Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@arnika48 oka, len sa mi zdalo že si si ma pomylila s tou všetkými "milovanou" alickou 😀
A netvrdila som že jej niečo hrozí, len že sa ma pre istotu dopredu brániť - ale o tom by skôr vedel právnik ako ja 🙂 (a to som vtedy tiež uviedla) 😉
@mishka0508 na pas sa caka fakt dlho... na jednorazovy doklad na vycestovanie potrebujes ang. rodny list s apostilou (alebo slov. rodny list - len ten vybavit trva tiez dlho), na doklad sa caka 3 prac. dni.
@slavik79 drzim palce!!
@roxi samozrejme ze to je tazske rozhodnutie ...a dost stresujuce...noo prave preto ze sme vedeli co sa bude diat preto sme jej ten utek radili a predsa sa za taky kratky cas aj oni rozhodli ze to bude najlepsie riesenie ,,, ale tak isto ako ty si pisala tak v pripade Ivany by som tu uz asi ani nebola je to neskutocne co ta zena musi prezivat ...bez nadej s nadejou....zial ,smutok ...toto by ma uz davno polozilo 😒
mishka0508 da sa vybavit jednorazovy cestovny doklad,ale az vtedy,ked mas rodny list-staci anglicky.ja som si to vybavila pre moje obe dcerky.teraz uz maju obe pasy a mam ich dobre schovane,kedze zijeme v UK,pre pripad...
@mishka0508 este si len 27tt takze sa mozes rozhodnut a ist rodit na SK. To je tiez moznost aj ked viem ze to tiez nie je take lahke ako sa to napise. Minimalne ak manzel v UK pracuje bude problem z dovolenkou ak by sa chcel zucastnit porodu. Je to strasne nespravodlive 😝 Kto vie mozno sa pracovnici ambasady v UK poucili, a v pripade slovenskych deti budu konat rychlejsie a nenatahovat zbytocne cas. Mne sa prostredne dieta narodilo tiez mimo SK, ale bolo to v Belgicku a na rodny list zo Slovenska sme cakali cele tyzdne. Prvy krat me sli na Slovensko ked mal maly 4-5 mesiacov. Takze to sme uz mali urcite aj pas.
@mishka0508 Miška, zbytočne nepanikár, v UK žijú a rodia tisícky žien, infošky ti baby pošlú do IP, ale v prvom rade si tu zmaž všetky fotky a blogy, človek nikdy nevie 😉
Ak je to naozaj pravda, že Slávka s malou sú už v bezpečí, tak sa veľmi teším. Super!!!! 😎
som veeeeelmi stastna pre Slavku,ze sa jej podarilo utiect,aj ked teraz im pojdu po krku,lebo tam uz je sudne roshodnutie.lenze mne osobne by to bolo vsetko ukradnute,hlavne,ze si zachranim dieta pred hyenami co by ju zaziva zozrali.super Slavka,tesime sa 🙂
@nattal1 to hej, ale hlavne, že maličkú majú pri sebe. Bolo by dobré, keby sa tieto násilné adopcie začali riešiť na európskom súde, proste, aby tieto praktiky už skončili a ak by sa napokon dokázalo, aký zvrátený systém v UK mali, tak by mali odškodniť všetky tie rodiny. Bohužiaľ ako som už písala, tie roky im už nikto nevráti a na deťoch to zanechá stopy tak či tak, deti už nikdy nebudú také, aké by boli, keby ich vychovávali vlastný rodičia, to je na tom to najhoršie, že na to všetko doplácajú deti, tie, ktorým by sociálka pomáhať, ale robia pravý opak.
A viem, že Slávku a jej rodinu čaká toto ešte veľa (už len sťahovanie vecí - predpokladám, že toto za ne bude musieť vybaviť niekto z rodiny, lebo na ich mieste by som sa v UK určite v dohľadnej dobe neukázala, určite bude musieť jej manžel vysvetliť v práci, prečo dáva výpoveď, zrušenie poistiek tam, účtov a bohvie čoho ešte, no iste to nie je žiadna sradna, odísť zo dňa na deň a začínať zas nanovo tu na SK), ale je lepšie utiecť i keď museli všetko zanechať tam, než bojovať roky ako Ivana, prísť o všetko a aj tak ešte stále neviem, kedy konečne bude s drobcami.
@katarina6 vieš že to že malá nebola v autosedačke bilo do očí aj mne? 😀 ale myslím že tam išlo len o záber do TV novín 😉
@roxi problém je, že na európsky súd sa môžu obrátiť až po tom, čo bude prípad uzavretý v GB 😒
@bettynka222 možno nebrali autosedačku zámerne, ak pre malú nemali doklady, tak by ju skôr prepašovali mame na rukách prekrytú napr. bundou, než v autosedačke, i keď jasné, že bezpečné to nie je, ale tak nikto nevieme, možno mimo UK ich už čakal niekto s iným autom a aj autosedačkou, toto ozaj sú len dohady.
@bettynka222 viem, veď to je na tom to najhoršie, že ich súdy to naschvál naťahujú a takto to môže trvať do nekonečna, ale skôr som mala na mysli, nie konkrétny prípad, ale celkovo - zažalovať SS a ten systém,
@roxi no veď to, že vôbec nevieme akým spôsobom ich cesta pokračovala.... Hlavné je, že sú v bezpečí 😵
@bettynka222 presne, je jedno ako, podstatné je, že sa im podarilo dostať sa odtiaľ, to je teraz hlavné 😵
To ako sa im to podarilo by si aj tak mali nechať pre seba, (ako tu už niekto písal) aby nedali typ, čo si má UK viac ustrážiť, nikto neviem či tieto info nebude raz ešte niekto skutočne potrebovať, tak nech tá možnosť tu zostane aj pre iných.
@roxi rozmyslala som, že by sa dotknute rodiny zrejme nemali vôbec odvolávať, aby sud co najskôr skončil. Lenže na EURsud sa myslím môžu odvolať az ked vycerpaju všetky opravne prostriedky danej krajiny.
Neviem ci si to dobre pamätám, nestudovala som právo, len to bol jeden z predmetov na výške....tak prosím neutocte na moje "právne povedomie" 😀 😀 😀
@bettynka222 áno, musia si prejsť naprv všetkými súdmi v danej krajine, bohužiaľ.
@roxi uuplne s tebou suhlasim... na zaciatku som to tu pisala ....ked som jej radila utek .... ak by jej vzali tu malicku prisla by o najkrajsie zazitky so svojou dcerkou jej prve sedenie,kroky, prve mama ☹ je to ako zly sen ... a maly by to uz fakt riesit ... pochybujem ze kompetentni zo Slovenska otvoria usta .... od nich mozme len ocakavat "skutek utek " ako vzdy ...uz teraz by bolo neskoro keby to zacali riesit lebo Ivane uz nikto nevrati 2 roky bez svojich chlapcov a vztah k ich otcovi a plno vela veci ☹ Tak budme radi ze aspon Slavke sa to podarilo ,,, a dufam ze uz nikdy nikde nebudem citat o odobratom dietati Slovenskej rodine v UK ... lebo ma slaken trafen :/ Dobru Noc ....
@bettynka222
Mam pocit, ze nemusis cekat, ze lze se obratit na EUsoud uz pri Tve "myslence" a podezreni ze nejsou dodrzovany lidska prava.. 😉
Alespon jeden ze zdejsich pripadu,ktery jsem sledovala sel ROVNOU na EUsoud pro lidska prava..jednalo se o uplne neco jineho..
o povinny kriz s Jezisem v ucebnach kazde skoly a v kazde tride..nad tabuli..kde nevisi prezident, ale Jezis.. 😉 😉
@irriss jasne nehadam sa 🙂 len sa mi zdá, že sama Ivanka B. to hovorila v príspevku co bol v správach - že musí byt prípad kompletne uzavretý - teda aj všetky odvolania ukončené 😒
@bettynka222
On je totiz problem v tom, ze sice se mluvi o Evropske Unii o Evropske jednotne linii, ale je pravdou to, ze kazdy stat si dela co chce... 😅
Nejdriv se kazdy stat drzi vnitrnich pravidel a zakonu a pak kdyz je zle tak se necha "nasilne" posuzovat "Evropou"..
a UK je na tom "dost divne" s nalezitosti EU..od financi po lidska prava 😎
@nattal1 inak ja si myslím (t.z. že je to len moj názor), že sudca Slavku po tom prvom súde pustil len preto, že tam nechcel mat konkrétnych (britskych pomerov znalych) svedkov: Cisarovu a Jojku. Dobre vedel, že nasledujúci den budú v Londýne s Ivankou a bez nich (a s pomocou "skvelého" britského právnika) by sa SSakom zúfalych rodičov podarilo zdeptat oveľa jednoduchšie 😔
@irriss mm ma pre nich výstižný výraz - ostrovania. A nieje to pozitívne označenie 😀 skôr poukazuje na fakt, že sa tam po tisícročia krizia, vďaka čomu dosť výrazne utrpel ich genofond 😝
@bettynka222
TADY je slovni zarazeni "ostrovania" doslova nadavka,ktera se pouziva casto ..a mm je "ostrovan" 😉
Presne vim, jak to Tvuj muz mysli..ja uz 20 let slysim, ze muj muz je "ostrovan"... 😎
ale uz mne to netrapi..
@irriss aaaa tak zas nie sú všetci rovnaki, ty si si určite našla správneho chlapa 🙂 😵
@bettynka222
TAK Zrovna DNESKA o tom pochybuju cely 😀 😀 😀 den 😕 😔 😔 😔 🤐 🤐 🤐 🤐
p.s. Ale to by bylo do jine temy..neco jako "Ctyri vrazdy staci, drahousku"

@mishka0508 pas dlho, najprv treba rodny list a uz aj to trva niekolko tyzdnov az mesiacov. no vzdy sa da na ambasade vybavit jednorazovy cestovny doklad, zisti si podmienky, jeden fakt nikdy nevie... 😔