Správne vyplnenie daňového priznania A - príjmy zo zahraničia
Ahojte, kto sa vyznáte.
Snažím sa mužovi urobiť daňové priznanie podľa priznaní z predchádzajúcich rokov.
Do riadku 36 som vždy dávala súčet zdravotného a sociálneho poistenia (tak ako nám to robil pán, ktorý nám robil daňové priznania).
Teraz pozerám nejaký návod na internete a má sa tam dávať súčet úplne všetkých poistení, ktoré platí? Čiže aj tie, ktoré sú na foto? (to je ten príklad, ktorý som našla na internete).
Ak vie niekto poradiť, ďakujem. Vypĺňala som to cez interaktívny formulár ipdf (sprievodca daňovým priznaním)
25 je zdravotné a ostatné treba sčítať do sociálnych (23+26+27)
@anonym_c2b037 Ďakujem pekne, pomohli ste mi
@anonym_autor hore ti presne písala, ktoré riadky z potvrdenia máš scitat do SP a čo je ZP
@anos18 áno, ďakujem, už rozumiem. Áno, platím to, ale to je cena 3 eurá na mesiac a môžeš použiť akékoľvek tlačivá z ponuky a je ich tam kopec.
A ešte môžem jednu otázku?
V slovenskom potvrdení o zdaniteľných príjmoch je uvedený riadok úhrn preddavkov za daň. Je v tomto nemeckom adekvátny riadok?
očividne tomu vôbec nerozumieš, daj to niekomu urobiť, toto nie je sranda
sú dve možnosti - započítať daň uhradenú v zahraničí alebo príjmy vyňať, a záleží aj na tom či mal k tomu slovenské príjmy
očividne tomu vôbec nerozumieš, daj to niekomu urobiť, toto nie je sranda
sú dve možnosti - započítať daň uhradenú v zahraničí alebo príjmy vyňať, a záleží aj na tom či mal k tomu slovenské príjmy
@anonym_c2b037 nie, nemal k tomu slovenské príjmy a nie, nie som ekonóm a nerozumiem tomu.
@anos18 áno, ďakujem, už rozumiem. Áno, platím to, ale to je cena 3 eurá na mesiac a môžeš použiť akékoľvek tlačivá z ponuky a je ich tam kopec.
A ešte môžem jednu otázku?
V slovenskom potvrdení o zdaniteľných príjmoch je uvedený riadok úhrn preddavkov za daň. Je v tomto nemeckom adekvátny riadok?
@anonym_autor v r.3 máš hrubú mzdu
@anonym_autor v r.3 máš hrubú mzdu
@anos18 áno, hrubú mzdu vidím, pýtala som sa na tie preddavky za daň, ale vyrátalo mi to samo to interaktívne tlačivo, dík.
@anos18 áno, hrubú mzdu vidím, pýtala som sa na tie preddavky za daň, ale vyrátalo mi to samo to interaktívne tlačivo, dík.
@anonym_autor no daň ti vyráta akú by platil na SK, ale potom ten základ dane sa dá do vyňatia. A tu daň, čo zaplatil v Nemecku uvedies len v osobitných zaznamoch
@anonym_autor no daň ti vyráta akú by platil na SK, ale potom ten základ dane sa dá do vyňatia. A tu daň, čo zaplatil v Nemecku uvedies len v osobitných zaznamoch
@anos18 áno, v riadku 48 mám uvedený úhrn vyňatých príjmov a v oddieli ix mám uvedený kód štátu s príjmami a povinnými povinnými príspevkami.

Však z toho potvrdenia o príjme spocitaj spolu, čo platí zamestnanec do r.36 a potom do r.37 daj to, čo platí na dôchodkové, v nezamestnanosti a na tú starostlivosť a do r.38 zdravotné. Čiže súčet r.37 a 38 je v r.36