Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@stardust nemas mat odkial informacie len z bulvaru, konkretne joj-ky. ja som tomu najskor tiez neverila a cely dokument mi prisiel zmanipulovany a hladala som za tym nieco viac, ze nieco ivana taji, nieco tym detom mozno spravila. kazdopadne verim tomu, ze proti ivane nebolo vedene konanie a nebola obvinena a aj tomu, ze jej muz je nevinny. to su fakty, ktore ak by neboli pravdive, tak by mala joj-ka trapas. a kedze to posielali do zahranicia, do zahranicnych medii, tak neverim, ze si v tom dokumente (bez deti neodidem) nieco vymyslali, pripadne klamali v zasadnych veciach. ze by joj vynakladala peniaze a energiu na reportaze, ked by vedeli, ze obhajuju tyranku. predstav si situaciu, ze si so svojimi detmi, sleduje ta socialka ako sa ss nimi hras v deckom centre. potrebujes jedno z nich prebalit, ale nemas ako, nie je tam ani stol, ani postel, nic len zem. mozes ho prebalit na zemi, co mas v zazname, lebo s nim zle zaobchadzas alebo ho neprebalis a to mas tiez v zazname. potom boli aj zive diskusie, kde bola babicka. babka rozpravala ako pisali maily na slovenko, vsetky ich ma v pocitaci, a ako im na ne nikto nereagoval, ako ju ombucmanka vyhodila z kancelarie. tie deti su slovaci a slovenko malo priestor aby si ich vyziadalo. slovenke urady o tom vedeli a nic nespravili. v tych zivych diskusiach sa stretla babka s odbornikmi na danu problematiku a lepsie sa orientovala v zakonoch ako oni. citovala im ako mali postupovat a v ktorom zakone o tom najdu zmienku.
Ja poznam pripad, ked po 2 rokoch sud rozhodol v prospech matky a deti jej boli vratene. Islo o zlomeninu u chlapceka mladsieho ako 1 rok. Rovno z nemocnice isiel do anglickej foster care a potom nastastie k matkinej rodine do zahranicia (mimo EU).. Ake verim, ze to je len vynimka a vacsina pripadov konci zle. :(
@rybca Diky, budu koukat. V kolik to teda ma byt v TV? A Ty tam budes proc? 😕 Promin, jestli jsem neco prehlidla, nectu vsechno.. 😔
@janka196 Ano, vystrasena a sokovana jsem samozrejme strasne! Ale neni lehke jen tak zvednout kotvy ..i kdyz o tom tezce zacinam premyslet, ...ale 100%tne pri sebemensim podezrenim ze jsme v hledacku jakychkoli SS nebo jim podobnych, by za mnou byla rychle vzdusna cara. Clovek aby tu ted zil v permanentnim strachu, aby nebylo treba jit napriklad jen k DR 😢
strasne sa mi paci ako tu zienky zijuce v uk poniektore hovoria o tom aky super system v UK maju a ako nedovercivo pisu o udalostiach ktore s a kazdej jednej mozu stat!kto nezazil nepochopi ..nezelam nikomu nic zle boh chran aby dalsia musela riesit unik z krajiny kde ma domov a zazemie kde nechala koou penazi na zivobytie a oddrela kpou rokov a napokn nechat a utiect je jedine riesenie aby clovek neprisiel o to najvzacnejsie co ma!!!zdrave dieta!vazene ak ste si nevsimli tak slavka bez vahania opustila vsetko co tu mala a len pre jednu jedinu vec!!! ABY MOHLA TIRAT SVOJU DCERU???? okrem socialky v UK sa mi zdaju chory aj dalsiu ludia ...blueeeee grc!
kazda pisete o veciach o ktorych nemate ani sajnu!ze tu zijete este neznamena ze poznate ako funguje...stretli ste sa s nim doteraz mozno vtedy ked ste potrebovali prispevky na deti alebo ste si vybavovali maternity leave...no v skutocnosti neviete ani prd o tom ako funguje pravny system v UK...nepoznate ho ani len trosicku zo strany "obete" zatial ho poznate len zo strany "uzivatela" a modlite sa aby st eho ani nikdy inak nepoznali!mala som tu cest mala som socialku doma mala som sedenia mala som konzultacie a mam dobre skusenosti ...ale viem velmi dobre ze neradno si s nimi zacinat!mam kamosku ktora je dohlad na d starostlivosotu deti v UK a sama povie...s nami radsej nepaktovat!!!
@cutce mas obrovske stastie ze za tych 10 rokov si tu spokojna a citis sa bezpecne...zelam vsetko dobre aj nadalej...
az ked si clovek zalozi v tejto krajine rodinu pochopi co to je strach zo systemu...az ked pouziva vsetky "socialne " zariadenia potrebne pre zivot s rodinou pochopi ako to naozja vsekto funguje a ze to nema len tu "uzasnu" stranku ale aj cierne tiene...
@bealondyn prepáč, nepoznám ten prípad a verím, že rodičia boli nakoniec veľmi šťastní keď im ich vrátili, ale pokiaľ dieťa odoberú a vrátia až po dvoch rokoch, tak aj keď boli nakoniec u rodiny matky, nie je to podľa mňa príklad šťastného konca. Ja si neviem predstaviť byť bez detí nedobrovoľne ani dve hodiny. Dva roky sú v živote trojročného dieťaťa dve tretiny života a je známe, že prvé tri roky života sú extrémne dôležité pre normálny a zdravý vývoj dieťaťa. Šťastný koniec by bol keby ho neodobrali vôbec, naopak keby pomohli rodine pokiaľ rodina má nejaké ťažkosti. Podľa mňa nie je vôbec normálne, že odoberajú deti na základe povinného nahlásenia lekárom o akomkoľvek úraze alebo poranení, či zápale a rozhodnutia SS, že dieťa je v potenciálnom riziku. Schválenie súdom je len krátka formalita, kde rodičia nemajú možnosť sa účinne brániť lebo celý systém prezumpcie viny je nastavený proti nim. Je to extrém a veľmi kruté a nebezpečné v kombinácii s existenciou nútených adopcií. Podľa mňa ak rodičia prídu s dieťaťom sami k lekárovi a trvajú na vyšetrení, je veľmi nepravdepodobné, že by mu sami naschvál ublízili. Sama som bola s mojím synčekom v prvom roku života viackrát na urgente lebo on bol skrátka magnet na úplne nepravdepodobné pády. Dcérka prvorodená nebola ani raz. Takže ak by sme žili v UK tak by som už deti zrejme nemala. Lebo ja by som si nevzala na zodpovednosť že dieťa nenechám vyšetriť keď sama neviem posúdiť či môže byť vážnejšie zranené. :(
@bealondyn pravdaže, nekomentovala som tvoje slová, len to, že, UK prepisuje dejiny v tom, že okrem ničenia rodín kriví a mrzačí myslenie ľudí. Mnoho ľudí sa teší, že Ivankin prípad je na dobrej ceste a pritom sa nemal vôbec stať a UK ako štát by malo zlatom vyvážit Ivanku a jej babku a aspoň takto im vynahradiť to čo im spôsobili, aj keď žiadne peniaze sveta im nevráti ani tie roky ani to utrpenie ktoré prežili. Uznávam, že aj slovenská strana pochybila ale prvotné zlo je v UK kde prestala platiť prezumpcia neviny, kde sa trestá trestom najhorším len potencialita skutku a kde SS uplatňuje právomoci ktoré nemá mať žiadny úrad alebo človek na svete: posudzovať rodiča dokonca ešte skôr ako sa dieťa narodí. Pre ich je emocionálne a biologické puto len taľafatka, ktorú zmetú zo stola za pár dní a ukradnú dieťa aby mu prisúdili navždy osud siroty, ktorej rodičia neboli hodní jeho výchovy ale zároveň vydedenca, ktorého život už navždy bude závisieť od cudzích ľudí. Mrazí ma z toho a už pár mesiacov zle spím.
Ano aj ja zle spim a som sokovana, co sa to tu v UK deje. Uz aj ja casto uvazujem nad odchodom a to nemam s SS vlastnu skusenost. Lenze napriek tomu co tu mamicky pisu, ze ak sa v UK niekomu nepaci, tak nech sa proste zbali a vrati na Slovensko, nie je to vobec take jednoduche a pre niektore slovenky je to dokonca nemozne. ☹
vraj uz su na SK ;o))))))
Slavka aj s rodinkou su uz v bezpeci, doma na SVK..🙂
@jojicka111 tak to by bolo super 🙂
neviem, ale tie damy, ktore tu casto opakuju slova ako pravne vedomie, hysteria a to, ze za tymi pripadmi predsa len nieco bude...a my nic nevieme, ok. A co teda hovori zdravy a nehystericky rozum vam, co chcu dosiahnut ludia, ktori sa o deti nevhodne staraju, strali, celou medializaciou a rozruchom okolo pripadov?
Mimoriadna sprava: slovenska rodina s trojmesacnou dcerkou utiekla pred anglickymi socialnymi pracovnikmi v poslednej chvili. Viac o tejto drame v Novinach o 19:30. Strihame
@itwasajoke pocuj a ty si nemyslis ze nie Len v UK ale I v akejkolvek inej krajine najdes rovnako hnusnu SS??? Myslim si ze kdekolvek ich clovek bude mat na krku, bude mat problem. Nie Len v UK ale I na Slovensku!!!
no dufam ze ta sprava o uteku je o slavik a uz su niekde v bezpeci..... a hlavne spolu so svojou dcerou....
Su naozaj v bezpeci? Uz im nic nehrozi? Tak velmi dufam ze sa to skoncilo. Velmi som im drzala palce .....
@bettynka222 kde mám svoju včerajšiu chat priateľku bettynku??? takže im to vyšlo..🙂))

@petpop neviem naozaj nic. ani na fb nic nepisu. uvidime co daju v spravach