie je vziat dieta prec od rodiny.
Inak je zaujimave ze oba pripady-aj Benjamim aj toto babo boli po ockovani-by ma zaujimalo ako silno pri nom tie deti drzia-ved ked ma dietu tuto Dg,tak sa pri ockovani moze ozaj cele dolamat.
A tiez by ma zaujimalo ci slavkinmu babenu robia na tuto Dg testy-to by som ako matka urcite dala vysetrit.
baby teraz na jojke isla dole informacia ale nestihla som celu precitat len koniec ......... utiekla s dcerkou pred pracovnikmi socialneho uradu............. viac v televiznych novinach
@janka196 pisali, ze slovenska ridina s 3 mesacnym dietatom... takze asi slavka, huraaa
@hradnapani fuha tak preto asi to embargo na informacie 😨
@janka196 asi ano, ale bolo to pre nich lepsie. Normalne sa mi roztriasli ruky, ze sa im to podarilo. Strasne sa tesim!
@stardust samozrejme ze zasluzi. Problem je v tom, ze ked raz v UK dieta odoberu, tak nie sus chopni a ochotni ho beuodkladne vrait rodicom, pokial sa preukaze, ze svoje dieta nijako netyrali a nezanedbavali... Preto presetrovat tuto vec v UK a sposobom okamziteho odobratia dietata je prilis nebezpecne pre rodiny, kde dojde k nestastnej nehode...

holky ja teda nevim, ale vy co zijete na Slovensku, proc nenechate anglicany na pokoji, kazdy narod je jiny. Ne vsichni musi byt tak sporadane vychovany jako vy. A vy co tu zijete a nesnasite anglicany, tak se muzete vratit zpet na Slovensko, pokud vam to tak vadi. Nikdo nikoho do niceho nenuti kde zit a jak zit.
kazda zeme ma sve pro a proti. O kterych tady pisete je z nizsi vrstvy, tak jako treba u vas cikanky, mate na ne pozitivni mysleni? Pravdepodobne ne. Proste v kazde zemi je neco, vzdy se jen ukazuje v novinach ci zpravach to nejhorsi, protoze to lidi zajima nejvic.
Ja tu ziju 10 let a musim rict, ze neznam rodinu kde by spali mezi sebou ci deti chodili na potraty atd....
A abych to upresnila, ja kdyz jsem byla mlada, tak jsem ze zacatku nepouzivala zadnou antikoncepci a priznejte se vsechny, kdo hned na poprve u sebe mel antikoncepci????