icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

martina005
19. dec 2012

@slavik79 Slávka čítala som čo Ti písala Frana Valas - Sinisi na FB citujem...."Branis sa aj na modrom konikovi , mat tak tvoje prblemy tak kaslem na cely internet." A aj ostatné jej komentáre....aby sa nemenila téme,jednej uštedrila kuchárske vzdelanie a zas citujem "Mozem ta len uistit, ze som v zivote dosiahla toho viac ako priemerny clovek a som velmi stastna a hrda"
Tereaz mám aj ja podozrenie,že sa jedná o tú istú osobu.... pravopisné chyby,číta si aj túto tému na MK, povyšuje sa a tvári sa ako právnička. A ostatných zhadzuje.....kuchárka,opatrovateľka.....
A sliedi v albumoch na FB pozor na ňu. 🤐 🙄

irriss
19. dec 2012

@jankahn
mozna jeste "novemberova"..i kdyz uz by mela byt davno "decemberova" 😠 😠 😠 😠

jankahn
19. dec 2012

@alice107 takže keď rodič nezaplatí dieťaťu toho najdrahšieho lekára, tak sa o neho nedostatočne stará, týra ho a pod....

jankahn
19. dec 2012

@martina005 Martinka, všetkých si tam blokuje a nahlasuje ich prípevky ako nevhodné a sú dokonca mazané - s otázkami o tom, kto je a čo je. Ja som tiež presvedčená, že je to táto pseudoprávnička Alica...

zukana
19. dec 2012

@alice107 a ako vieš, že slavka nehovorí pravdu???

zuzana581
19. dec 2012

@kveta nieeee... to myslíš vážne 13:15 dnes, alebo ironicky? Lebo ak vážne, tak si myslím, že to nie je dobrý nápad, aby @slavik79 verejne písala, ako ujsť z UK, to by mohlo uškodiť...

irriss
Odpoveď bola odstránená
kingstonka
19. dec 2012

KOncim s citanim tejto temy... dovoluje sa tu urazat a obvinovat rodinu. Rada pre vsetkych od najmudrejsej- preverte, preskusajte a neviem co pediatrov svojich deti!!! .. som rada, ze aj vdaka tejto teme , to dopadlo , tak ako to dopadlo... ak by bol niekto v podobnej situacii, vie ako ma postupovat, kde sa ma obratit... ale dalsie rozsirovanie temy moze uz len ublizit- aj emocionalne rodine, ktora si toho vytrpela dost... aj inym, co neprecitaju vsetko len BLUDY. Slavka drzte sa a peke vianoce.

kveta
19. dec 2012

@zuzana581 Myslim to vazne. Ak sa boji to zverejnit, nech to zverejni cez kamosku.

Desiatkam rodicov pomohla kniha Betty Mahmoodyovej Bez dcery neodidem pri pripravach utekov. Teraz je ina doba a ine postupy. Treba ich zverejnit a pomoct.

alice107
19. dec 2012

@jankahn nie tak stoji otazka.ale tak,ze ci je rodic dostatocne zodpovedny posudit co dieta potrebuje a vediet mu to poskytnut. v krajine kde sa nachadza. kazdy si musi uvedomit aky system vladne v uk aj co sa tyka lekarskej starostlivosti.takze je nemyslitelne aby nejaky rodic akceptoval ze od narodenia dietata vyse 3 mesiacov ziaden pediater dieta nevysetril. kazdy si ma preverit ako to funguje a vediet sa zariadit tak,aby dietatu tuto starostlivost poskytol. v uk su urcite paky na to aby aj socialne slabe rodiny mali moznost primeranej starostlivosti

svetllana
19. dec 2012

@kveta Podľa mňa stačí mať tie správne telefónne čísla v mobile uložené, pretože ani útek Slávky iste nebol bez pomoci 😉

zuzana581
19. dec 2012

@alice107 ani ty neodpovedáš na otázky, tak prečo by mala @slavik79 odpovedať zrovna tebe??? A pre tvoju informáciu.. urobili velmi dobre. Súdca v UK nepodal žalobu, takže uznal, že neodišli protiprávne.. A my na rozdiel od teba nemáme informácie z bulváru, ale priamo od ludí, čo boli na súde..

martina005
Odpoveď bola odstránená
elena100
19. dec 2012

Rozhodne sa treba obratit na Ian Josepha, na Ivaninej stranke bolo jeho cislo a mobil, staci prezvonit a on zavola. Tadial ide cesta

zuzana581
19. dec 2012

@kveta pomôcť ano s tým súhlasím, ale bojím sa, že ak by zverejnila podrobnosti, tak je tá cesta okamžite strážená a tie okolnosti ich odchodu by mali taktiež sprísnený dohlad.. Ja si myslím, že stačí, že tu je táto téma.. každý si vie prečítať a hlavne podla uvodného príspevku vie ktokolkvek @slavik79 kontaktovať a poprosiť o radu..

irriss
19. dec 2012

@zuzana581
Kdysi se utikalo na vlastni pest..,nyni se utika "organizovane"..a preci nikdo nebude zverejnovat jmena "spolupachatelu".. v podobe fyzickych osob a instituci 😉 😎
..i kdyz bude tvrdit, ze utikal na "vlastni pest"
Pravdu se dozvime az v nejakem Bestselleru..a urcite to nebude "zitra"

jankahn
19. dec 2012

@alice107 počkaj, to tá skvelá demokratická krajina s ešte lepším súnym systémom má tak dezolátne zdravotníctvo, kedy lekár zatají zlomeninu kľúčnej kosti pri pôrode, ale ju dokonca spôsobí počas očkovania??? Takže treba tam žiť, lebo sú skvelí, ich štát, ich SS, ich súdy, ich všetko, až na zdravotníctvo. No a to naše je ešte horšie, my tu všetci umierame, lebo sa o nás nikto nestará, sme zaostalí, nič tu nefunguje, sme proste východoeurópske nuly. Toto mi vyšlo z Tvojich príspevkov, toto si o nás myslíš... Len nezabúdaj, že aj Ty odtiaľto pochádzaš a keď sme všetky také obmedzené, načo som vlastne píšeš? Bože, že sa s nami ešte zahadzuješ. A kľudne ma teraz ukameňuj Alicka, Frana, Novembrová a ešte neviem aká...

jolinka
19. dec 2012

baby si viem predstavit rozhovor dcery a matky po rokoch...

dcera..."mama preco si ma opustila a dala zobrat socialke?"
matka..."no vies dcera moja, chcela som pred sudom vyzerat ako dospela osoba s pravnym vedomim"

😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

jolinka
Odpoveď bola odstránená
miskap2111
19. dec 2012

@alice107 Nechcela som prispieť touto formou, ale musím. Tak ja sa pýtam- Kto si Ty, že sa ti musí Slávka spovedať a odpovedať? Máš na to nejaký relevantný dôvod, aby tebe (a nakoniec hocikomu, na hocijakých internetových fórach )odpovedala na akékoľvek otázky? Stiahni sa už konečne a pochop, že toto fórum je o PODPORE! Nie o odsudzovaní, znevažovaní, opovrhovaní druhými a provokácií. Uvedom si, že zatiaľ si nikomu nepomohla. Nikomu. Ničím.

sirinka
19. dec 2012

Viete co je na veci najsmutnejsie? Ze to, co niekto povazuje za zanedbanie starostlivosti v UK, v inej krajine je povazovane za luxus a nadstandart.... Napriklad vysetrenie pediatrom po porode... V jednej krajine rodicov za to trestaju odoberanim ich vlastnych deti a v inej deti zomieraju v naruci rodicov od hladu.... ☹ kde su ti nadradeni kolonizatori, co znicili ich kulturu a ich zvycajny sposob zivota, urobili z nich otrokov vo vlastnej zemi?

jolinka
Odpoveď bola odstránená
alice107
19. dec 2012

@jankahn komu sa v uk nepaci nech tam nezije.co to pises za nezmysly.ale ked tam zije musi sa prisposobit. a nie porusovat ich zakony ci mat problemy s ich kulturou.je to velmi lahke .co mas za problem?

namornicka
Odpoveď bola odstránená
elena100
Odpoveď bola odstránená
ani3012
Odpoveď bola odstránená
kalifa28
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
alice107
Odpoveď bola odstránená
martinano
19. dec 2012

Podaktore by ste sa tu mali hambit,ale fakt sorry nic proti nikomu,ale same dohahy najmudrejse z nejmudrejsich, pride mi to smutne ....

@slavik79 vy sa drzte myslime na vas a necitaj niektore prispevky nestoji to za to