Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@wifina maly borovci maju slovenske pasy a nepomohlo I'm to.momentlane jej je to ze je Slovenka na dve veci :( dufam ze tento krat bude slovensko jednat rychlejsie a hlavne v zaujme svojich!!!obcanov :( a hlavne toho dietati!predstava ze moje deti Su u cidzich ludi bez mojho zvolenia mi otvara nozik vo vrecku
Treba ist autom...rychlo...
Boha mne je tu tak zle len ked to citam, nie ze prezivam.... Pokial je to tak, ze potrebuju oficialny prikaz na odobratie dietata a ten bude az zajtra, tak dnes by som asi aj ja vyuzila cas.... Pokial uz nie je predbezne rozhodnutie, ja neviem, ako to maju osetrene....
@slavik79 samozrejme ze musia chranit dieta. nevysvetlena zlomenina u kojenca je vazna vec. aky sud budete mat? si trrestne stihana? vydali uz predbezne opatrenie na odnatie dietata a umiestnenie ho do nahradnej starostlivosti?.namiesto aby si tu pisala na konovi uz si mala vec konzultovat so svojim pravnikom.
ale ked ides aj autom na sk tak ides bud trajektom alebo vlakom.,musis sa aj tam preukazat pasom,alebo nejakym dokladom
@liave to je ale trošku rozdiel, že oni sa medializovali (a tým donútili úradníkov hýbať sa) až keď už boli v podstate adoptovaní, podľa mňa ak sa bude všetko v spolupráci s právnikom s SVK riešiť od začiatku a bez nejakých procesných chýb, pôjde to snáď rýchlejšie. Ozaj liave, ja som vždy cestovala do UK lietadlom, ale tak čisto teoreticky, keď ideš autom sú tam kontroly na La Manche, však?
@morningdew slavik79
@alice107 nech ho chrania ale nie bezcitnym odobratim matke. Nech ich kontroluju, sleduju, radia im..., a dieta nech odoberu, ked budu mat dokaz, ze rodicia umyselne dietatu ublizili..., inac to nie je o ochrane deti ale o svojvolnom presuvani deti z bilogickej rodiny k cudzim ludom hocikedy sa im cosi znepaci....
@morningdew ak chces slavikovi nieco napisat a aby si to vsimla, musis dat zavinac a jej nick...potom dostane upozornenie
A co ta ova rezolucia??? Uz je prijata, nemoze ta este nejako situaiu zvratit?
@zexi áno, ale UK po prvé nie je v Schengene, čiže áno, stačí ti ID, ale môžeš mať kontroly a na druhej strane, mometálne predpisy vyžadujú na vycestovanie dokonca vlastný pas dieťaťa a nielen zápis v pase rodiča, bude to nejaká európska norma, samozrejme sa asi na to môže vytoto, aj keď neviem, aké z toho môže mať sankcie..
My neviem, ale jojkari asi ano....
@morningdew pretebabol moj posledny prispevok

@zexi nema pas pre malu.,takze nevie letiet