icon

Tresty za marihuanu

21. jan 2023

Príde vám to v poriadku? Neviem ako je to presne v tej legislatíve, ale také prisne tresty máme snáď jediní v EU. A príde vám, že to niečo rieši? V mojom okolí je veľa mladých ľudí, čo si miesto alkoholu dajú raz za čas jointa. Jediný rozdiel je v tom, že o pár kilometrov ďalej za hranicami, by nemuseli tŕpnuť či mu nájdu pol gramu a bude to v televíznych novinách. Keby v našom parlamente sedia ľudia, ktorí miesto slepého zakazovania hľadali skutočne riešenia, bolo by tu aj tých huličov menej. Kúpiť trávu je v dnešnej dobe ľahké a zvládne to žiak základnej školy. Keby ju tu máme legálnu a jej predaj vekovo obmedzený, hneď by sa k tomu mladí menej dostali, obchod by bol regulovaný a nie komplet v rukách mafie a fetakov. Prišli by ďalšie peniažky do štátnej kasy a nové pracovné miesta pre občanov. Čo si o tom myslíte? Všade sa to legalizuje alebo aspoň dekriminalizuje, fajčenie je brane rovnako ako alkohol, ktorý urobil vo svete určite mnohonásobne viac škody ako nejaká rastlina. Aj keď nehovorím že je bezpečná a zdravá. Je to droga tak isto ako alkohol. Ale nepoznám vo svojom okolí jediného človeka, co by sa fajčením marihuany prepadol tak ako väčšina alkoholikov. Reguláciou trhu by sa k tomu nedostalo toľko detí, ktoré nemajú ani občiansky preukaz a vlastne by sa to odrazilo aj na cene, takže väčšina strednej vrstvy by musela fajčiť menej aby ich to nezruinovalo.

Strana
z3
autor
21. jan 2023

@mk2023 no lenže nemám pocit, že by sme tu mali kvôli tým vysokým trestom menej užívateľov. Chápeš?? Je ich tu stále rovnako, len sa musia viac skrývať.

mk2023
21. jan 2023

a.myslis,.e keby mariska boli zlegalizovana tak by ich bolo menej? Neblazni..

autor
21. jan 2023

@mk2023 keby boli nižšie tresty, alebo by bola dekriminalizovana, nebolo by ich menej ale ani viac. Akurát neviem, čo sa vyrieši tým že slušného človeka zavrieme do basy na pol života kvôli tomu že si chce po práci zapáliť a nikomu to nepredáva ani nikomu neubližuje. Ty neblázni a povedz mi čo konkrétne riešia premrštené tresty, led ich tak obhajujes.

matogato16661
Odpoveď bola odstránená
matabb73
21. jan 2023

@mk2023 a alkohol nie je? Bavíme sa o marihuane čo sú ľahké drogy, nie o pervitíne. V mnohých krajinách sa marihuana používa na medicínske účely.

autor
21. jan 2023

@matogato16661 keby zákazu chlast, tak sa zas stretne nejaký spotený ožratý občiansky tribunál pred parlamentom 😂

sisaka
21. jan 2023

Autor - už trepeš. Je úplne logické, že keď sa niečo zlegalizuje, tak ta spotreba stupne. Malé % ľudí je ochotné zháňať si ilegálne drogy a tŕpnuť , či neskončia niekde v base; ale veľa ľudí nemá problém sa pri nákupoch zastaviť ešte v susednom obchodíku a kúpiť si marišku.

matogato16661
Odpoveď bola odstránená
sisaka
21. jan 2023

@matogato16661
Nejde mi pridať screen shots, ale tu je článok.

60% narast takmer denného používania marihuany odkedy bola legalizovaná.

https://theconversation.com/amp/3-years-after-l...

autor
21. jan 2023

@sisaka ja trepem. Toto je jedine nejaka tvoja domienka. Malé percento ľudí si kúpi ilegálne drogy? Dovoľ aby som sa zasmiala ha-ha. A keď to bude niekde v obchode tak sa po to zastaví každý bez ohľadu na to, či to fajčí alebo nie podľa tvojej logiky. Marihuanu keby chceš, tak do hodiny kúpiš. Takže ten kto chce fajčiť, tak si to kúpi aj teraz. Si už počula že by niekto povedal "ja chcem fajčiť trávu ale nemôžem lebo je to nelegálne"? Fakt by ma zaujimalo na základe čoho si tie svoje domienky nadobudla, lebo toto znie, ako keby si užívateľa marihuany videla maximálne na výstražnom obrázku pre dieťa

diamondsspaces
Autor odpoveď zmazal
diamondsspaces
21. jan 2023

@annelise17 . Nikde som nenapísala, že by sa mal heroin predpisovať na psychické problémy, na lekárske použitie som mysela proti bolesti , keď už ani morfium nezaberá... V USA sú ľudia, ktorým je fentanyl predpisovaní na posledné štádium rakoviny kosti . Nič iné im fakt nepomáha a oni chudáci musia teraz kvôli ľuďom, čo si myslia, ze keď ich vyhodili z práce alebo sa s nimi niekto rozišiel zaženú depresie pomocou fentanylu , tí chorí musia chodiť za lekárom každé 3 dní si po fentanyl lebo im nemôže doktor kvôli sprostím ľuďom predpísať na viac ako 3 dní. Lebo zákon.

akvi
21. jan 2023

Koho by zaujimala problematika zavislosti, psychedelik a pod., tak odporucam pozriet tieto dokumenty. Mozno rozsiria niekomu obzory. Lebo mam pocit, ze ludia maju tendenciu odsudit nieco, len preto, lebo dostali jednostranne informacie. Mna tato tema zaujala, pretoze nemam rada jednostranne pohlady na vec. V dokumente sice nie je spomenuta marihuana, ale ide o ten isty princip. Kriminalizuje sa nieco, co moze byt dobry sluha, ale zly pan. Tak ak mate chut, mrknite - How to Change Your Mind a z ineho sudka, ale v suvislosti aj so zavislostami - The Wisdom of Trauma. Vsetko sa da najst aj s prekladom.

slavomira236
21. jan 2023

@beata_k aj ten by mohli zakázať..
Aspoň ten tvrdy

sisaka
21. jan 2023

Autor - čítala si ten link, čo som sem dala? Asi nie.Či máš pocit, že som ten článok napísala ja a štatistiku vycucala z prsta?!
Narast 60%! Nebavíme sa tu o heroine, ale dostupnosti marihuany, to je úplne iná kategória. Očividne po nej siaha denne viac ľudí odkedy je legalizovaná ako pred tým, kým nebola.
Kto chce, si drogu zoženie, ale veľa ľudí ostáva v medziach zákona, lebo sa jednoducho boja.
Ak si kedysi zohnali, raz za čas vyfajčili, niekde, kde bola malá šanca pristihnutia , tak teraz zháňať nič nemusia, kúpia si po ceste z roboty a ešte si aj rovno zapália, bez stresu, že na nich za rohom čaká policajt. Mne je úplne jedno, ake drogy, kto berie, kým ma tým neohrozuje a kým ich podpora nejde z mojich daní.

brajen2221
21. júl 2025

Dobrý deň koľko krát môžem byť pozitívny na marihuanu pri psychiatrovi kvôli vodičáku?

bubuzu
21. júl 2025
@nikolka1986

Keď to preženieš s alkoholom, tak sa vyvraciaš a si ako ta OK. Ale ak to preženieš s "marišou" to sú stavy, ktoré gradujú a nevieš ako budeš reagovať ( či neublížiš sebe alebo okoliu ). Určite ak to pomáha proti bolesti chorým, tak to sa dá tolerovať, inak v žiadnom prípade.

@nikolka1986 ak to preženieš s mariskou, tak určite nikomu neublížiš. Akurát tak sa budeš rehotať ako kôň dokým ťa nezlomí a zaspíš. Ty si asi nikdy nehulila, však? To sa s alkoholom nedá porovnavať. Sú na to aj oficiálne výskumy a štatistiky alkohol vedie, vo všetkom, v násilí vo vzťahoch, pri vraždách, bankrotoch, týraní. Jediný dôvod, prečo je akceptovaný je pretože je v ňom priliš veľa peňazí už. Nikto sa neodváži ísť proti výrobcom. Marihuana nemá ani promile na svedomí podobne veci ako alkohol.

Strana
z3