icon

Sú nutné od pondelka respirátory?

birika
22. jan 2021

akosi som nezachytila tuto informaciu, ale priatelka dnes utekala nakupit respiratory, vraj od pondelka do obchodov len s nim 🙂

Strana
z2
mirage
23. jan 2021

@hettinka áno.. tomu verím, ale neexistuje, aby ich VŠADe a VŠETCI nosili správne.

hettinka
23. jan 2021

@mirage áno, to len v ideálnom svete.

A v tej škole to je tak, že každý má iné rusko. A najlepsi sú ti, čo prežijú pandemiu s jedným jednorázovým. Aj takí boli, cely týždeň rovnaké nosili, v piatok už hnusne špinavé mali.

Ale sk sa školy otvoria, budem používať respiratory v triedach. Mne sa v tom aj lepšie dýcha, aj mi to lepšie drzi. Mám maly nos, rusko mi padá a mám ho na ústach úplne.
A sj preto, že žiaci nosia ruska z 90% nesprávne.

lauritka
23. jan 2021

dievčata, ktore mate možnost, pozrite si v pondelok telerano na Markize. Budu tam hovorit o respiratoroch. Prave o tych lacných ž Ciny, ktore sa tvária ako certifikovane, ale nie sú.. V čom je rozdiel a ako rozoznat tzv. "fake" certifikaty, ktore su vytlačene na respir.- o tom bude debata.

hettinka
23. jan 2021

@lauritka no vieš, kúpila som drahé ruska tu a vypadol mi z nich lístok po čínsky. Presne ten istý, ktorý býva pribalený v čínskych z Ali. To iste látkové tuska Dedoles za nejakých 10€ a vovnutri čínske lístky.

lauritka
23. jan 2021

@hettinka nehovorim, ze ani tie tu nie su z číny ale rozdiel je v certifikovaných a teda asi tych, ktore aj splnaju bezpečnostné parametre. ako vravim, treba pozriet v pondelok...

hettinka
23. jan 2021

@lauritka lenže to v obchode nezistis. CE je napísané na každých. A objednané z internetových SK stránok je z 99% z AliExpress predávané tu 2-3x drahšie.

Tie z Lidl sú vyrobené v Čechách, ale material bohvie odkiaľ berú. Stačí, že v CR na vylisok pripevnia gumucky a už sú “vyrobené v CR”.

lauritka
23. jan 2021

@hettinka no to je mozne ale neviem,sama som zvedava co povedia.

Strana
z2