icon

Trestné právo - nebezpečné vyhrážanie

smexy
30. jún 2023

Ahojte zienky,chcela by som sa opýtať ma niektorá skusenost s nebezpečným vyhrážaním?
Priateľ mal vypité a sa vyhrážal zobrali ho do väzby a vraj tam ma nebezpečne vyhrážanie,výtržníctvo a vraj tyranie blízkej osoby.
Predtym nikdy nebol trestaný,nemal ani podmienku v case kedy ho vzali.Vo vazbe je uz zhruba týždeň a pol
Vie mi prosím niekto aspoň povedat čo čakať? Koľko najviac môže dostať? Som uz zufala pretože nič neviem :(
Dakujem za každú odpoved

Strana
z3
aurinia
1. júl 2023

@smexy polutuj ho, choďte na veceru jak ho pustia a potom mu daj zbohom. Stiahne tá na dno. Vlastná skúsenosť. Keď ti spravi dieťa si hotová

laurikalalinka
1. júl 2023

@smexy Nedržia,pretože skoro každá si myslí,že je najmúdrejšia a zisťujem,že žien akoby po pôrode dostali skrat so hlavy a keby mohli tak deťom dávajú trávu jesť lebo bio. Ženy sú ako hyeny,jedna druhú by utopila v lyzičke vody.

smexy
autor
1. júl 2023

@laurikalalinka Ano veď sledujem a nestačím sa čudovať 🙂

stanulienkat
1. júl 2023

@laurikalalinka máš pocit, že niekto by mal mať rovnaký názor ako autorka a držať s ňou len preto, že je žena??? Dúfam, že to nemyslíš vážne. Poradila by si svojej dcére to isté?? Aby si zavesila na krk alkoholika a kriminálnika? Ak toto považuješ za súdržnosť, tak potom ti gratulujem. Zeny majú spolu držať v tom, že ju odhovoria od takéhoto človeka. V tom je tá súdržnosť. Nie, že ju budú podporovať vo vzťahu s takýmto debilom.

natalienka12
1. júl 2023

@stanulienkat Nech si zavesi aj masoveho vraha, mne je to uplne jedno, a kazdej normalnej tiez. No nie? Ona si chce precitat iba slova podpory, ze sa zmeni, lebo predsa nikdy ani muche neublizil. Opacne nazory su zle, pre nu neakceptovatelne. Tak preco nie? Kto chce kam…my nebudeme mat modriny, vybite zuby ani vytrhane vlasy, my nebudeme tie, ktore budu v noci utekat s taskou pred sibnutym alkoholikom. Bude to ona, co bude plakat v centrach pre tyrane zeny. Podstupuje to dobrovolne, tak preco by sme ju mali lutovat?

lilope
1. júl 2023

@natalienka12 veď autorka nechce presne vedieť koľko rokov dostane, ale orientačne aký trest mu hrozí. Píšem podľa informácií, ktoré pridala autorka. A teda ak ide o tieto. dva trestné činy, napísala som jej aké sú tam maximálne trestné sadzby pri uvedených trestných činoch, tie si vie dohľadať každý v Trestnom zákone. Rovnako, ako ma tu poúčaš, som jej ešte skôr uviedla, že výška trestu závisí od okolností spáchania skutku, od páchateľa, od ľútosti atď atď, preto sa nedá určiť aká výška trestu bude navrhovaná a ani aká bude určená. Napokon, nemusí byť nakoniec ani odsúdený, keďže nepoznáme prípad. Ale pri konkrétnych trestných činoch vieme určiť hranice trestných sadzieb podľa zákona a orientačne vieme, koľko mu asi hrozí a že to nebude ani 10, ani 15 rokov, anj doživotie. Možno si autorka nevie pozrieť zákon sama, ale keď jej uvedieš, kde si to nájde, tak to nájde už každý. Neviem čo ste tz všetky také útočné a poučujúce, keď neviem poradiť, tak neradím a nesúdim.

natalienka12
1. júl 2023

@lilope Ja nie som utocna, ale naozaj sa neda ani orientacne dohladat, co mu hrozi. Tyranie na odseku 3 si nepozerala? Vacsina tyraciek je po dlhsi cas, ak by si to v praxi robila ako vysetrovatel alebo prokurator, tak vies. Autorke sa neda verit, zlahcuje, ochranuje ho, co je prirodzene, to bezne robia zalubene zeny v prvom stadiu. Polial branu farbou - toto evidentne samo osebe vytrznictvo nie je, skor poskodzovanie cudzej veci. Takze naozaj sa jej da poradit asi tak ako mne, ked sa pytam, ci bude 23. jula 2027 prsat. Ja ta nepoucujem, ale tvoja odpoved vyzerala cisto teoreticka, akoze nie zla, ale vidno, ze v praxi s tym nerobis. Vsak sa nemylim? Ale urcite si dobra v inych pravnych odvetviach.

natalienka12
1. júl 2023

@lilope Tyranie 208/3 je praveze sadzba 7-15 tak neviem, preco jej pises, ze mu tolko nehrozi. Tyranie sa preukazuje znaleckym posudkom, nestoji len na vypovediach poskodeneho a svedkov.

lilope
1. júl 2023

@natalienka12 pozri, píše, že za týranie ho nestíhajú a ja odpovedám len k tým dvom trestným činom, za ktoré uviedla, že ho stíhajú. Ešte som to aj uviedla! Samozrejme, že je možné, že to tak nie je a stíhaný bude aj za týranie, no to my nevieme a tak si nedomýšľam. Jasne som napísala, že za ňou uvedené trestné činy, ešte som napísala kde a ako si to sama nájde a prečíta si to, hrozí toľko a toľko, ale ešte som podotkla, že sadzba sa určuje podľa viacerých kritérií, takže je to len orientačné. Môžme si domýšľať rôzne veci, napr. že obdobný trestný čin spáchal už dvakrát a podľa,, trikrát a dosť" mu teda môže hroziť aj doživotie a vtedy ani moje slová o horných hraniciach trestnej sadzby neplatia. Ale ja si nedomýšľam, odpovedám len na to, na čo sa autoka pýtala a má aj návod ako si to, na čo sa pýta, zistiť sama. Tu je strašná tendencia odpovedat na to, na čo sa človek nepýta a ani ho to nezaujíma. Koniec koncov obhajca jej môže povedať viac a zrejme aj povie a tu sa pýtala na približný odhad, keďže sa v tom neorientuje vôbec. Myslím, že moje slová sa dajú pochopiť a nikoho tým nepletiem.

smexy
autor
1. júl 2023

Ma tam len 360 a 364 🙂 najvyššiu sadzbu určite nedostane 🙂 tyranie tam nemá len tieto dve paragrafy.Ale Ano treba každého odsudzovať 😂 keby mam byt taká zakomplexovaná tak som na tomto svete úplne sama.Zároveň viem že ľudia sa menia a to hovorím z vlastnej skúsenosti.Keby ste v podobnej situácii tak tiež by ste nechceli aby nad vami najbližší zlomili palicu.A nie neobhajujem ho,je zle čo spravil ale zijem s ním 5 rokov a 5 rokov sa ma ani nedotkol ani nikoho z rodiny.Na chlaste skoro každý vyvádza takže asi tolko k tomu

smexy
autor
1. júl 2023

@lilope Dakujem,jediná aspoň trošku si mi objasnila situáciu.Dakujem za aj čiastočnú obranu 🙂 aspoň niekto sa tu nasiel kto neuráža a vyjadril svoj názor.Fakt vdaka

ibrunova
1. júl 2023

Za týranie ho asi nestíhajú len preto, lebo ho nikto za týranie neudal..

natalienka12
1. júl 2023

@smexy Za tyranie ho nestihaju? A co tvoj uvodny prispevok?

Ahojte zienky,chcela by som sa opýtať ma niektorá skusenost s nebezpečným vyhrážaním?
Priateľ mal vypité a sa vyhrážal zobrali ho do väzby a vraj tam ma nebezpečne vyhrážanie,výtržníctvo a vraj tyranie blízkej osoby.
Predtym nikdy nebol trestaný,nemal ani podmienku v case kedy ho vzali.Vo vazbe je uz zhruba týždeň a pol
Vie mi prosím niekto aspoň povedat čo čakať? Koľko najviac môže dostať? Som uz zufala pretože nič neviem :(
Dakujem za každú odpoved

natalienka12
1. júl 2023

@lilope Praveze pise, ze ho stihaju. Pozri jej uplne prvy uvodny prispevok. Tak niekto tu zavadza a chce odpoved.

kris_tin257
1. júl 2023

Pri čítaní tejto diskusii mi odumrela väčšina mozgových buniek... Vaw ak je toto pravda ľudstvo nemá šancu prežiť 😂

smexy
autor
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
Odpoveď bola odstránená
smexy
autor
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
Odpoveď bola odstránená
cacianka
1. júl 2023

@natalienka12 nech si ho nechá, veď je inteligent vzdelaný, aspoň zachráni iné ženy ...

natalienka12
1. júl 2023

@cacianka Jasne 👍👍👍

laurikalalinka
1. júl 2023

@stanulienkat nehovorim o autorke,myslím to všeobecne,nech je mama akákoľvek,stále sa bude báť o svoje dieťa a stále chce pre neho len to najlepšie..

stanulienkat
2. júl 2023

@laurikalalinka o com hovoris? O akej mame?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
aandrea9
5. júl 2023

@smexy každý raz sa to vyriešilo pobytom v cpz???? Dievča, ty sa netráp koľko dostane, zbal kufre a utekaj.

Strana
z3