Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

luliu
10. dec 2012

@slavik79 Ahoj, nemám skusenost s SS, len ak moja malá malá zlomenu klucnu kost a stalo sa to pri porode, nie je to neobvyklé

slavik79
autor
10. dec 2012

@luliu ano, viem, ze pri porode sa to stava bezne, ale oni dookola opakuju to, ze v takomto veku je zlomenina velmi zriedkava, teda beru do uvahy moznost, ze je nase dieta tyrane. Je mozne, ze zlomenina je uz od narodenia a az teraz sa nu prislo? Ci by uz bola zahojena?

luliu
10. dec 2012

@slavik79 mne sa to v porodnici ani neobtazovali povedat. Povedala mi to až dr. na poradni, ze ta zlomenina sa pekne hojí. Neviem ako dlho trvá hojenie, je to asi individuálne

kveta
10. dec 2012

@slavik79 Utekajte na Slovensko.

mummy01
10. dec 2012

@slavik79 nemam osobnu skusenost ale sestra zije v UK a po tretom uraze jej syna jej vraj telefonovali ci si je ista ze dieta vyrasta v primeranom prostredi a ci je byvanie bezpecne a prisposobene detom 😒 Ale ked ich uistila ze vsetko je doma uplne v poriadku viac sa neozvali.

slavik79
autor
10. dec 2012

@luliu presne ako moja sestra. Ja vsak neviem, ci je mozne aby sa takto stara zlomenina prejavila az teraz.. Prisli sme na to vlastne nahodou, mali sme druhe ockovanie a v ten vecer zacala plakat, mysleli sme, ze je to kvoli ockovaniu, ze ju bolia nozky..vsimla som si ale ze pri mojom manipulovani s jej ruckou place a je nepokojna, tak na druhy den sme isli k GP (nieco ako obvodny lekar) kde nas uistili ze vsetko je ok. Len pre pokoj duse sme chceli ist na rontgen, kde sa potvrdila zlomenina, no a odvtedy nas riesia kadejake institucie.

slavik79
autor
10. dec 2012

@kveta to nie je take jednoduche a vlastne preco vobec? ved tu zijeme, pracujeme, vychovavame dieta..sme normalna bezna rodina, ktorej ma dieta zlomeninu, je to chore, aby sme kvoli tomu museli utekat. Ale napadlo nam aj to, samozrejme. Ale aj keby sme velmi chceli, dcerka este nema pas, takze nie je to mozne.

slavik79
autor
10. dec 2012

@mummy01 tak dufam ze aj my dopadneme nejak takto. Snazime sa mysliet pozitivne, ale pripady odobratia deti v UK sa na nas valia zo vsetkych stran. Je to strasny pocit, ked vam hrozi, ze vam zoberu dieta, je to sialena situacia. Ja som bola skepticka v pripade Ivany Boorovej, myslela som ze to nebolo len tak, a zrazu sa ma to bytostne dotyka, strasne nieco.

kveta
10. dec 2012

@slavik79 pozri si na joj.sk dokument Bez deti neodidem. Preto.

slavik79
autor
10. dec 2012

@kveta videla som. Snad az tak daleko to nezajde.

natas4
10. dec 2012

@slavik79 aby si si jedneho dna nevycitala, ze si bola prilis skepticka a nezdrhla si kym bol este cas...neprajem ti nic zle, naopak dufam, ze vsetko dopadne dobre, ale to nie je len o Boorovych...jedna sa o tisice ukradnutych deti..Benjaminko v Irsku mal tiez dolamane kosti kvoli chorobe nie kvoli tyraniu a napriek tomu ho zobrali matke, ktora ho dojcila a stale nie su spolu..a este jedna rada..ak sa rozhodnes ostat, tak si aspon zabezpec pravnika vzdy ked budes komunikovat s SS

kveta
10. dec 2012

Uz teraz su proti Vam lukolapnejsie dokazy ako u Boorovcov. Co myslis, preco Vase dieta drzia v nemocnici ako rukojemnika tri dni? Lebo mu svedci nemocnicny vzduch?

Ziadajte o vydanie pasu co najrychlejsie a padajte odtial... To je jedina rozumna rada pri tom, co sa v UK deje...

slavik79
autor
10. dec 2012

@kveta rukolapne dokazy su nieco, co sa akoze da "lapit do ruky". Nie su ziadne rukolapne dokazy o tyrani, pretoze neexistuju! Ostat v nemocnici je tu bezny postup, ako mi potvrdili aj viacere kamaratky, ktore tu dlhodobo ziju. Pocas vikendu urobili malej aj dalsie vysetrenia, X-ray celeho tela, aby sa zistilo ci nema aj ine zlomeniny, krvne testy a cakame na dalsie vysetrenia. Naozaj neviem, co mi myslela tymi "viac rukolapnymi dokazmi ako u Boorovej. Inak, na pas cakame vyse 2 mesiacov, takze keby sa niekto rozhodol ze nam chce zobrat dieta, nemame ako ani kam utiect.

slavik79
autor
10. dec 2012

@natas4 uvidim, aky bude dnesny verdikt a podla toho sa zariadim. S tym pravnikom mi to uz napadlo, ale ja dufam ze nebude potrebny.

natas4
10. dec 2012

@slavik79 s SS ste sa rozpravali zatial len raz? Ak by ste mali opat komunikovat s SS, podla mna je lepsie si zabezpecit pravnika...pre istotu...lepsie zbytocne, ako si neskor vycitat, ze ste zavahali

natas4
10. dec 2012

@slavik79 v pripade AK by nastala podla teba NEOCAKAVANA situacia, vies ako postupovat? Mas nastudovane adresy, kontakty na koho sa obratit, co treba spravit?

wifina
10. dec 2012

@slavik79 určite kontaktuj právnika, ak nemôžeš odísť, je to jediné, čo nielen možno urobíš, ale čo musíš, inak si to môžeš neskôr veľmi vyčítať. Možno je to len planý poplach, ale chceš to riskovať? Minimálne vás nevyhodnotia ako ľahkú obeť, právnik vás poučí o právach....zlomenina môže byť veľmi vážne posudzovaná, takže toto ste už mali dávno urobiť. Aj na SVK sa úrazy detí ohlasujú, ale nikto ti hneď deti neberie, v UK to preventívne môžu urobiť, takže naozaj by som s právnikom nečakala. Je tu aj jedna téma vyslovene tomuto zameraná, možno tam nájdeš kontakty. Nechcem aby ťa tá témy zbytočne vystrašila, ale právnikom fakt nemôžeš nič pokaziť.

slavik79
autor
10. dec 2012

@wifina dakujem, skusim pohladat tu temu. Uz som sice nieco hladala, ani nic som nenasla, preto som zalozila tuto, pozriem este raz.

kveta
10. dec 2012

@slavik79 U Boorovcov stacila snimka stehna cudzieho dietata. U Vas je vlastny rtg snimok.

wifina
10. dec 2012

@slavik79 viem, že tam bola baba, ktorá mala nahlásené kontroly z SS, mala právnika, kontroly prebehli v poriadku, ale tam nebola indikácia od lekára, ale niekto ich nahlásil. Neviem, ako to u nich dopadlo, potom som to nesledovala, mala celkom pozitívne ohlasy na SS. Pri úraze môžu byť ale skeptickejší... ☹ určite v SS pracujú aj normálni ľudia, ale pre istotu, nech máš všetky kontakty, trošku sa tam pohrab:

https://www.modrykonik.sk/forum/o-tom-sa-tazko-rozprava/bez-deti-neodidem-dokument/

slavik79
autor
10. dec 2012

@kveta do pripadu Boorovcov nevidim, neviem o co presne islo a neviem ci do toho az tak dobre vidis ty. Preto som v uvodnom prispevku ziadala, aby mi poradili mamicky, ktore prisli s SS do priameho kontaktu. Ja si viem najst na nete plno pribehov odobratych deti, ale to vsetko moze byt skreslene, prehnane a vobec mimo pravdu. Chcela som pocut realne skusenosti, nie sirenie paniky. Nenajde sa tu nikto, kto zazil SS na vlastnej kozi? Btw, dakujem za rady.

kveta
10. dec 2012

@slavik79 Napis rovno, ze hladas len mamicky s pozitivnymi skusenostami s SS. Good luck pri hladani.

alice107
10. dec 2012

@slavik79 zlomenina u kojenca musi byt lekarom nahlasena.to je ich povinnost.socialny servis zahaji normalne setrenie veci. zhromazidia sa posudky lekarov ako a kedy mohlo dojist k tej zlomenine u dietata. posudky lekarov-odbornikov a znalcov ktore budu vypracovane su smerodajne.mozes mi verit,ze skuseny lekar presne vie zistit aka je stara ta zlomenina a ako k nej mohlo dojist.
takze na zakade tycho faktov potom bude nasledovat dalsi postup.nemas sa coho bat ak sa o dieta dobre starate.
ak by zlomenina bola vznikla pri porode tak by to bolo zaznamenane v dokumentacii.a urcite by si ty ako rodic o tom bola upovedomena. diedta by bolo plakalo od bolesti vtedy a nie viac ako 3 mesiace po tom.,kako by sa to by sa to stalo.je velmi pravdepodobne ,ze k tej zlomenine doslo ovela neskor.a to bude uloha lekarov-odbornikov zistit a posudit.
prepac mi,ale ako je mozne,ze nevies ako k zlomenine doslo? to hadam ani nie je mozne nevediet.ved sa o dieta staras predpokladam 24 hodin denne.ci nie?
takze socialny system tvoje dieta chce chranit,nie mu ublizovat. v uk je nastavena latka ochany dietata a jeho prav velmi vysoko.
takze netreba dbat ani si vsimat ziadne hororove scenare niektorych pisatelov je to uplny nezmysel.ako si pravne napisala,pripady bulvaru mozu byt skreslene ,prehnane a mino pravdu. a tak to aj je. takze vobec nemusis mat obavy.ak sa o dieta dobre starate,prostredie v rodine je vyhovujuce aj z hladiska bezpecnosti pre dieta tak odbornici zistia objektivnu pravdu a situacia sa vyjasni.a to vzdy v prospech dietata.ak by pochybil lekar pri porode a nepovedal o zlomenine,ani ju nezaniesol do spravy tak sa to posudkami zisti. a taktiez sa zisti,ak to bolo inak.
zelam vasmu dietatku. vela zdravia.

natas4
10. dec 2012

@slavik79 nikdy nevies kedy budes potebovat pomoc http://www.detivsieti.org/?page_id=355

sirinka
10. dec 2012

@slavik79 bola si pritomna pri ockovani? Mohli ju drzat tak, ze by jej tu zlomeninu eventuǎne sposobili? Ak ide o cerstvu zlomeninu a to rtg snimok ukaze, tak bez pravnika ani slovo s SS. Ak sa jedna o strasiu, teda o zlomeninu od porodu, tiez ich moze zaujimat, ako je mozne, ze ste si nevsimli uz skor, ze ma mala bolesti....
Toto nie je sranda, v UK je toto dostatocny dovod na odobratie dietata, takze nie na MK ale s pravnikom preberaj dalsie kroky, najlepsie hned oboznamit aj sk stranu, ze sa nieco deje.

kingstonka
10. dec 2012

trochu k tym zlomeninam pri porode-moje dieta malo zlomenu klucnu kost ,ale bolesti viditelne nemalo, len som ho 6 tyzdnov nemohla davat na brusko. verim , ze mate teraz stres, prajem skore uzdravenie a doriesenie pripadu... fakt by bolo fajn, keby sa ozval aj niekto kto zije v uk a ma pozitivnu skusenost s SS

mummy01
10. dec 2012

@slavik79 no co ja viem od sestry tak v UK praveze deti v nemocnici ak to nieje nutne nenechavaju ☹ Moj synovec maval tazke zachvaty laryngytidy,nizke hodnoty kyslika,vzdy museli volat zachranku a nikdy nebol v nemocnici dlhsie ako 8 hodin,dokonca aj po narkoze ho poslali o 3 hodinky domov.Takze bud ostrazita.

liave
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
wifina
10. dec 2012

@mummy01
@slavik79 áno, tiež som počula, že na rozdiel od SVK a CZ v UK skoro vobec nehospitalizujú, tak či nechcú pozorovať aj vás, ale verím kvoli tebe,že nie..

mummy01
10. dec 2012

@wifina no ved prave 😒