Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
k tym prehladkam u pediatra-moj ml.syn ma absolvovane vsetky povinne prehliadky a to je ich na SK teda dost-a este mu nik nikdy nerobil RTG -bude mat uz 3 roky-a uz vobec nie ako novorodencovi-ved to sa predsa standartne nerobi 😕 a ani pri nadstandarte sa nerobi-len ak je vazne podozrenie na zlomeninu-a to ma mat v prvom rade porodnik co viedol porod.
A ked nie je podozrenie u porodnika ze mohlo dojst k zlomenine klucnej kosti,ako preboha ma mat to podozrenie matka.
Babatka bezne placu,niektore dokonca takmer stale-aj moji obaja synovia boli taki-a nemali zlomeniny.
A kedze novorodenec a babo hovorit nevie,tak plac na nic konketne neukazuje.
A ze by sa mali zacat robit pri placi babatka bezne RTG celeho tela sa asi ani len neuvazuje medzi lekarmi .
Ako ma matka vediet ze jej dieta ma porodnu zlomeninu klucnej kosti,ked prave tato zlomenina prebieha casto u deti nepoznane-staci si o tom nieco nastudovat.
Len ak nastane tlak na zlomenu klucnu kost zvonku-co asi nastalo pri ockovani-tak sa moze rana zas zhorsit a to sa aj v tomto pripade stalo.
Rodica vtedy ihned konali-teda sa zachovali uplne ZODPOVEDNE.
Len zial ak by neusli ,tak by DNES malu doma aj tak NEMALI-trvalo by mozno par dni,mozno rokov kym by sa sud a vysetrovanie ukoncilo a NIK by im strateny cas bez dcerky nevratil-teda konali ZODPOVEDNE ,ze nechceli podstupit riziko, ze o malu aj ked len na par dni pridu.
To je podla mna zodpovedny pristup-radsej sa vzdat majetku,mozno aj dobreho mena-pre niektorych bezcitnych ludi-ale hlavne nebyt co len na den bez babatka.
Ale chladny clovek ako alice by sa vzdala radsje na par dni,ci mesiacov svojho babatka a potom by bola hrda, ze jej ho vratli a pravda vysla na povrch -len zabuda, ze ten citovy sok co by jej dieta zazilo,by uz neodcinila nikdy.
Ale mala by dobry pocit ze vyhrala sud.
Ja nepotrebujem dobry pocit, ze vyhram sud,ze si zachranim"akoze meno"ja chcem mat svoje deti vzdy pri sebe. 😎
@alice107 tak mi posli prachy na ucet 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a adresy ktore mas na mysli, na tvoj ucet aj vycestujem 😀 😀 😀 😀 😀
A NAOZAJ DAJ SI POHOV, NIKOHO TU ZO SVOJIMI ZVASTAMI NEPRESVEDCIS,A NEZAUJMAS- to si asi nestihla pochopit-
CHOD SI RADSEJ PIECT VIANOCNE PECIVO, ALEBO SI DAJ POZOR NA DETI -teda ak nejake mas- ABY SI NEBOLA PREKVAPENA KED TI SS ZABUCHA NA DVERE 😀 😀 😀 😀
tebe neveri asi ani vlastna maminka...nikto nema dovod ti tu verit!!!!
@alice107 mala by si prestať pozerať toľko filmov a seriálov.... Nie každá nemocnica má vybavenie a´la Emergency 😝
A nie každý má možnosť platiť stovky až tisíce eur ročne za súkromné kliniky. To by v UK(podľa teba asi všade) museli žiť len multimilionári a obyčajných ľudí, ktorí sa živia obyčajnou robotou by mali zatvárať a hádam aj zabíjať hneď po dovršení plnoletosti... Lebo sa nikdy nebudú vedieť postarať o svoje deti.. To je CHORÉ!!!!!
Moj syn mal nešťastný úraz oka, hrozilo poškodenie sietnice a dopracovať sa k poriadnemu lekárovi bolo priam neskutočné. V UK by ma už na polceste zavreli a zobrali deti. Len preto, že som nestihla rýchlo nájsť dobrého lekára, lebo teda som len obyčajný človek a nikto nepadne na riť, keď sa môjmu dieťaťu niečo stane.
Tebe úprimne závidím, že ty takéto vymoženosti máš, že celý tvoj život ide podľa tvojich plánov, že máš vždy v zálohe plán B aj C aj D a asi aj X. Že veríš v spravodlivosť súdov, lekárov a vlastne celého sveta. Ak existuje vakcína, ktorou sa tento životný pozitivizmus dá nadobudnúť, prosím odporuč mi. Kľudne aj do IP 😅 Dám za to všetky životné úspory 😝
Prajem Ti v živote veľa šťastia, aby si nikdy nemala choré dieťa, nebodaj nejaký vážny úraz, lebo to by bolo pre Teba nezvládnuteľné. Je pravda, že každému Boh naloží len toľko, koľko zvládne. Preto Tebe radšej tam ten hore nedal nič, lebo by si nezvládla ani prd (ospravedlň môj vysoko neslušný slovník OBYČAJNÉHO človeka) 😉
Kaja73 súhlasím 🙂
Dievčatá ja si naopak myslím, že je veľmi milé, že aj pacienti z uzavretých psychiatrických oddelení majú prístup na internet a že sa takýmto spôsobom môžu integrovať do bežného života. Privítajme medzi nami Alicu a želajme jej veselé písmenkovanie 🙂
@kvietocek7 si mimo temu. ide tu o to,ze kazdy je zodpovedny za to aku starostlivost svojim detom poskytuje. a na to dbaju aj sk sudy ak vidia ze nejake dieta ju nema ako ma mat.
to je to co som pisla,ze kazdy kto che zit v uk musi pocitat s ich systemom pravnym aj v oblati lekarskej starostlivosti.
a ta je cast celkovej starostlivosti o deti.
take tvoja poznamka o poslati penazi je uplne mino debaty. 😉v uk dostanes zakladnu starostlivost a ostne sa musi pripacat
baby prestante sa tu vybavovat s tou tupanou, ved ona sa na pravo nedostala a z tej nasratosti sa tu odbavuje a dava "rozumy" a este je tak zle na tom, ze okrem opakovania kol dokola tych istych blabolov nema ani sajnu o tom co sa tu vlastne riesi.
Chudatenko male polutovania hodne sa tu odbavuje, ze keby sli rodicia na vysetrenie, tak by sa zistila zlomenina. Ona mala nechapava si nevie precitat, ze u lekara boli, ze on potvrdil, ze dietatu nic nie je, ze sami na vlastnu ziadost sli na RTG a tam sa to zistilo.......
a mily admin, nemaz ma pre urazanie, lebo toto je uz vrchol, aby sa tu tolerovala OSOBA ktora neustale popiera fakty, melie a melie to iste v dvoch temach cez kopirak kol dokola...........
neustale utoci na tie iste miesta a ked sa niekto zacita, bolo jej sto krat ( minimalne ) vysvetlene o co ide.
chuderka mala melie, ze zakony su posvatne a treba ich dodrziavat - nuz, ked je zakon chory, treba ho zmenit. Dala som sem link na predaj Adopcnej agentury - je to nazvane Foster business - super vynosta investicia v UK. Je to obchod s bielym masom a tato krajina sa bude z toho zodpovedat a dojde tam k zmenam.
A tu stale niekto utoci na ludi, ktory ten nador systemu vidia, ziape ako maly nasraty pes z kuta, ktory nie a nie prerast svoj komplex z neuspechu........................
tu baby riesia chorobu systemu a dotycna nema iny nazor, ma len zaseknutu klavesnicu na "ctrl C a ctrl V" .............. ide ludom na nervy a neviem preco ju tu neustale tolerujete..................pretoze ak by tu bola tema "obloha je modra" mohla by tam stale dokola pisat jedna osoba " obloha je zelenkava a obcas zlta a vy co vidite modru, vy ste nevzdelane, nemate o tom povedomie a nicomu nerozumiete" toto by bolo bormalne?????? lebo toto sa deje v tejto teme 🙄 🙄 🙄
@petusko velmi zalezi na tom v akej spolocenskej triede kto v uk zije.ty nevies ako to je u nich rozvrstvene? je jasne ze vela sk rodin co pridu zit do uk nemaju zial na dobru lekarsku starostlivost a vyuzivaju len tu zakladnu .a tak aj dopadaju zial potom. aj co sa tyka ich deti a ich moznosti sa postarat sa o ne adekvatne uk zvyklostiam a pravu.a na tom niekdy je aj zalozeny ich problem s pravnym systemom uk co sa tyka starostlivosti a ochrany deti.
... takze prave urazila a obvinila Slovakov, co nie su milionarmi a dovolia si mat deti... fuj...
@alice107 super, teraz si ma presvedčila, ihneď idem kontaktovať všetky kamošky v UK z nižšej spoločenskej vrstvy, aby hneď zajtra dobrovoľne odovzdali deti na adopciu 🙂 Ešteže ťa mám, teba z vyššej vrstvy 😉
Maj pekný večer, nemám Ti čo viac povedať, napriek Tvojmu vzdelaniu, majetku a vysokému spoločenskému postaveniu mi nesiahaš ani po členky 😎
@alice107 si obycajna povrchna osoba...kto nema miliony nema pravo mat deti vsak?to si uz tiez par krat vyslovila,podla teba musia mat rodicia balik penazi na lekara pravnika a neviem na co vsetko este.preco sa takto vyvysujes nad ostatnymi?vies...len aby si aj ty raz tak nedopadla....
...a adminom sa naozaj cudujem.... ak si daju namahu a precitaju zopar jej prispevkov a reakcii na to, co sa jej tu vysvetlovalo ... nechapem...
ale baby...co nepoznate alice107? ved to je najmudrejsia pravnicka a všeodbornicka tohto koňa...ved si prelistujte starsie diskusie...Kde sa strhla zvada, tak za tym bola ona... a petusko...suhlasim do bodky s tebou 😉
uk system je podbny ako aj v ch naprklad.je urcena zakladna starostlivost / taky balik pomoci/ ktory garantuje stat.a ostatne je v rukach obyvatelov aby sa o seba postarali ak chcu nieco navyse co sa uz pocita za nadstandard.co by niekto vsak chel zadarmo? vche naprklad kazdy plati rovnaku ciastku poistenia aza tu dodtane urcity balik starostlivosti.ostatne doplaca.ale v uk nepati sa zakladne poistenie.tak aj potom je hodnotny ten zakladny balik.
funguje to velmi dobre a ver ze je to spravodlive. kazdy ma tovnako ten garantovany zaklad. cize je tam rovnost sanci pre kazdeho.ide o to,ake je ten zakladny balik starostlivosti .co je vnom zahrnute vsetko.to treba mat ked tam niekto ide zit nastudvane aby vedel co ma cakat.
stat nie je opatrvatelka a kazdy obcas sa musi vedidt sam o seba postarat.ale v uk stat dava aj tak veke sov.benefity pre socialne odkazane rodiny.takze nemozno povedat zeby sa stat nestaral.ale nemoze predsa davat kazdemu nieco co je uz nadstandarda platit sukromne kliniky ci lekarov.
je to prste u nich taka funguje to uz mnohe roky.kazdy cudzinec by si mal najskor zistit ako to u nich chodi a nie potom byt prekvapeny ak bude problem.
Ooooch, Alice, ty by si tuším aj rodine s malym Ježišom zabránila utiecť pred Herodesom do Egypta, veď ich rodina bola celkom nevinná, tak sa nemali čoho báť 😝
@mamutka
aj ja teraz použijem ctrl/c a ctrl/v a skopírujem sem svoj vlastný príspevok z tejto témy zo 16. strany:
" dievčatá, pozerám, že tu máte dajakú tú alice107
Dávam vám na vedomie, že troll menom pectore zničila diskusiu tu na MK v téme Nesúhlas s povinným očkovaním, je už zamknutá.
Henten troll bola povestná tým, že robila veľké množstvo pravopisných chýb vo svojich prejavoch a najčastejšie zamorovala diskusiu - namiesto uvedenia len odkazu/odkazov - kopírovaním celých článkov, za čo ju niektorí označili ako osobu "ctrl c / ctrl v".
Takže buď je to stále jedna a tá istá osoba pod viacerými nickmi, alebo jednoducho niektorá iná odborníčka, ale princíp je ten istý- rozvráti diskusiu.
Nahlasovať a nereagovať, nech si píše sama pre seba. Títo trollovia sú ako upíri, pripravia vás len o čas a energiu."
no nie je to ona? jedna a tá istá? 🙂
buď odpovede vygugli, ako si všimla @elena100 dnes o 18:12, alebo ako napísala @martina005 o 17:38, samé pravopisné chyby
inak poznam v uk anglicku rodinu, ktora ma tolko penazi , o ktorych sa alici ani nesnivalo, su naozaj studovani, inteligentni, s kopou titulov... o svoje deti sa straju prikladne a lekara maju GP a pani rodila v bezenj nemocnici, ziadny nadstandard... hmmm
@petusko
@jacinta u danej osoby ide o otvorenu podporu "eugeniky"...cize selektovanie obyvatelstva na to "kvalitne" rozumej financne hornych x tisic a "Menej kvalitne" to jest zvysna spodina... Jedine kvalitne obyvatelstvo ma dostatok financii aby zabezpecila kvalitnu starostlivost o dieta, vzdelanie i lekarov...
jedine 2 faktory su stastim... pre menej kvalitne obyvatelstvo a to
1. ze su vo vecsine a teda v ramci demokratickych volebnych struktur su ich hlasy potrebne aspon raz za cas pre tych "HORE"...Inak by ti HORE raz dva uzakonili pravne normy neumoznujuce im vychovavat deti a "zakladne vzdelanie a zakladna lekarska starostlivost" by sa brala za NEDOSTATOCNU a bola by dovodom na odobranie dietata..
2. "menej kvalitne obyvatelstvo" potrebuje to "kvalitne" na zabezpecenie svojho "servisu" {bohuzial vsetko sa este nepodarilo zmechanizovat a zrobotizovat, ale pracuje sa na tom 😝 😝 😝 } ...a tak menej kvalitni {a tym aj ich produkcia} su potrebni na pracu okolo "kvalitnych zadkov"
🙄 🙄 🙄 🙄
ja zacinam chapat, preco to v UK tak vyzera. Lebo su na tych "spravnych" miestach ludia ako alice107. Jej prispevky mi pripadaju uplne amaterske a miestami naivne az chore. Ak su taki "kvalifikovani" aj lekari, socialni pracovnici, sudcovia atd. tak sa uz nicomu necudujem. Len ma zaujima, preco sa socialka nezaujima o deti celebrit, hudobnikov a modeliek, ktore sa viac preslavili svojimi alkoholovymi a drogovymi skandalmi nez svojou pracou.

@kvietocek7 a to vies odkial? ja poznam to mi ver. 😉 v uk existuju super kliniky,super odborni sukromni lekari.to mi ver.a ak zaplaltis za ich starostlivost tak ver mi budes mat jednu z najlepsisch ake mozes vobec mat. 😎 takze rodicia co pridu zit do uk s detmi sa nemusia obavat ze by za svoje peniaze nedostali dobru starostlivost.nemusia chodit na verejnu pohotvost s chorobami ale zavolat si pediatra aj domov.