Styk s maloletým. Môžem sa držeť rozhodnutia súdu?
Ahojte,
dnes som tu prvý krát a chcem sa poradit.
S ex mame sudne upraveny styk s maloletym. Je tam ale problem, doteraz som to prechadzala ... je urcene, ze ho moze mat dva dni v tyzdni od 15,30 do 1900 a ma si ho odo mna prebrat v mieste trvaleho bydliska a takisto mi ho na tom istom mieste odovzdat do mojich ruk. Pracujem do 17,00 v lete do 18,00 a tak som nechala moznost, aby si ho sam vyzdvihol zo skolky a potom mi ho dopravil o 19,00 domov. To je len jeden z malych ustupkov, ktore som akceptovala v zaujme maleho. Lenze s nim nie je rozumna rec, stale sa vyhraza, vydiera a podobne. Tak chcem vediet, ci sa mozem drzat rozhodnutia sudu - a to, ze si moze maleho brat len z miesta trvaleho bydliska odo mna a nie priamo zo skolky. A ako to potom bude musiet byt upravene z hladiska casu? Je nutne nove podanie na sud o upravu styku? Dik ...
ahojte nas sud este len caka ohladom vyzivneho a dnes sa mi stala taka vec, ze moj ex priatel mi vletel do bytu a ma zbil, tak mozu mu zabranit potom stretavanie s malym?
lizatko podaj trestne oznamenie.... inak len velmi tazko dokazes ze sa nieco stalo a preto by sa nemal stykat s malym
marti mas ip 😔
Lizatko,určitě jdi na policii,jinak budeš mít smůlu.
Tami-tami,a jaké důvody máš?Zákaz styku většinou dají,jen když otec tomu dítěti ubližuje nabo ho zneužívá nebo mu jinak přímo škodí.
lizatko, najskor chod k lekarovi, ukaz mu co ti urobil. popripade povedz, co ta boli. treba mat o tom zaznam. potom s papiermi na policiu. najlepsie ak ta lekar vypise, nech ti da aspon nejaky tyzden PN. teraz neviem kolko presne, ale ked si niekolko dni pn, tak sa to bere ako trestny cin.
baby hned som volala policiu vzali ma do nemocnice a tak na vysluch, pomoze mi to nejako? aj 7 dni mam PN
Lizatko ak sa nemylim a este som si co to zapamatala zo skusok tak do 7 dni je priestupok a nad 7 dni je trestny cin samozrejme PN.Ale aj to viem ze pre trestnost cinu fyzickou osobou je potrerbne umyselne zavinenie .Takze pochybujem ze ta tvoj ex priatel zmlatil nechtiac.Ak sa o bude opakovat znova a znova budes pre to iste na Pn uz sa to bude brat ako trestny cin.Ak sa mylim tak ma opravte.
Každopádně máš ted důkaz a kdyby bylo třeba,můžeš to použít v řízení o zákazu styku.
ahojte, som rozvedena, sud mi zveril maleho do starostlivosti, prestahovala som sa do ineho mesta ako je biologicky otec dietata, kde mu mam vlastne maleho davat? v mieste nasho trvaleho bydliska? v rozsudku nic nie je iba zapisany cas od kedy do kedy
Janul, otec si ma dieta vyberat od matky. trvale bydlisko ma dieta tam, kde matka. takze otec bude musiet cestovat.
ak ma otec kontakt pocas pracovnych dni, zrejme poziada o upravu styku. zvycajne sa urcuje kazdy druhy vikend od piatku popoludni do nedele vecera....a cast prazdnin, sviatkov a pod.
lizatko - zatiaľ nie - bude to riešené cez priestupky a až potom , keď budeš mť rozhodnutie o vine - až to sa dá použiť ako dôkaz-
ak ste pri tom boli len vy dvaja a nie je nijaký svedok - on popre že by sa ťa dotkol - tak je šanca malá
a z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať , že ja som mala dokázané napadnutie aj s uznaním viny - styk nezakázali , lebo napadol mňa a nie syna
filipal dakujem 🙂
uprava styku sa robi iba na navrh jedneho z rodicov? nemozu to napriklad zmenit na socialke po nejakom case?
nie, Janulka. jeden z rodicov musi dat navrh. 😉
dakujem 😀
slak ma trafi, ved aj tak o maleho nejavi zaujem a nic neplati, namiesto toho sa chodi bez hanby a vycitiek ku...t, ale uz som bola za kuratorkou a uz poslala aj zalobu, na sud potrebujem nejake utlmujuce tabletky, aby som nevybuchla ked toho smrada uvidim. aj ked mu daju nejake stretavky s malym, jeho rodicia tam niesu zahrnuty? no ma byt predvolany aj na policiu ohladom toho mam 7dni PN, ale do 7 dni je len priestupok a viac ako 7 trestny cin, tak budem musiet ist este za lekarom aby pridal dni.
Lizatko jasně,jdi.A dohlídni na to,aby to nějak vyšetřovali,třeba se tě budou ptát,jestli s tím souhlasíš nebo tak.Určitě řekni,že chceš vědět informace,jak postupuje vyšetřování.
Lizatko ja neviem, ale ved sa sprisnili zakony ohladom ohrozovania najblizsich....tykajuce sa domaceho nasilia, nie?
podla mna by ti mali na socialnom priradit pravnika. ziadaj si pravnu pomoc. a na kontrole u lekara sa stazuj, ze ta to boli....a chces predlzit PN - ku. dobry svini-r ten tvoj ex! bit slabu zenu! 🙄 🙄
to kym neohrozi moj byvaly maleho tak mu nedaju zakaz styku? je to podmienka? 😕 😕 😕 😕 😕
To záleží na štěstí a na soudci a tak,ale tak se to bere.
tak to je dost na ... som brala ze stym co proti nemu mam to bude prijatelne ☹
filipal a to mam ist za tou kuratorkou, ze chcem pravnika, alebo ako? ved budem sa este stazovat, ale neviem ci teraz mam ist za odbvodnou, alebo na chirurgiu kde som bola.
tami_tami v tom je ta smola, ze ty otcovi dietata nemozes zabranit styk s dietatom, jedine, zeby si dokazala, ze je psycho, tam by musel uz byt psychiatricky znalec a musela by s mat dobre argumenty.
Tami-tami,nevím,co na něj máš,ale určitě to nevzdávej.Zkus se pomocí toho dokázat,že je nebezpečný člověk a není v zájmu dítěte,aby se o něho takový člověk staral.Kdyžtak není marné zkusit vyžadovat ty psychotesty,jestli si myslíš,že by ti to mohlo pomoct.Ale připrav se na to,že budeš něco platit.Několik tisíc.
Lizatko,a co třeba zkusit se spojit s nějakým zařízením pomáhajícím ženám,třeba ROSA,zavolat tam a oni tam mají s tímto zkušenosti,měli by ti poradit.
Lizatko, Ria ti dobre radi, obratit sa na nejaku organizaciu, ktora radi tyranym zenam. to, ze ta ex bije je samozrejme tyranie.
casto maju svojich pravnikov. napr. www.fenestra.sk
alebo: na Urade prace, socialnych veci a rodiny je oddelenie socialno-pravnej ochrany deti a soc. kurately. aj tam by si mohla skusit ist. urady su podla bydliska...zisti si kam patris.
Lizatko, neviem za ktorou lekarkou...mozno mozes aj za obvodnou a ona ti predlzi PN...
Ktaka 29: my to máme u dvouletého syna dané 14 dní júl, 14 dní september s tím, že mi to otec musí nahlásit do 31.4., kdy si ho vezme.
ahoj,
potrebovala bych radu.
s manzelem jsme kratce rozesly, rozvod jeste neprobiha, mame 17.-ti mesicni dceru, kterou jsem teprve pred 14 dny odstavila. a ted k problemu. nechci mu branit ve styku s malou, muze ji videt kdykoliv, ale on ji chce ted pres noc, vzit do vedlejsiho mesta, kde bydli s kamaradem na nejakem private, julca to tam nezna, byla tam jednou. navrhovala jsem ze mu uvolnim byt, jen aby byla julca ve svym, kdyz uz ji pres noc chce, to nesouhlasi.
ma pravo si ji vzit kdyz o rozvod neni zazadano zatim a nemame upraveny styk s ditetem? zatim jen na nasi ustni dohode?
ja mu ji dat nechci 😔 😢
a to nemluvim o tom ze ji v noci nikdy neuspaval a celkem se o ni moc nestaral 😔 . nikdy ji nemel dyl jak par hodin i kdyz jsme spolu byli. co mam delat?
dekuju
Ahoj,dokud není rozsudek,ve kterém by byl stanovený rozsah styku,styk umožnovat nemusíš.Takže záleží jen na domluvě a s čím ty budeš souhlasit.Takže zatím si nedělej starosti.
U soudu at si on sám podá žádost o určení styku s dítětem,ty k tomu podáš svoje vyjádření případně svůj návrh,jak ty si to představuješ.Myslím,že když tam uvedeš dobře ty důvody,a dobře to u soudu pak vysvětlíš,tak malou na noc nedostane.
Ale určitě si najdi advokáta,i na případné sepsání těch soudních podání.
Jsem koukala na fotky a fakt nevím,co by takovej týpek s takovým miminem dělal.Víš,proč vlastně malou tak moc chce a ještě na noc?

mate niktora skusenost so zverenim dietata do starostlivosti a následne s uplnym zakazom styku? chcem on poziadat a tak by som chcela vediet ci moje dovody budu postacujuce...