icon

Sťažnosť na poštárku

21. aug 2023

Ahojte, chodí mi veľmi veľa pošty a zakaždým poštárka necháva len lístok, kde zaškrtne, že som nebola doma. Pritom posta chodieva okolo 9 a to som vždy doma. Kým nezmenili túto pani, čo mi teraz len hádže lístky do schránky, tak mi vždy zvonili. Už mám toho akurát tak plne zuby, len neviem kde sa v tomto prípade obrátiť.

Strana
z2
timilv
21. aug 2023

@autorka ja som mala podobný problém s poštárkou. Vždy som si len našla lístok, že adresát nezastihnutý a bola som doma... Ona si zrejme myslela , že som v práci, tak to automaticky tak robila. Len ja som zrazu zostala na rizikovej PN bez vychádzok, tak som bola doma vždy okrem toho keď som išla do poradne k doktorovi. takto to išlo pár mesiacov a raz keď som čakala z práce dôležité zmluvy na podpis, čo bola A4 obálka a našla som si len lístok, tak už som si povedala že stačí. Ja mám kvôli nej riskovať že si pôjdem bez vychádzok prebrať listy? Našla som si jej číslo v starých sms o doručovaní balíka a zavolala jej. Ona tvrdila, že mi zvonila a neotvorila som. Tak som jej povedala, že to je zvláštne lebo máme zvonček s kamerou napojený na aplikáciu v mobile. Čiže nám automaticky keď niekto zazvoní na zvonček, zobrazí v telefóne že niekto zvoní a pekne vidíme aj že kto. Ona že možno máme pokazený zvonček. Tak som jej povedala, že sused oproti nám má kameru na vchode a tá sníma aj priestor pred naším domom. Nič viac som jej nepovedala, len zostala ticho a na druhý deň mi doniesla tie zmluvy domov. Odvtedy vždy keď mi niečo nesie mi volá na mobil 😂

maranco
21. aug 2023

Zapni si posielanie mailov a SMS namiesto žltého lístka.
https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/

Ráno ti pošle mail, že ti dnes nesie list, tak si ju vystriehneš a hodíš reč.
Ak je hrubší list ako 5 mm nechá ho na pošte a pošle SMS, môžeš rovno vybrať, nemusíš čakať na žltý lístok.

Úradné listy si daj doručovať do schránky slovensko.sk vyberieš ich odkiaľkoľvek cez PC/notebook.

autor
21. aug 2023

@tanyag chodí do obedu, lebo keď idem s dcérou na obed von, vualaa mam žltý lístok

simsalabim
21. aug 2023

Ano, mala, ale dobrym slovom dalej zajdes. To je moja skusenost, ze laskavym pristupom dosiahnes viac ako zlobou.

majcat
21. aug 2023

Mala som tiež ten istý problém, predchádzajú p. poštárka doručila bez problémov všetko čo sa dalo, prípadne zvonila. Potom došla zmena...a zasielku do Vlastných rúk! som mala hodenú v schránke....pritom 1. Doma sme boli (prišli sme z nakupu cca o 9, schránka bola prázdna a o 11 keď sme šli von, už tam list bol) 2. zvonček nám fungoval (inak sa nedalo dostať do bytovky a čakala som list, bol na 100% zapnutý) vraj to prevzal sused?? čože do vlastných rúk? sťažovala som sa vedúcej, tá mi dohladala aj ten záznamový hárok, tak haky-baky, podpis nečitatelný, ale ospravedlnila sa....ale potom ešter raz doporučená zasielka len hodená v schránke...opäť sme boli dom (bolo to pred covidom ešte) a o nedoručených asi 5 zásielkách, čo som čakala ani nehovorím, písala som sťažnosť...poslali mi ospravedlnenie a znamku v hodnote 1,3! /v tom čase...nervy som mala neskutočné....presťahovali sme sa a tuto máme TOP poštárku (aj ostatné, čo u nás doručujú sú super 🙂) , skoro všetko doručí, aj čo sa do schránky nezmestí, nechávam si obyčajne veci posielať a nič sa mi nestratilo....všetko je to o ľudoch

zmrzlinka2021
21. aug 2023

Nedavala by som este oficiálnu staznost.

Sla by som za vedúcou posty a s nou to odkomunikovala

autor
21. aug 2023

@zmrzlinka2021 asi ste to tu nečítali, co som písala. Nevadí 🙂

aaadkaaa
21. aug 2023

@minenkak zavisi od poctu adries. U nas musia chodit peso, lebo aby mali narok na bicykel, museli by mat vacsi pocet adries (domy nepricarujes), alebo by im znizili uvazky...robila som to u nas v dedine 2 tyzdne a stacilo. Skoro 15km peso s nakladom, same kopce, uvazok 6h a v praci som bola od 6.30 do 14.30... absolutne neohodnotena praca vzhladom k tomu, ake sumy pyta posta od ludi za vsetko...

candii
21. aug 2023

Oficiálny mail niekde na ich centrálu. Isto aj vedúca pošty má nad sebou niekoho vyššieho. Takže jemu .. isto sa dá všetko vygooglit

tykat
21. aug 2023

Ja ked som bola dlhodobo na PNke tak som prilepila na schránku papierik "dobrý deň pani poštárka som každý deň doma, prosím doručiť poštu a nehádzať oznámenie, ďakujem". Skoro ju rozdrapilo, puchru jednu. Pred vchodom vykecávala a potom len nahádzala lístočky.

konik1402
21. aug 2023

@tykat 😁😁😁

zuwa78
21. aug 2023

Oslov priamo poštarku

ahhola
21. aug 2023

Nalep si na schránku to co covidovské...

..... Som doma!!!!!!zvonte a cakajte▪️

kacena2022
21. aug 2023

@autorka Skús napísať sťažnosť na zákaznícky servis.
Ja robím poštárku,denne roznášam xy listov a balíkov na podpis,aj na dobierku.Na pošte nechám len také balíčky čo viem že nevojdu do schránky,teda majú veľký rozmer.To hneď vytlacim lístok o tom ráno.Zlté lístky dávam tým čo nie sú doma.
@minenkak Ja chodím na svojom bicykli,neviem si predstaviť ísť peši 15 až 20 km denne a roznášať poštu.Ked prší tak chodím na aute tiež na svojom.

minenkak
21. aug 2023

@kacena2022 to 15az 20km a pošta vám neposkytne bicykel ,oplatí sa to vôbec robiť

minenkak
21. aug 2023

@kacena2022 koľko domov denne máte ,na okrsku

kacena2022
21. aug 2023

@minenkak Neviem koľko domov,nerátala som to.Tak pošta nemá bicykle,naša nemá.Mozno vo veľkých mestách majú neviem.Ci sa to oplatí?Mňa táto robota celkom baví a stíham pri tom škôlku nosiť a vyberať dieťa.Sice ľudia sú všelijaky aj to počasie.Ale dá sa to zvládnuť.

soldi
21. aug 2023

mne takto postarka nenosila ziadnu postu, lebo susedia oproti cez ulicu mali psa a ona sa ho bala. preto mi postu nenosila. ani zlte listocky. nic.
riesila som to tiez najprv cez veducu, jej odpoved: ona sa boji psa, mam si to poriesit so susedmi (pes normalne za plotom).
tak som si potom odchytila postarku, dala jej svoje cislo a nech mi teda vola, ked ma pre mna postu.
a ked sa menia postarky, vzdy to takto riesim. tiez som istu dobu mala na dverach nalepene svoje cislo, ze nech mi vola ked ma pre mna zasielku, ze som doma stale.

autor
21. aug 2023

@soldi to bolo rozumne riešenie, zas chápem ak sa bojí psa. Ja mam tiež rešpekt aj keď je pes za plotom 🙂

kikuska63
6. júl 2025

Baby, písali ste niektorá sťažnosť na to, že poštárka dala doporučený dopis na vase meno inej osobe bez splnomocnenia ? Boli to 3 dopisy. Ako ste dopadli ? Postu nemám, všetky informácie mám od inštitúcie ktorá postu posielala. Žltý papierik v schránke nebol. Schránka označená správne, pošta mi chodí na adresu roky.

Strana
z2