icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

dais
16. dec 2012

@slavik79 ty a tvoj muž ste hrdinovia, obrovský rešpekt a klobúk dole pred vami, práve som vás videla na krátkom videu u Daria Haraksina na fb stránke, odpadávam aká je Rebeka krásna a raz bude na vás strašne hrdá, keď pochopí ako ste ju zachránili, čo všetko ste obetovali a ako ste riskovali ! Držte sa! 🙂

arnika48
16. dec 2012

na fb je vraj ďalší rovnaký prípad.....bojí sa odísť, že má zákaz vycestovania....neskutočné :(

arnika48
16. dec 2012

tak sme videli príspevok na JOJ....neskutočné....:(

luk25
16. dec 2012

trosku som to nepochopila, tak su na slovensku ci nie?lebo moderatori nic take nehovorili

achesa
16. dec 2012

@luk25 myslím, že kvôli ich bezpečnosti to ani nemohli povedať oficiálne...

petpop
16. dec 2012

Ano, jsou na SVK. Samozrejme v ramci ochrany se to podle me vic uz rozpatlavat nebude, a je to dobre.

rybca
16. dec 2012

aj ked nie som veriaca, myslim, ze pri nich stali vsetci svati a anjeli, ze sa im podarilo ujst, ze ich nechytili..🙂)

@luk25 je jedno kde su, dolezite je, ze su v poriadku so svojou dcerkou, teraz len nech nasledky ich rozhodnutia su co najmansie

kveta
16. dec 2012

Prave bola reportaz o Boorovcoch. Zase sa im to sialene komplikuje.. Kurnik.

petpop
16. dec 2012

Ja jen pevne verim a doufam, ze timhle to neskonci, ze se to dostane do vsech medii, ze se to bude resit, ze to snad konecne zacne resit primo SVK s Anglii, protoze tohle je jehla v kupce sena, a Slavce vicemene pomohlo to, ze s pripadem od sameho zacatku vesla na internet a pidila se po informacich.

majloo
16. dec 2012

Mam z toho az stiahnuty zaludok a normalne sa mi tlacia az slzy do oci, ked si pomyslim, ze by mne chceli zobrat mojho syna, ze by som bola na Slavkinom mieste.....som vsak stastna, ze sa im podarilo utiect a drzim im palce, aby vsetko dobre dopadlo. Vela stastia.

strawberry17
16. dec 2012

moderatorka ked hovorila uputavky a aj v prispevku to raz spomenuli, ze utiekli na SK
v ramci bezpecnosti to urcite teraz nerozpatlavaju ale slubili ze este povedia nabuduce viac

katarina6
16. dec 2012

Dobre ze ti reporteri nepovedali ci je na SK a ako utiekla = kadial.... teraz si predstavte, ze to tak budu robit vsetci Slovaci, to urcite SS len tak nenecha, zacnu viac kontrolovat hranice.... spoja sa s policiou a vzdy po takom sude im daju presne mena a info ake stare deti atd, resp. deti vezmu este skor, policajti ich budu sledovat,.,....
aj tak male strasneee stastie!!! odisli nie za pat dvanast, ale sekundu pred dvanastou......
....este som si vsimla to auto co nim odchadzali, nedali malu do autosedacku, to lebo bol taxik? dufam ze tak neisli celu cestu na SK....

ren_
16. dec 2012

@katarina6 teraz je jedno ako išli, hlavne že sú v poriadku a spolu. autosedačka by bola posledné čo by som asi riešila v takej chvíli. a hlavne nech im ss už dá pokoj a náši páni konečne ukážu začo ich platíme, stačí že poondili život už Boorovcom

ja som začiatok správ nevidela tak dúfam, že sa to bude dať pozrieť v archíve

maminka86
16. dec 2012

nestacim sa cudovat co za peniaze dokazu ludia robit.To musia byt ludia bez srdca a samozrejme aj bez chrbtovej kosti.Je mi z toho tazko a nedokazem si ani predstavit co museli prezivat.Neskutocne sa tesim ze utiekli a zaroven vo mne zostavaju velke otazniky co bude dalej ci to nebude mat nejake dosledky.Ak sud nieco zakaze a oni to porusili(co podla mna bolo spravne ze to porusili)Drzim silno palce vsetkym rodinkam ktore musia celit kretenizmu a hyenizmu z britskej strany a modlim sa nech tento spinavy obchod s detickami co najskor skonci.Vela stastia

arnika48
16. dec 2012

ak si kliknete na link, tak si môžte prečítat, tí, čo ste sa obávali, aký trest ich stihne, či ich nevrátia atd.......🙂)))

janka196
16. dec 2012

@arnika48 ja som z toho clanku nevycitala nic co by nebolo v televiznych novinach 😕

bettynka222
16. dec 2012

@arnika48 ahoj 🙂 aj ja som rada, hlavne potom ako Daro povedal, že krátko potom co ich naložili nabehla sociálka 😠

cmulinko
16. dec 2012

@katarina6 tiez by ma netrapila otazka autosedacky...ked clovek uteka,tak uteka...nie je cas na detail a na bezpecnost...momentalna najlepsia bezpecnost pre dieta je prave v naruci jej matky....v aute ci mimo.clovek co im pomohol musel byt skuseny v oblasti cestovania cez hranice UK do FR,kde sa kontroluje a kde nie...chodime na SK uz 8 rokov a za ten cas sami vieme kde ocakavat kontrolu celeho auta a kde za vami nestekne ani pes.

arnika48
16. dec 2012

@maminka86 čítaj prosím pozorne koniec článku, tam je napísané ako sa to bude riešiť.....keby mali prísť nejaké správy ,ako sa správali v UK hrozne...bude to riešiť slovenská strana..nie UK...............

slavenka222
16. dec 2012

@katarina6 myslela som to tak, ze ak by usli na SK, tu na sk by nebol sud.. ale to bol len moj nazor, pretoze ja nie som pravnik.. ale uz su chvalabohu na slovensku, aj s malou.. 🙂

sirinka
16. dec 2012

@slavik79 som naozaj stastna, ze ste si malinku zachranili!!! drzim vam palce

syla
16. dec 2012

Veľmi veľmi som rada, že ste v poriadku so svojou dcérkou!!! Urobili ste veľmi dobre!!!

arnika48
16. dec 2012

@bettynka222 som rada,že sme dobre riešili včera 🙂))) ja som dobre povedala, že im nič nehrozí....🙂))) bože, dobre sa rozhodli, ved sme to tu všetci prežívali, ako váhala, ako najskôr neverila, čo sa jej môže stať.....až ma zmrazilo, že krátko po odchode tam nabehla sociálka.....držíme jej palce., krásna Rebeca....🙂))

arnika48
16. dec 2012

@janka196 však ok....🙂 je to link z TV 🙂)))

syla
16. dec 2012

Mňa by zaujímalo, ako je možné, že má dievčatko problémy po očkovaní?! Lekár, sestra s ňou zle manipulovali, alebo čo sa vlastne stalo?
Čo sa týka toho, že sú v bezpečí, tak slov. strana ich určite nevydá, sú občania SR, sociálky SR-UK sa budú doťahovať medzi sebou. Ale na súde v UK to bude asi chcieť zodpovedného zástupcu, ktorý bude riešiť, čo má a nie byť na strane SS.
Bože, je to hrozné, čo sa tam deje, keď si predstavím, že nie sú jediní a pokračuje to. Veľmi si želám, nech to už skončí!

ssisska
16. dec 2012

Tiez som rada ze usli z toho hrozneho Anglicka a v poslednom momente sa rozhodli uplne spravne,museli mat obrovske stastie.

bettynka222
16. dec 2012

@arnika48 ved aj ja som bola za ich odchod z krajiny 😉 len si si ma vtedy s nikým poplietla 😀

blumchen
16. dec 2012

Sledujem tento pripad od zaciatku, rovnako ako pripad Ivany. Gratulujem Slavke k najlepsiemu rozhodnutiu zivota! Keby to neurobili, cakali by ich roky boja o dieta, a ktovie, ci by tento boj niekedy vyhrali. Podrobnosti uteku samozrejme nezverejnili, ale podla reportaze je zrejme, ze piatkoveho sudu sa uz nezucastnili??? Prva cast reportaze je zo stvrtka vecer, po sude, potom je info ze ich cakala najtazsia noc, a rano sa rozhodli utiect! Pocas dna ( este pred sudom?) prisla SS pre malu? Kazdopadne, nesmierne sa tesim, a drzim im palce!