SOS dotácia - humanitárna pomoc v čase Covidu
Ahojte..chcela by som sa spýtať či sa niekto rozumiete sos dotácie(humanitárna pomoc) v čase korony.
Nárok by mal mať človek ktorý prišiel o prácu a je zaevidovaný na urade prace. Avšak ma zaujíma či má niekto skúsenosť ak si o to žiadam ako slobodná matka ktorá prišla o prácu a ktorej jediny prijem je výživne na dieťa..či sa od tej sumy sos dotácie odrátava suma výživného🤔 lebo niekto tvrdí že hej a niekto že nie. Ďakujem
Zdravim,,chcel by som sa vas spytat odoslal som si ziadost o SOS dotaciu 7 januara, co mi bolo schválene 16 januára...som v evidenci uchadzaca o zamestnanie od jula 2020,schválene mi to bolo od mesiaca januar kedze som si podal ziadost v januari,avsak som si vsimol dnes ze dá sa sos dotacia do konca januára poziadat aj spatne aj od oktobra 2020, aky je prosim postup poziadania spatne od mesiaca oktober ??dakujem
@chrissssss2727 myslim si že sa to nedá. Ja som nezamestnaná od júna 2020 a o sos dotáciu som si nemohla žiadať spatne. Bola mi vyplácana až od októbra(kedy som si o ňu požiadala).
@luci2298 Nie oni to pozmenili posielam aj screenshot preto som nato zvedavy
@chrissssss2727 usmernenie hovori o tom ze je mozne posudit narok spatne od 10/2020, avsak usmernenie prislo 15.1. Ciz eak vas aziadost uz bola vybavena , urad nemusi rozhodnut spatne... ak Vam vsak vyplatia od oktobra, t.j 3mesiace, zostane Vam mozne poberat SOS dotaciu uz len 3 mesiace... hlavne si treba uvedomit ze na SOS dotaciu nemate pravny narok, neda sa odvolat voci schvaleniu/neschvaleniu....
@magg424 dobre tak mam stym nieco robit alebo to uz len cakat a o vsetkom sa rozhodnu automaticky?
@chrissssss2727 pravdepodobne uz rozhodli ? Nie
@magg424 ano rozhodnutie som dostal 16.1 ale vtedy este nevedeli o zmene ze sa to bude dat spatne ziadat od oktobra tak preto neviem teraz
Dievčatá, švagrinka je na úrade od apríla 2020, no o SOS pomoci sa dozvedela len teraz..hľadám odpovede za ňu.. býva sama, podpora jej skončila v septembri, vyplatením v októbri, od vtedy je bez príjmu..poraďte, má nárok?
Baby vidim ze tu mate prehlad. Ma na daky prispevok narok aj student ktory pocas covid ukoncil VS a zatial je bez prace nakolko vieme aka je situacia. Dakujem
Ahojte, prosím vás, tym čo vám sos dotáciu schválili, vás z práce prepustili, alebo ste mali ukončenie dohodou? Alebo z akého dôvodu vám skončil PP? Zisťujú toto na UP? Ďakujem 😐
@chrissssss2727 tak ako to dopadlo? schvalili aj spätne dotáciu?
@ivveettaa a co ja viem ja som nikde nevolal na urad alebo tak,oni aj tak nic nepovedia alebo nevedia takze zbytocne,budem vediet ked zaplatia za januar a pridu mi peniaze na ucet,ked vobec
Ahojte, prosím vás, na podpore som od 2.9. Dotáciu mám žiadať od 2.3. alebo 3.3.? A kde v tej žiadosti ste písali že od ktorého dátumu žiadate? Či to oni automaticky si pozrú? A koľko vopred to treba poslať? Ďakujem pekne 🙏

@danielonofrej Ahoj, ano to viem. Len či mám na to nárok, keď som nepracovala pred začiatkom núdzového stavu. Začala som pracovať v septembri 2020 a v decembri som skončila... tak že či aj v takomto prípade mám nárok 🙂