icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

alice107
12. dec 2012

@sirinka kaleraby do hlavy? 😉 no podla tvojho pisania ozaj nemas realny pohlad na tuto vec. ale je to na tebe. 😉 ked citam rady niektorych pisateliek o uteku a podbne tak sa nemozem udrzat smiechu. 😀 pravda vyjde na javo ak precitas potom rozhodnutie sudu.ak ti ho autorka da citat.ci uznesenie policie v uk.
to co autorka opisala ozaj vyznieva v jej neprospech. na zaklade realnych faktov ktore su proti nej.to je realita.pekny den.

morningdew
12. dec 2012

@kveta @slavik79 t aj ostatni: neviem, ci to CIPS riesi alebo nie.len aby tu nezviklo nejake nedorozumenie - to nie je podstatne - aby sme sa nepochopili zle..
chcela som povedat, aby Slavik predovsatkym konala sama za seba... a zial, necakala, ze jej pomozu urady.
UK obchoduje s detickami od 2.sv vojny - konkretne zdroje Vam mzoem phladat ale to tiez nie je teraz podstatne...

morningdew
12. dec 2012

@alice107 som sklamana z toho co a hlavne ako pisete... neviete o tom ABSOLUTNE NIC

kingstonka
12. dec 2012

... ja chapem, ze sa zlomenina ide presetrovat, ak sa nevie ako sa to stalo. ved aj na SK ked sme mali akekolvek zranenie, tak sa lekari najprv pytali deti, ako sa to stalo- ved preco by mali verit rodicom, ktorych nepoznaju. Na celom tom SS sa mi zda strasne to, ze ak sa rozhodnu, tak dieta zoberu rodicom hned- este pred ukoncenim setrenia... a potom je ho uz tazko dostat spat.- aj keby sa nakoniec ukazalo, ze rodicia nepochybili. ved napriklad v tomto pripade je plusom pre rodicov, ze x -ray bol urobeny na ich ziadost- oni mali starost o dieta... drzim prsty...

briketa
12. dec 2012

@slavik79 nie nie nie ja som nepisala o drzani v nemocnici ja som hovorila o vysetrovani a socialnych pracovnikoch. vsade kde je nie je statne zdravotnictvo Ta v spitali urcite drzat nebudu, pretoze to stoji peniaze.

alice107
12. dec 2012

@morningdew zakon hovori jasnou recou. ked je dieta ohrozene alebo nema dobru starostlivost v svojej rodine je povinnostou statu ho z takeho prostredia odnat.
coho sa zakladatelka boji ak si mysli a je presvedcena ze dietatku neublizila ani nikto z rodiny a o dieta sa vie dobre postarat? dospela aj mentalne vyspela zena nepotrebuje ziadne utesovanie v nemocnici..ma vediet ake su je prava ale aj povinosti a dosledky urciteho konania.takze by dobre mala vediet aky je postup aspon priblizne a ze docasne umiestnenie dietata v nahradnej starostlivosti je riesenie ochrane a docasne. ty to nevies?
ak to nevie ma hned volat svojmu advokatovi pre informacie.a tak sa vobec nema coho bat.iba ak vie ze sa stala chyba z jej strany.
docasne odnatie este nezmanena ani odopciu dietata ani trvale pozbavenie rodicovskych prav .moziu byt obmedzene len urcite rodicovske prava. no a ked situacia sa zlepsi tak dieta sa moze vratit do rodiny. o vsetkom rozhoduje sud na zaklade dokazov.
ale smiesne vyplakavanie ci nabadanie na utek ako u malych deti v skolke je nezmysel.je to na smiech pre dospele osoby. 😀 to ako uvazujete?
ked mate medzi sebou pravnikov tak vas len vysmeju za taketo chovanie. to ti pravnici radia take nezmysly o uteku? 😀
konecne zacni uvazovat triezvo . radim ti v dobrom.zelam vela stastia.

bettypo
12. dec 2012

@alice107 nezaškodilo by Ti ak by si trochu zlepšila spôsob komunikácie s ľuďmi na MK. Hrozne by ma zaujímalo čomu konkrétne sa profesne venuješ

sirinka
12. dec 2012

@alice107 presne o tom to je, ty sa na tom smejes.

douglas
12. dec 2012

v ziadnom pripade nic nepodpisuj od socialky, je to bezny postup, ze budu chciet vidiet ako zijete. bud k nim mila, ale obozretna. never nikomu z nich a nevrav im vela. jednoduche odpovede. good luck

alice107
12. dec 2012

@morningdew hlavne ze ty vies. 😀 prepac mi ozaj,ale je to ozaj smiesne take chovanie a hystericenie .tebe sa to zda v poriadku u dospelych zien ?

verunatko
12. dec 2012

Ak máte niekto profil na MK, napíšte jej tam prosím ešte, že ak dieťatko dojčí, aby za každú cenu trvala na tom, že chce pokračovať v dojčení. Ak by prišlo k najhoršiemu a dcérku by dali do náhradnej rodiny, SS je povinné umožniť je taký častý kontakt ako je potrebný, aby mohla naďalej dojčiť (nie len podávať odsaté materské mlieko z fľaše). To by mohlo SS trochu sťažiť situáciu. Tu je niečo od Iana Jospehsa na túto tému: Právo na dojčenieMamy majú právo dojčiť svoje deti!Ak sa vám sociálne úrady (ďalej „SS“) vyhrážajú odobratím bábätka, začnite ho OKAMŽITE dojčiť! SS vám musia umožniť dostatočný kontakt, aby ste mohli pokračovať v dojčení a tak získate čas na to, aby ste odvrátili ich adopčné plány!„Rozhodnutie súdu. Keď sa štát, v zastúpení miestnymi úradmi, snaží odobrať dieťa rodičom v období, keď ešte ani nebolo začaté stíhanie rodičov, potom to najmenej, čo štát môže urobiť je, že zariadi dostatočné množstvo kontaktu, ktorý bude vychádzať z potrieb rodiny a nebude obmedzený kvôli nedostatku zdrojov. Ak o to rodičia majú záujem, umožní sa kontakt počas väčšiny dní v týždni a stretnutia budú dlhšie. Miestne úrady tiež musia citlivo pristupovať k prianiam matky, ktorá chce dojčiť a mali by zariadiť, aby jej to bolo umožnené. Nie len podávať dieťaťu odsaté materské mlieko vo fľaši. Nič iné by nebolo v súlade s požiadavkami Európskeho dohovoru o ľudských právach.“... Tento prípad určuje právo matky na dojčenie dieťaťa. Je často ignorovaný sudcami aj SS, PRETOŽE RODIČIA SI NIE SÚ VEDOMÍ SVOJICH PRÁV NA ZÁKLADE TOHTO VÝZNAMNÉHO PRÍPADU.

jazuzana
12. dec 2012

Milá slávička79, nepoznáš ma no pomáham matkám a rodinám v anglicku, ktoré sa snažia získať svoje deti zo "starostlivosti". Nerobím to pre peniaze ani slávu. Ale viem Ti pomôcť radami.
Ako prvé - by som ihneď kontaktovala sociálno právnu ochranu detí , žiadala kolízneho opatrovníka pre dieťatko, nezabudnite pripomenúť zákon 211 o povinnosti a práve informovať Vás. Právnika si nájdite dobrého ak máte záujem môžem poradiť. Ostatné poviem osobne ak máte záujem.
zavolajte mi ak máte záujem na 0944042180

verunatko
12. dec 2012

@verunatko pro slavika 79 čti- důležité!!!!!!!

alice107
12. dec 2012

@sirinka ja sa nesmejem na tom ubohom dietati so slomenou kostickou.to je hrozne.ale na chovani niektorych dospelych zien .a na ich neadekvatnych reakciach bez raelistickeho pohladu na vec.

kingstonka
12. dec 2012

... ako keby bola prax taka ako je teoria o ktorej tu basni alice , tak fajn- potom preco tym rodicom v irsku este dieta nevratili, ked bola zistena choroba a nie problem v rodicoch...

natas4
12. dec 2012

@jazuzana
@verunatko ak chcete aby si to slavik79 precital musite dat zavinac a jej nick..potom jej pride upozornenie..takto moze @slavik79 vasu pomoc prehliadnut

halflife
12. dec 2012

alice107, neboj sa ak budes mat raz vlastne deti a budes aj ty dospela, tak to chovanie pochopis lebo evidentne netusis co je to mat strach o vlastne dieta. Aj ked dufam, ze ludia ako ty sa rozmnozovat nebudu. Neznasam ludi, ktori nepripustaju omyly uradov a justicie, aj ked gestapo by z nich malo radost. Kecy typu, ze pravda vyjde najavo a sud rozhodne spravne na zaklade odbornych osudkov su ubohe. Ved omyly uradov a justicie sa deju vsade na svete, nevedela si? Dokonca su ludia, ktori boli odsudeni na dozivotie a po desiatkach rokov sa dokazala ich nevina. Aj v radoch sudcov a uradnikov su zli, necestni a neschopni ludia ci dokonca zlocinci. Netvrdim, ze je to kazdy druhy, ale najdu sa a nie az tak malo. Okrem toho ak je system zly ako to bolo napr. par desiatok rokov dozadu v Nemecku co nie je tak davno a tam to bolo velmi, velmi zle tak zomelie aj tych dobrych. Odobrat dieta by sa malo len ak bolo tyranie zo strany rodicov jednoznacne preukazane. Ak ho chcu ochranit, tak nech u foster care byva s nimi aj matka. Odobratie dietata najma takehoto maleho matke hoci aj na par dni je tazka zivotna tragedia pre matku aj pre dieta.

svetllana
12. dec 2012

@alice107 Priznaj sa, Alice, koľkokrát si sa dnes tu v tejto téme už odbavila? Blvem, len vidím Tvoj nick, ani nemusím čítať 🙄 🙄 🙄 😠 😠 😠

natas4
12. dec 2012

@halflife ak chces niekomu adresovat svoj prispevok musis dat zavinac a potom jeho nick, tak tej osobe pride upozornenie 😉 to co si napisal je vystizne a stotoznujem sa s tym, co sa vsak tyka Alici tak to je ako keby si hrach na stenu hadzal 😉

douglas
12. dec 2012

ja som mala osobnu skusensot so socialkou. zalezi na tom akeho SS maju, niektori naozaj pomahaju ludom a niektori sa snazia iba hrat na hrdinov a odoberaju deti na zaklade fikcnych dovodov. este raz opakujem, nikomu netreba verit, nerozpravat to, co nemusite. na navstevach so socialnymi pracovnikmi odporucujem zobrat so sebou este niekoho (nie priatela) kto by mohol byt svedkom. ja som si aj zapisovala vsetko. momentalne nemame nijakeho socalneho pracovnika a ani nechcem. v zivote treba byt pripraveny ale tiez nie hystericky

svetllana
12. dec 2012

@natas4 Naty, pred Alicin nick nemusí dávať zavináč, tá to neprehliadne určite, lebo tá sa sem určite nezabudne stokrát za deň nakuknúť a vyžíva sa, čo kto nové napíše, koho ďalšieho vytočí. Špina charakter!

alice107
12. dec 2012

@svetllana ako to teda ze citas a pisem mi? vies,ja som mala moznost vidiet tvoje prispevky plne agresie a aj nevyberanych slov a nevhodnych spojeni.presne ako teraz.preto tvoja mienka ani reakcie ma vobec ani teraz neprekvapuju a vlastne nezaujimaju . aj tak nepises prave k teme.

svetllana
12. dec 2012

@alice107 Kto by nemal tlak tristo, keď číta Teba! A je mi jedno, čo si "človek" ako Ty o mne myslí...dobre si to tu užívaj... 🙄 😔

verunatko
12. dec 2012

@alice107
Tady se nabízí jen jedna otázka : Vy jste od SS ? ( social system UK ) Druhá věc, jestli Vy jste realistka, tak já jsem sestra královny Alžběty... UK má jiné zákony a jiné postupy než u nás, slavik 79 je cizinec v cizí zemi, a už jen pro tento fakt bych byla hodně ve střehu a zajistila si, jak píše jazuzana , všechno potřebné...a určitě bych se na ni obrátila.. Plně důvěřovat sociálnímu systému v UK je ještě víc než naivní....Raději udělat více úkonů navíc, než pak řešit nezvratné....

alice107
12. dec 2012

@svetllana presne stale rovnake reakcie mas.nevhodne,od temy .prosim ta aby si ma uz neobtazovala svojimi nezmyselnymi prispevkami ktore su obsolutne mimo temy. dakujem..

svetllana
12. dec 2012

@alice107 Ešte niečo. Nevhodné slová? Toto nemyslíš vážne...Neviem, kto z nás dvoch tu bodá mečom. Čo na tom, že sa robíš chrumkavá vo svojich vyjadreniach, zaobaluješ ten jed do pozlátka nejakého "bontónu"...obsah Tvojich komentárov je horší, jak keby si tu niekoho poslala surovo do ****************...a ešte ďalej! 😔

svetllana
12. dec 2012

@alice107 Nechám Ťa, neboj sa nič...pokračuj vo svojom šírení zla.

alice107
12. dec 2012

@verunatko kazdy cudzinec musi respektovat zakony krajiny kde zije.a mal by mat o nich aspon zakladnu predstavu co styka prav a povinnosti. jasne,ze uk ma ine zakony ako sk .ale prncip ochrany deti je rovnaky.ba ovela prsnjsie v praxi ponaty ako na sk.
na to aby som poznala sposob vykonu pravnej moci v uk nemusim byt zamestnancom socialneho servisu v uk.
zakladatelka nemusi byt v strehu.staci ak ma urcite pravne vedomie a zavola si na konzultaciu a pomoc advokata. ten ju pravne prevedie cez problem ak nejaky nastal.
viete z pisania vasho prispevku je zrejme ze ani vy nemate zakladne pravne povedomie take,aby zodpovedalo realistickemu obrazu.preto by som sa na vasom mieste zdrzala komentara na moju osobu. 😉
ako vidim vobec ste nepochopili o com pravne povedomie ma byt.nejde o to ci doverovat socialnemu systemu v uk.ale o to respektovat dane zakony a hlavne ich poznat. ak by zakladatelka poznala aspon zakladny pravny ramec uk hned by vedela aky bude postup v danej veci.
jediny ukon na zaklade toho ze je pravne neznala by u nej mal byt zaobstaranie si kvalitneho pravnika.bude ho velmi potrebovat. 😉

martina005
12. dec 2012

@morningdew Ahoj @slavik79 už neodpovedá,lebo ako písala nemá net a je už asi v nemocnici.... dalo by sa napísať adminom,či by v takomto výnimočnom prípade nemohli poskytnúť údaje o nej..... alebo to už niekto urobil? Má len dnešnú noc na to aby niečo podnikla v záchrane svojho dieťaťa ☹ To je jedno ako šialené sa budú zdať naše rady a nápady ako odtiaľ utiecť,ale je to ich jediná šanca 🤐

luciferko24
12. dec 2012

@slavik79 do Írska snáď pasy netreba