Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@pepa10 presne toto ma napadlo - kebyze tam žijem, tak ani na plávanie s dieťaťom nechodim. To musí byt hrozne, dávať si pozor co pred kým povieš, ci si mozes doviezť kamarátky k sebe domov .... 😔
@leleh
Spanelsko zrejme nebyla jejich rodna zem..a Spanele je mozna vydali za "uplatek"..vetsinou jde o financni uplatky = podrazy..,nebo vymena veznu...
Nerada bych aby vznikla panika..ale kazdy pripad ma sve..Slavka je ve sve rodne zemi... 😉 Nikam NEUTEKLA, ale VRATILA se domu.. 🙂
Obohatila svuj narod o dalsiho obcanka..ktery je nejen investici, ale i budoucnosti SK 😉 a tudiz je nejen na ni ale i na Statu, ochranit sveho obcana...at uz se vratil odkudkoliv 😉 ale vratil se DOMUUUU 😉
Toto je otras co sa vo svete robi ale aj na slovensku bolo by mi ukradnute keby bol koniec sveta a zomreli ty co ludom len ublizuju a kradnu im deti... vacsie hyeny nejsu taky ludia si nezasluzia po tomto svete chodit.!!! Sibenica! !!
baby nestresujte .... malu R. nahlasia sem na TP, a kedze sa bude zdrziavat tu tak nemaju na nu dosah... ak budu chciet info o nej budu musiet poziadat nasu socialku aby to presetrila.. tu su tie postupy uplne ine... nema sa coho bat.... a ak tu budu uz viac ako tri mesiace na SVK tak moze akurat tak SS vztycit prostrednik...lebo dieta je uz dlhsie na nasom uzemi...a oni nemaju dosah.... uz ziaden....
tu sa uplne inak robi sanacia s rodinami a celkovo sa riesia taketo pripady.... toto by si tu nikto nedovolil takto odobrat babenko....
@anjelicek26 no tak opatrne, je tu niekde aj dokument o jugendamte a tiez to nie je uplne v pohode...
@anjelicek26 presne, ja som zila 5 rokov v anglicku a vtedy som o takom niecom nepocula ze sa tam deje. Az teraz a som rada ze som odtial vypadla a som na SK. A tak som si pochvalovala anglicko ze ako tam je dobre {prachy, shopping} a preco som s tade odisla. Ale uz sa mi otvorili oci.
@anjelicek26
No asi takto, kdyz to nekdo zazije na "vlastni kuzi"..pres noc mu naroste nova..doslova "hrosi kuze" 😉
@sirinka
presne tak... 😉
@anjelicek26 ale zvladla situaci tusim"definitivne" i kdyz je stale dobre mit se na pozoru 🙂, zvlaste kdyz jde o sousedku-bosorku
@maznacik007 tak je, nemala som to ani spominat radsej. Ja len na okraj veci ze aj tohoto su anglani schopni. Ale doma im nic nehrozi. Len mile Vianoce a to ze su spolu. Amen
@maznacik007
PRESNE TAK..tobe zvedam palec a jim prostrednik 😉 😔 🤐
@bazarocka v podstate ide o to, ze ta zena podstupila obrovske riziko aby si uchranila dieta a potom jej tu niekto napise, preco nema sedacku a ciapku.... Ano, za kazdych "normalnych" okolnosti je otazka na autosedacku namieste, co sa tyka oblecenia dietata, pokial si nebola priamo tam a netusis, ake bolo skutocne pocasie, posudzovat cosi take je celkom irelevantne. Proste je to nevhodne v tejto chvily riesit take banalne veci v porovnani s tym, co tomu dievcatku hrozilo. A kedze uz pred tebou sa naslo par prispievatelov, co to spomenuli, uz je to take.... Iritujuce.... Preto je aj vhodne obcas si diskusiu precitat, skor ako nieco napises....
@bettynka222 Von chodime na prechadzky, ked je pekne ale do mesta len s manzelom. A aj kamosky chodia obcas kuk alebo my k nim, ale verejnym miestam ako hracie kluby a tak sa vyhybam.Radsej, nikdy nevies, na akeho tipka narazis.Vsetko by tu bolo ok, kebyze niet prapodivnych SS, ale kazda krajina ma svoje plusy a minusy. Len velka skoda a hanba, ze prave taka "vyspela" krajina ako UK toto dopusti, ale peniaze hybu svetom a uz ani nevinne stvoreniatka ich nezastavia, hnus!
@anjelicek26 toľko znicenych rodín a životov 😔
@sirinka - aj Jugendamt je kapitola sama o sebe, ale zdaleka to nie je take zle, ako v anglicku. Tu uz skutocne musi ist o dovodne podozrenia, zdokladovatelne a az potom odnimu dieta... tu skor stale castejsie vyskakuju pripady, co ludia hlasili a Jugendamt nereagoval 😖
@anjelicek26 no ved dufam, lebo sestra sa tam o par dni stahuje a predpokladam, ze aj deticky coskoro budu 🙂 ale urcite bude musiet byt na pozore
@katarina6 prepáč,ale to je blbosť, čo píšeš o rodných listoch detí narodených v zahraničí...............RL detí narodených v zahraničí ako aj sobášne listy sobášov v zahraničí vydáva jediná institúcia: Zvlásťna matrika v Bratislave (a nie podla bydliska).....a môže sa to zaslať aj poštou a kludne to môžu poslat rodičia z UK do BA.........RL v angličtine musí byť preložený do slovenčiny. To je presné..🙂
ohladom tej autosedacky..to treba fakt vysoku skolu na to aby to niekto tu riesil...
@sirinka
Nechtela jsem, protoze jen si ublizuju..ale tady opravdu plati," Kdo nezazil, nepochopi.."
Muj syn zazvonil okolo Pulnoci tesne pred Vanoci 😢 ☹ ...stal pod okny v desti ..mel na sobe jen lehke studijni hotelove kalhoty, bilou kosili a bryle...pracovni kuchynske bile sandaly...
UTEKL...utikal v tomto predvanocnim (ne)case 240km pomoci vsech moznych prostredku a s pomoci DOBRYCH lidi......a jeho odev byl ve znameni UTEKU..nepremyslel nad nicim... ☹
p.s. KDYZ MAS SEBE..MAS A NESES SI VSECHNO::!!!

@ewellina pisali o tom kritiku ze z hladiska medzinarodneho prava to bolo v rozpore zo zakonom ale vidis urobili to.Tusim to boli anglicky rodicia co usli aj s babom do spanielska pred SSakmi. Skusim to pohladat a dat link ak sa mi to podari.