Styk s maloletým. Môžem sa držeť rozhodnutia súdu?

karolina1
10. jan 2010

Ahojte,
dnes som tu prvý krát a chcem sa poradit.
S ex mame sudne upraveny styk s maloletym. Je tam ale problem, doteraz som to prechadzala ... je urcene, ze ho moze mat dva dni v tyzdni od 15,30 do 1900 a ma si ho odo mna prebrat v mieste trvaleho bydliska a takisto mi ho na tom istom mieste odovzdat do mojich ruk. Pracujem do 17,00 v lete do 18,00 a tak som nechala moznost, aby si ho sam vyzdvihol zo skolky a potom mi ho dopravil o 19,00 domov. To je len jeden z malych ustupkov, ktore som akceptovala v zaujme maleho. Lenze s nim nie je rozumna rec, stale sa vyhraza, vydiera a podobne. Tak chcem vediet, ci sa mozem drzat rozhodnutia sudu - a to, ze si moze maleho brat len z miesta trvaleho bydliska odo mna a nie priamo zo skolky. A ako to potom bude musiet byt upravene z hladiska casu? Je nutne nove podanie na sud o upravu styku? Dik ...

ria80
10. jan 2010

To jakože vyžaduje,abys mu dítě předávala osobně?Co je to za člověka?Měl by být rád,že mu vycházíš vstříc.
Ale řekla bych,že je to tak,jak píšeš.Co bych asi udělala já na tvém místě:Tak v první řadě si s ním zkusit promluvit.Protože jsi to už asi udělala bez výsledku,pošli bývalému doporučený dopis (schovej si kopii a doklad od toho),kde mu vysvětlíš,jaká je situace,že jsi v práci a proto mu nemůžeš dítě osobně předat,at si ho vyzvedává ze školky a odevzdává pak u vás doma.A tak to dělej,kašli na jeho stěžování,stejně je to jen msta a vyvolávání problémů,a tobě za to určitě trhat hlavu nikdo nebude.
No a podej si hned s tím žádost na soud o změnu rozsudku v tomto a zároven předběžné opatření,aby to začlo platit co nejdřív a on si nemohl dál stěžovat.

ivankova
13. jan 2010

karolina1 -kasli na to ty si kryta tym ze mu umoznujes styk s dietatom a on ak si poda na sud navrh ze mu ho nepredavas osobne,ale ma moznost si ho vyzdvihnut zo skolky,pretoze ty pracujes,to mu podla mna nezozere ziaden sudca..horsie by bolo ak by si mu ty skracovala alebo neumoznovala styk s dietatom inak sa tym netrap

ria80
13. jan 2010

No jo,ale i tak by to Karolina měla udělat,co jsem psala.Protože když v rozsudku je,že ho má předávat osobně,tak by to tak měla dělat.Tím osobním předáním mu vlastně předává odpovědnost za to dítě.(tak mi to vysvětlila právnička)
Tak řešit by to měla,i když je to blbost.

ivankova
13. jan 2010

ano, jasne suhlasim s tym aby mu napisala,ale myslim ze ak by to ten otecko aj dal na sud tak nic nedosiahne,ved vlastne skolka ho odovzda otcovi, tak isto ako by to urobila matka.su to len malichernosti aby robil napriek a nechapem takychto ludi.

ria80
13. jan 2010

Jasně je to blbec,který chce jen dělat naschvály.Ale měla by to vyřešit,aby na ni nic neměl.Prostě aby mohla styk dodržovat přesně podle rozsudku do nejmenších maličkostí.

zazalienka
13. jan 2010

môj muž to má v rozsudku štýlom: matka je povinná v mieste bydliska dieťa pripraviť a v určenom čase otcovi odovzdať.. tak neviem, či to má každý v rozsudku inak.. ono sú proste niektorí ľudia, ktorí sa chytajú za slovíčka..

amina000
19. feb 2010

ahojte mne soc.pracovnicka povedala,ze ked malu nemozem ex odovzdat ja ,tak postaci ak mu to vopred oznamim.

kitti0503
20. mar 2010

Ahojte kočky
súd upravil styk takto:každý druhý týžden na tri dni,jarné prázdniny na tri dni,velkonočná nedela,júl dva celé týždne v kuse,august dva celé týždne v kuse,vianoce 4 dni.
Ako to vidíte vy?????

kitti0503
20. mar 2010

zabudla som pridať malá má 4 roky

striedavastarostlivo
21. mar 2010

Ahoj karolina1,
nenechaj sa nahovorit na konanie proti zaujmom dietata.
Sud musel napisat rozsudok podla platnych paragrafov, ale rozhodnutie sudu nema prednost pred pripadnou inou dohodou rodicov o styku s detmi. Sud vzdy odkazuje ucastnikov na vzajomnu dohodu o vykone ich zakladnych prav... to co je urcene rozsudkom neber ako nieco nemenne, v zaujme dietata je byt s rodicmi v rovnakej miere, nie len dva dni v tyzdni od 15,30 do 1900 a je mu uplne jedno, na akom mieste a od koho si ho otec vezme a ci si prenho prides na ine miesto. Vzhladom na Tvoj pracovny cas, by sa mal o dieta starat vzdy do 18,00 otec. Caka Ta este omnoho viac ustupkov, ktore budes musiet akceptovat v zaujme maleho. Rozpory a rozsiahle narusenie vztahov medzi ucastnikmi, stazujucimi ich komunikaciu je realita. Ak dieta obetujes ako rukojemnika, tak sa drz len rozhodnutia sudu a urcite mu znicis detstvo. Ked si v praci, neizoluj Vase dieta od druheho rodica! Podaj na sud navrh na striedavu starostlivost, ak s tym bude suhlasit druhy rodic...
Precitaj si aj http://www.iustin.cz/art.asp?art=373 a prilozenu cast z ustavnej staznosti:
Súd na rovnakej strane odôvodnenia rozsudku konštatuje rozpory a rozsiahle narušenie vzťahov medzi účastníkmi, sťažujúcimi ich komunikáciu no súčasne odkazuje takto rozhádaných účastníkov na vzájomnú dohodu o výkone ich základných práv. Je celkom zrejmé, a z odôvodnenia rozsudku táto skutočnosť jasne vyplýva, že takejto dohody účastníci konania nie sú schopní, a to minimálne v blízkej dobe. Je teda scestné a základné práva sťažovateľa popierajúce také rozhodnutie, ktoré miesto jasnej úpravy styku s deťmi, ktorá by zabezpečila práva sťažovateľa ako rodiča podieľať sa v najširšej možnej primeranej miere na výchove vlastných detí, upraví styk iba čiastočne a práva jedného z rodičov, priznané v odôvodnení, v samotnom výroku neprizná a odkáže ich iba na úpravu dohodou. Samotné rozhodnutie súdu pritom nemá prednosť pred prípadnou inou dohodou rodičov o styku s deťmi, preto súdu nič nebránilo upraviť styk sťažovateľa s maloletými riadne a v celom rozsahu, pričom rodičia by sa aj v takom prípade mohli dohodnúť na inej, momentálnym potrebám detí a rodičov vyhovujúcej úprave.
Ak pocuvnes rady extremnych feministiek (ria80) zarucene znicis detstvo svojim detom...

ria80
21. mar 2010

😀

ria80
21. mar 2010

Kitti:A ty jsi s tím stykem nesouhlasila nebo jak to bylo?oNO VŽDY JE TO NA DOHODĚ,KDYŽ TO JDE.Taky záleží na tom,jak dlouho jste od sebe,jestli ho dcera zná a jaký k němu má vztah a tak.Možná když k tomu napíšeš něco víc,budeme moct líp posoudit.

donuta
21. mar 2010

Kitti: Kde ta sudili? Tie 3 dni kazdy druhy tyzden - to su presnejsie ktore dni a na ako dlho? Prihliadali aj na tvoj nazor, museli sa ta pytat ako si to predstavujes ty, vzhladom na to, ze ti dieta zverili do starostlivosti (predpokladam), nie? Aky mal navrh ex? Na koho stranu sa sud priklonil? Sud to musel v rozsudku aj odovodnit, preco takto rozhodol. Aky ma malicka s otcom vztah, je na neho zvyknuta...? Tie sviatky: Vianoce... a na cele 4 dni, to je silna kava...

Pre ucastnika Striedavastarostivo... - nastuduj si viac na temu striedava starostlivost v SR a zistis, ze u nas to nie je mozne a potom utoc na inych ucastnikov (ako RIA80), ktori maju pravo vyjadrit svoj nazor... 😉

ria80
21. mar 2010

Fakt lepší na toho pána nereagovat,protože on usiluje o to,aby byly zavírány tyto témy,kde se řeší podobné problémy.Protože,to,co tady píšeme,se mu nelíbí.nebudeme mu přece nahrávat.
Protože tyto témy jsou taky potřeba.

Kitti:je fakt,že na tak malé dítě je to docela hodně.Hlavně těch 14 dní vcelku o prázdninách a ještě 2x.Ale to opravdu záleží na tom případu jednotlivě,třeba zrovna ve vašem případě to není problém.

kitti0503
21. mar 2010

no ahojte kočky
v prvom rade chcem napísať že ani k slovu som sa nedostala,len stále svoje si hovorili-sudca a ex.Darmo som mala pri sebe dôkazy ktoré som chcela ja hovoriť a ako sa správal počas manželstva,nenechali ma aby som to dohovorila,vraj táto téma nepatrí sem.No tak ja som už bola nútená aby som do toho šla,tak som aj šla-vravela som si že PRAVDA AJ TAK VYJDE NAJAVO.
No počas manželstva sa nestaral tak o malú a vlastne o nás ,ako by mal.
Hral na hracých automatoch,bral stále pôžičky aj na moje meno,výplaty mi brával a ked som ho volala cez telefon tak bud to vypol,alebo to stíšil,ked som už došla na to ,že stále má vypnuté.Tak ja sa pýtam,kde tu mal rád malú?????Alebo kde myslel na nás????
A on si pekne malú dostal až na tolkoto dní.Ja by som v tomto nebránila,ale tak zaslúži si tolkoto???
A podla mna tie dva týždne v kuse je vela,Som zvedavá ako to malá zvládne.
Ked malú zobere k sebe,nie je s nou ,ale hodí ju až k prababke.Ked príde pre nu otec,tak vtedy sa teší,ale ked príde domov,stále plače,že som jeje chýbala.Tuším príde pomaly na to malá,že ako často je s nou otecko,alebo nie???,časom to uvidí,ale aj príde na pravdu.

kitti0503
21. mar 2010

jaj zabudla som napísať ,že medzi nami je 25km

striedavastarostlivo
21. mar 2010

Milá kitti0503, kočky ako ria80 a donuta Ťa budú nahovárať na marenie styku a marenie každej dohody, pretože všetko ria80 posudzuje z pohľadu "týranej" osoby a vianočné prázdniny v trvaní celých 17 dní sa v záujme dieťaťa prisudzujú striedavo každý rok jednému z rodičov, i keď donuta Ťa bude presviedčať, že to nie je v záujme dieťaťa.
Pre účastníka donuta... - pozri si http://www.ta3.com/sk/reportaze/147501_dieta-u-... kde sa uvádza, že to na Slovensku je možné, ak s tým súhlasia obidvaja rodičia, tak si trošku naštuduj paragrafy a prestaň balamutiť kitti0503, ktorá sa snaží robiť všetko v záujme dieťaťa...
Tak ako od troch mesiacov zvládne dieťa jasle a od troch rokov škôlku, tak pre 4 ročné je najlepšie u spoločne nežijúcich rodičov striedanie po týždni. Časom zvládne cez leto aj vcelku mesiac striedavo u každého z rodičov, napriek tomu, že ria80 Ťa bude presviedčať, že väčšina je tu iná ako kitti0503.

filipal
21. mar 2010

Kitti, sudca sa rozhodol pre najsirsi kontakt s otcom aky sa u nas dava....ty si sa mala poradit s pravnikom, alebo socialnou pracovnickou pred pojednavanim, aby si mohla namietat....
rozsudok uz nadobudol pravoplatnost? ak nie, este sa mozes odvolat. hlavne to je napadnutelne, ze otec dava dieta prababke....nie je uz prilis stara? bude o dcerku riadne postarane? napadnutelne je aj to, ze tvoj ex je hazardny hrac na automatoch. to je zavislost, ako kazda ina. mohla by si aj napadnut rozhodnutie sudcu, ze situaciu riadne nepresetril a nedal ti moznost vyjadrit sa.
druha vec je, ze mozno tvoj ex vobec nebude kontakt urceny sudom vyuzivat. su taki otcovia, ktorych to bavi 2-3 razy a potom sa ukazu tak maximalne raz za rok. zistia totiz, ze o dieta sa treba starat a je s nim dost starosti....

kitti0503
21. mar 2010

Právnika som nemala a sociálna pracovníčka bola tiež proti mne,neviem ale prečo.No mne to nevadí,len preto som bola naštvaná lebo som myslelal najprv v tom momente na to že aký bol k nám a vôbec nie on chce zobrať malú ale k rodičom ju hodí.tie dva týždne v kuse bude u pra babky a nie u otca.no potom ako náhle sa súd končil,išla som do tetského parku a tam som rozmýšlala nad tým,že teraz prečo sa vlastne rozčulujem???,Nechám malú tak ako je,ona smam príde na všetko ak chce,alebo po prípade zbadá pravdu.Nech ide k otcovi-patrí aj jemu a časom podla mna príde na to že pravda je aká.Ja už v tomto brániť nebudem.Prešla som ťažký život,ktorý neprajem nikomu.Ak mám dôkazy proti nemu tak malú v tom brániť nebudem,lebo môže sa aj to stať,že darmo jej poviem pravdu,alebo ona sama na to príde-povie mi to že idem k otcovi a stratím ju ja,čo by som nerada chcela!!!!!!!Ale to silno pochybujem!NECHAM TO NA MALU.
Dakujem za každú radu!!!!

ria80
21. mar 2010

Kitti,ještě nevíme,jak dlouho nežijete spolu,to je podle mne taky docela důležité pro soud.
Chyba byla hlavně ta,že sis asi nevzala právníka,to by takto nedopadlo.Ale třeba to ještě budeš mít možnost napravit.
Jak psala Filipal,tak jestli ještě není právoplatný rozsudek,můžeš se odvolat.A jestli je,je to horší.Dodržovat to musíš,ale můžeš to i napadnout.
Ovšem jestli jsi přistoupila jakože na "dohodu",což je častý trik právníků,tak to bude obtížné a budeš potřebovat právníka,jinak to nemá cenu.

Jestli budeš muset rozsudek dodržovat,a chtěla bys s tím něco dělat,jestli se malá trápí.To musíš posoudit ty.A jestli myslíš,že se trápí a že to je na ni moc,tak můžeš jít k psychologovi a ten ti napíše zprávu,po vyšetření dítěte.Můžeš jít k soc.pracovnici a upozornit na situaci.I ona by ti měla poradit,jak postupovat dál.

A vzhledem k tomu,cos uvedla jako další věci ze strany otce,tak to všechno uved taky,ale připrav se na to,že ti budou nadávat,proč jsi to neřekla rovnou.

A jak píše Filipal,asi by to chtělo chvíli počkat,toto je typ člověka,kterýho by to mohlo přejít samo..

ria80
21. mar 2010

kitti jasně,nijak ji nenaváděj,ona na to přijde časem sama,ale jestli se trápí,určitě bych to tak nenechala.Jestli to zvládá,nech to asi být,ale pořid jí aspon mobil,at ti může zavolat,když jí bude smutno.

kitti0503
21. mar 2010

Nie sme spolu už rok,vlani sme sa rozviedli,ja tento styk budem dodržiavať,nemám proti tomu nič.Chodí len do škôlky ale už teraz povedal ,že sa s nou nebude vedieť učiť,no ja si z toho robiť problém nebudem-pekne mu dám tašku a nech sa páči nauč sa s nou,pretože od piatka 16.00 do nedele 16.00-no ja neviem kde budem mať čas sa s nou učiť.No nevadí,však on si pekne poradí,ak jej to nepôjde tak za to môže potom len jedine on,ale ako ho poznámbud tak dá mne naspať malú skorej,alebo povie svojej matke nech sa učí s nou,no lenže aj ona tak rozpráva po slovensky ako talian a poland do kopy 😀
pria píšeš že sa na to mám pripraviť,že možná budú so mnou kričať vlastne nadávať,že prečo som to nehovorila skorej,že čo mám proti jej otcovi,no od toho sa nebojím,pretože mna nenechali k slovu a videli že mám pri sebe kopu papierov,ale hovorila sudkyna že táto téma sem nepatrí.
Ja najprv v každom prípade počkám,ako to bude malej chodiť,ak náhodou ona sama bude hovoriť že jej to nie je dobré,tak to podám,alebo zbadám ,že malej to neni dobré,tak len vtedy,ale môže sa aj to stať,že ju donesie sám domov skorej
Kedže jeho babka je sponzor a matka pomáha v dome do ktorej sa nasťahovala že som o tom nevedela a je to na mojom mene,tak práve preto len bere malú,lebo oni mu to tak kázali,čiže ak chápete jedná sa o tom ,že ani nie otec chce malú viac ale prababka,lebo ked si ju zobere hodí ju tam a on s nou neni.Ale aj toto podla mna malá zbadá či nie????
A ked prababka nebude chudera tak vtedy čo bude??????Alebo sa mýlim???

kitti0503
21. mar 2010

Nech tá malá ide však je to jej otec že???ja si myslím,že na to musí prísť dieťa alebo vlastne nech to vycíti ona sama,pravda sa aj tak ukáže ked jej to neukážem ja alebo nepoviem:Každé dieťa je zvedavé:

donuta
21. mar 2010

Kitti: myslim, ze hoci to je podla mna tiez az dost, co mas byt bez dcerky, je velmi vela pravdy na tom co si napisala a schvalujem ti aj tvoj postoj k tomuto rozhodnutiu. Myslim, ze ti ria80 a FilipaI radia par dobrych veci, skus si ich pomaly precitat a mozno ta nieco este nieco napadne. Navyse, ak sa budu opakovat niektore z negativ, na ktore si tu upozornovala, stale mas pravo na zmenu styku pri zmene situacie (ak sa cokolvek objavi, mozes vzdy reagovat). Najlepsie je sa s otcom samozrejme dohodnut, ak nie mozes ziadat upravu styku na sude znova, ak sa zmeni situacia a videla by sa ti v neprospech malej. Ten pan Striedavavastarostlivost ma stale co povedat??? 😀 Pre tohto ucastnika este nieco, ze mozno netreba pozerat, len to co odvysiela TA3, ale nastudovat si vsetko, co sa tejto temy tyka, tych odkazov je aj tu na internete neurekom. Hlavne treba citat tie, co su na strankach advokadskych kancelarii, podobne zameranych forach, kde rad ia pravnici aj rodicom, ktori by to takto hoc suhlasne chceli. Nie je to u nas mozne. Pan SS staci si napr. vyguglit uprava styku s maloletym dietatom a zistite, ze na prvych styroch stranach sa tuto jasnu info dozviete najmenej v kazdej druhej odvolavke. Staci viac citat, studovat, zaujimat sa a zbytocne nemeditovat a neodvadzat od temy. Tato mamina chcela ine rady nez taketo mudrovanie!!!! Ste to stale nepochopili?

ria80
21. mar 2010

Hezky to Donuta napsal.
Já bych to třeba cítila tak,že dítě má po dobu styku s otcem,má být s tím otcem,aby s ním navazovalo vztah atak.Když to dítě je po dobu návštěvy u jiných lidí,tak ta návštěva ztrácí význam.Vidím to tam,že otec chce hlavně naplnit svoje "práva",a potrestat matku,aby hlavně ona nebyla chvilku se svým dítětem,ale o to dítě samotné vlastně vůbec nestojí.
To nepíšu ani tak pro Kitty,ale spíš jen tak,že mě to napadlo a třeba to někomu bude k užitku.

Striedavastarostlivo:Tak ako od troch mesiacov zvládne dieťa jasle a od troch rokov škôlku......

Když se to tak vezme,tak vzhledem k tomu,že dítě běžně zvládne i kojenecký ústav od narození a přežije,tak to znamená,že ani žádnou matku vlastně nepotřebuje a děti můžou být odebírány matkám hned po porodu,aby na ně matky třeba neměly špatný vliv. 😀 😲

donuta
21. mar 2010

Ria, vies, je skoda, ze niekto to nepochopi ani ked to napises takto jasne. Uvidis reakciu pana SS, ktory bude urcite donekonecna sklonovat otazku SS. 😀
Kitty: Myslim, ze to bude tazke zvykat si byt tak dlho bez malej a obzvlast, ked vies, ze si chcela rodinu pokope a mozno akurat nie tvojou vinou sa stalo to, co sa stalo. Doveruj ale malickej, ako si napisala, pravda sa po case vzdy ukaze a len tak mala moze neskor pochopit, ako vsetko bolo. Urcite by nebolo dobre zatazovat jej dusicku takymito vecami, nech si vytvori sama nazor, ked bude starsia a pripravena. Uz aj tak bude pocas zivota svojim sposobom "v nevyhode" oproti detom z uplnych rodin. Tak jej to netreba zhorsovat, postoj ktory si zaujala, je myslim velmi zodpovedny, rozumny a uctyhodny. Mam pocit, ze chces pre malu to najlepsie, uz len preto mi je divne, ze to nevidela socialna pracovnicka a sudkyna, ze ta nenechala ani dohovorit, prip. sa vyjadrit je zarazajuce.

ria80
21. mar 2010

Pro mě by v takovém přépadě bylo nejhorší se dívat,jak to dítě se trápí,představovat si,jak tam někde pláče.14 dní bez maminky,to je přece hrozný,se mi otevírám kudla v kapse.
Záleží na každém dítěti,ale když Kitty říká,že malá pláče,tak je to hrozný.Ale to musí sama vědět.Já bych udělala všechno,co by se dalo,pro to dítě.

donuta
22. mar 2010

Veď to, že tej malej môže byť smutno, keď ju dajú prababke (čo sa tá s ňou zahraje?). Veď s ňou má byť ten otec a postarať sa jej o program, aby sa nenudila a na ten čas zabudla na maminu. Nie je správne, že ju niekde odloží a tým pádom, je dieťa nielen bez otca, ale zbytočne bez mamy. Tak o čo mu ide? Tak komu tu ide o tú malú, keď sa takto rozhodne a nevypočujú sa poriadne tie poznatky matky z týchto stretnutí, hlavne, že má ísť o dobro dieťaťa. Tak nech upravujú ten styk tak, aby si to ten otec vážil, že s tým dieťaťom môže byť. Radšej postupne pridávať, alebo nechať tak, keď nemá ani poriadne záujem. Aj to dieťa by malo mať dostatok času postupne si zvykať na to byť bez mamy v novom prostredí a postupne aj na dlhší čas. Malo by to nové prostredie dôvernejšie spoznať, aby sa tam potom cítilo lepšie.

kitti0503
22. mar 2010

Ahojte ria a donuta
Máte v tomto všetkom pravdu,ale už fakt neviem čo mám robiť,lebo už počula som také od nich že ked sa nedohodneme tak spravia všetko preto aby mi malú zobrali.Neviem to,že keby som to podala ešťe raz,či by skrátili aspon tie dva týždne.Ja viem že to je pre nu vela!!!!Ale ja som hovorila samozrejme aj sudkine že malá je u prababky a nie s otcom-ona na to ale však aj to je babka nie???Tak som už videla že nemám slovo a stoja vedla neho tak som už hovorila že dobre tak nech je tak ako on chce,ale myslela som na to že ked sa to skončí,zájdem za advokátkou a opýtam sa na jej názor.Neviem ako by mohol odo mna alebo môžu zobrať maú ked:ja som pracovala 7 rokov na jednom mieste,aj popri materskej som sa vrátila naspať po 1,5 roku aby sme mali viac,no on si chodieval do práce ako sa mu zachce,bud bol vypísaný,alebo zaspal,alebo dovolenka-chcela som aj to hovoriť,nech sa pozrú troška za tým ako chodieval do práce a teraz ako chodí.To ale nestačilo,hral aj na hracích automatoch,čo robí aj teraz ked má na to!!!A nehovorím že kolko pôžičiek si vzal a aj na moje meno,čo som samozrejme neplatila.To isté robila aj bývalá svokra.Pracovala som riadne,netúlala som sa nikde,starala sa o dieťa riadne a on ešťe aj telefon vypínal,alebo stíšil,čo ale znamená,že vlastne ani nevedel že čo chcem povedať!!A keby som chcela povedať to že nech sa ponáhla domov ,lebo malá ochorela???Nevedel by o tom.Lebo už raz sa stalo aj také a ešťe ja som bola zlá že čo ho volám že čo si budú myslieť ostatní????Tam som cítila že ho nezaujímáme.
dalej po rozovde sa mi začal vyhrážať pred závodom (aj policajti boli vonku),dalej ma obťažoval,na malú neplatil,čo len teraz spláca a ešťe oni chcú odo mna zobrať malú??,
fakt neviem,kde mám ja už šancu ,čo by som mohla robiť,kam mám zájsť,aby to bolo spravodlivo.
Nič by som nehovorila,keby boli normálni,správal by sa riadne a mna by nechal na pokoji a len o malú by sa staral,viete čo by som robila???Sama by som mu dala maú že si ju môžeš zobrať na výkend ak chceš a normálne by sme komunikovali.,lebo malú som mu dala aj napriek tomu,že ma stále obťažoval a vyhrážal sa mi.Tak zaslúži si takýto človek tolkoto??
Vezmime jojcoba-čo by som ja nedala za to keby môj ex bol takýto!!!
Pravdu vám poviem,že jemu to takto prikázali,že čo má robiť(matka a babka),lebo ked mu povedia že to bude zelená,tal červená to nesmie byť!!!!!
Poradte mi čo mám spraviť,samozrejme nechcem nič aby malá niečo zbadala,lebo ja jej proti a na otca vôbec nič nehovorím,však ona to vycíti,alebo spozná pravdu,ale to viem,že oni jeje hovoria.

kitti0503
22. mar 2010

jaj a teraz ja nemám prácu kvôli nemu lebo musela som odtial odísť lebo aj on tam prišiel robiť a ako náhle sme odišli tak aj on odišiel zo závodu.Podla §63 som odišla.schválne som si to vybavila.Sme od seba 25km.
A napíšte mi kedy by som to mohla podať znovu.Mám počkať trošku??
jaj on sa na súde trošku rozplakal a vravel že ja som mu malú nechcela dať.