icon

Úraz dieťaťa v hoteli. Ako postupovať?

nataly_111
15. sep 2021

Ahojte, poprosim Vas o radu ako by ste postupovali. Sme na dovolenke momentalne v Madarsku. Vcera moj 6 rocny syn utrpel tu na ihrisku zlomeninu ruky a to tak ze sa hojdal a odtrhlo sa na hojdacke lano (resp. vyvlieklo hore z tej svorky). Bol to hrozny pad - mal jedine stastie ze nepadol na hlavu. Boli sme dnes na pohotovosti a vysledok je taky ze - zlomenina ruky a musi mat sadru 4 tyzdne. Zajtra na kontrolu zas.Neviem ako mam postupovat - totiz mame pokazenu dovolenku samozrejme - syn nemoze ist do vody plus stravili sme pomaly cely jeden den kvoli tomu v nemocnici. Nakolko to nebola moja chyba ale chyba hotela zda sa mi nefer im vyplatit celu sumu za pobyt. Neviem co robit. Co by ste robili na mojom mieste? Snad ihrisko ma byt bezpecne pre deti. Ako sa mohla hojdacka odtrhnut?

Strana
z3
dkethe
16. sep 2021

Juj v amerike by si vysudila dskodne, ze mozes dat v praci vypoved 😏

diusqa761
16. sep 2021

@belllinka prosím??? Nie, predstav si že ešte nemali ani raz úraz, ani v nemocnici neležali , dokonca neprekonala každá viac ako 1 krát chrípku. Ale predstav si že keby sa im skutočne niečo stalo, tak preplácajú až do 50 000€ za trvalé následky pri úraze. To že sme teraz v dobrej finančnej situácii , máme našetrené slušné peniaze , neznamená že v nej budeme naveky a ak by sa stalo niekedy niečo deťom a neboli sme na tom finančne tak dobre boli by sme radi keby sa nám peniaze za liečbu vrátili. A mimochodom , my deti nemáme na "biznis" aby sa nám "oplatilo" do nich dávať 15€ ??? mesačne (Neviem asi pre niekoho priveľa dať deťom do zdravia ako vidím) a ak niekto nad tým tak rozmýšľa musí byť poriadne chorí na hlavu. Ja ako dieťa som mala veľké zdravotné problémy , vymeškávala som jednu dobu mesiace zo školy kvôli pobytom v nemocniciach a vyšetreniach a ver mi že moja mamina by bola vtedy za niečo také rada. Tak prosím, zamysli sa trocha nad sebou keď aj niečo také ako zdravie dieťaťa považuješ za "biznis" aby sa ti "oplatil" , nieje to normálne a neskáč do druhých len za to že robia niečo pre svoje deti lebo skratka chcú, nie aby na nich zarábali, na to sú dospelí vieš ?

andrejka1974
16. sep 2021

@belllinka urcite sa oplati platit detom poistku nikdy nemozes vediet co sa moze stat ja mam pre deti venove poistenie spolu proti urazu, hospitalizacii, nasledok urazu trvale nasledky 25 rokoch dostanu urcitu ciastku a velakrat sme ju vyuzili urcite je to dobre mat

blondiee83
17. sep 2021

Mna by zaujimalo, ako autorka pochodila v tom hoteli 🙂

blondiee83
17. sep 2021

@diusqa761 nie v zlom, ale pre mna poistky sú tiez vyhodené peniaze do luftu. Že na papieri máš sumu 50 tis, je jedna vec, všetci vieme, že papier znesie vela a garantujem ti, že toľko poisťovňa nikdy nevyplatí (samozree želám, aby ani nikdy nemusela)
Zase tiež si sa dobre pustila do @belllinka za jej názor ...len sa ťa spýtala, či sa ti oplatí mesačne dať 15€ za poistku, keď ti následne zaplatia trápnych 150 za zlomeninu, však ti len "vratia časť toho" čo si im ty dala...poisťovne nie sú preto, aby si ty dobre pochodila, to je snáď jasné. Keby si tie peniaze posielala každý mesiac na účet, máš nasprenych kopec eur. Takto máš len prísľub, že ti možno niekedy niečo v budúcnosti zaplatia.

luccija
17. sep 2021

@blondiee83 presne aj, keď viem, že na strachu sa dobre zarába.Akonahle príde k úrazu tak všetko je zrazu ináč toto nebolo poistené, na toto sa krytie nevzťahuje...moja mama tiež tak pochodila poisťovňa je dobrá pokým platíš ...

diusqa761
17. sep 2021

@blondiee83 deťom posielame mesačne každej skoro 300€ takže majú nasporené dosť , neboj sa a ak niekto referuje k dieťaťu ako k biznisu áno, je mi z takého človeka akurát zle. Tiež keď kupujete deťom hračky alebo dáku drobnosť rozmýšľate či sa "oplatí a vráti" ? Nemyslím. Každého vec kto čo kúpi alebo nie a odpoveď je úplne normálna. Keby som sa do nej "pustila" tak by to vyzeralo úplne inak. Netreba byť tak precitlivelá len za to že má niekto iný názor. Pozri si iné odpovede tu na MK ktoré priamo súvisia s kyberšikanou

akbara77
17. sep 2021

@nataly_111 vždy, vždy keď idem hoc na 2 dní za hranice, poistim sa.vzdy

nataly_111
autor
18. sep 2021

@blondiee83 pochodila som tak ze mi dal majitel hotela slusnu zlavu za pobyt - takze ma to stalo len par desiatok eur, a so zlomeninou sme tiez chvalabohu dopadli dobre - nakolko vyzera to tak ze bola pravdepodobne zlomena len mala kosticka bez dislokacie takze mozem byt rada. a poorosim diskutujuce aby sa tu nehadali nech sa kazdy zariadi ako chce - ci sa chce aj ci sa nechce poistit je to kazdeho vec - kazdopadne je tu zvlastna atmosfera na tomto fore - niekedy clovek mozno potrebuje len mile slovo a trochu povzbudenia a nie vase vycitky trapne a rozumy😀

Strana
z3