icon

Vrátenie poplatku pri neskorom zápise do katastra

20. okt 2025

Ahojte, viem že je možnosť ak do 30 dní nezapisu z katastra tak je možnosť vrátenia poplatku. Ak sme dávali na kataster kupnu zmluvu 22.9 berie sa 30 dní zajtra? alebo čakame do 22.10? Ďakujem

autor
20. okt 2025
@patka06

@anonym_autor Mne píše: kataster nerozhodne

@patka06 necháme sa prekvapiť, už pred 2r nam vracali poplatok z predaja chaty ale voobec si nepamatam tie dni kolko meškali

autor
20. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor ok
zákon č. 162/1995 Z. z. o katastri nehnuteľností - § 32 - (1) Okresný úrad rozhodne o návrhu na vklad do 30 dní odo dňa doručenia návrhu na vklad.

@biba_18 takže sa ráta už aj den doručenia

patka06
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_ec531c zgbis stále plomba na zaklade kupnej zmluvy

@anonym_autor pozri si kedy boli aktualizované údaje na stránke.
Skontroluj stav konania podľa čísla, nielen plombu na LV
Lehotu, máte do 22.10., pokojne si zavolaj na príslušný kataster a spýtaj sa

janagem
20. okt 2025
@anonym_autor

@janagem je možné teda, že to skončí zajtra 🙂) uvidíme či budu stratový 100€ alebo stihajú 🙂)

@anonym_autor ak ste podávali 22heho tak musíš rátať 30 dní je 22+1 deň lebo sa to začína rátat od ďalšieho dna

patka06
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ešte raz, deň doručenia /teda 22.09./ sa nepočíta

amdornik
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ježiš mária, ale prvý deň doručenia je 23.10. tak či tak, zákon ti tu odcitovala biba_18, takže neviem, o čo sa pokúšaš. silou-mocou teraz budeš očakávať, že sa ti vráti poplatok, lebo....?
rozhodnúť majú do 22.10. vrátane. potom, kým ti to pošlú na adresu, môžu prejsť aj ďalšie 2 týždne. tak kľud.

patka06
20. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor ježiš mária, ale prvý deň doručenia je 23.10. tak či tak, zákon ti tu odcitovala biba_18, takže neviem, o čo sa pokúšaš. silou-mocou teraz budeš očakávať, že sa ti vráti poplatok, lebo....?
rozhodnúť majú do 22.10. vrátane. potom, kým ti to pošlú na adresu, môžu prejsť aj ďalšie 2 týždne. tak kľud.

@amdornik prvý deň 23.09. , inak úplne súhlasím

amdornik
20. okt 2025
@patka06

@amdornik prvý deň 23.09. , inak úplne súhlasím

@patka06 joj, áno, preklep.... ospravedlňujem sa. som rozčúlená 😀plus, kukám na kalendár a vidím tam október, tak nejak automaticky som to klepla... dík za upozornenie.

biba_18
20. okt 2025

@anonym_autor ale je to o rozhodnutí - nie o povinnosti doručenia ...

autor
20. okt 2025
@amdornik

@patka06 joj, áno, preklep.... ospravedlňujem sa. som rozčúlená 😀plus, kukám na kalendár a vidím tam október, tak nejak automaticky som to klepla... dík za upozornenie.

@amdornik si sa zle vyspala ? :D

amdornik
20. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik si sa zle vyspala ? :D

@anonym_autor ja mimoriadne dobre. ale keď vidím, ako tu všetky píšeme v podstate úplne totožnú informáciu a ty si ideš stále svoje, tak je to fakt na porazenie. nabudúce urobíš najlepšie, ak nebudeš klásť otázku na MK, ale len do AI, ktorá nikdy nebude dokonalá, mysli si, čo chceš. na základe odpovede AI sa zariaď, stratíš pár hodín života, aby si zistila, že ak náhodou kataster rozhodne naozaj práve 22.10., tak je stále v lehote. ale pokojne píš žiadosť, sťažnosť, reklamáciu, je mi to fuk. napokon ostaneš s dlhým nosom a strateným časom.

autor
20. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor ja mimoriadne dobre. ale keď vidím, ako tu všetky píšeme v podstate úplne totožnú informáciu a ty si ideš stále svoje, tak je to fakt na porazenie. nabudúce urobíš najlepšie, ak nebudeš klásť otázku na MK, ale len do AI, ktorá nikdy nebude dokonalá, mysli si, čo chceš. na základe odpovede AI sa zariaď, stratíš pár hodín života, aby si zistila, že ak náhodou kataster rozhodne naozaj práve 22.10., tak je stále v lehote. ale pokojne píš žiadosť, sťažnosť, reklamáciu, je mi to fuk. napokon ostaneš s dlhým nosom a strateným časom.

@amdornik stratený čas máš asi ty, ked si na MK mesiac a sedis, komentuješ a rozčuluješ sa nad niečím čo sa ťa ani netýka 😀

amdornik
20. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik stratený čas máš asi ty, ked si na MK mesiac a sedis, komentuješ a rozčuluješ sa nad niečím čo sa ťa ani netýka 😀

@anonym_autor chceli sme ti poradiť. rehoceš sa ako ťava na slnku. tak si urob, ako uznáš za vhodné.

autor
20. okt 2025
@amdornik

@amdornik lebo ako blbci čakame na prepis, kde určite si nechávaju uplne posledný den a ludia ako blbci musia čakať s uverom/bankou a stavbou domu lebo to nemôžu zapisať na 15 ani 20 deň ale na 30. Tak ak to nedodržia nech aspon navalia peniaze ..

autor
20. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor chceli sme ti poradiť. rehoceš sa ako ťava na slnku. tak si urob, ako uznáš za vhodné.

@amdornik v poriadku, nikto iný okrem teba sa tu nerozčuluje tak neviem čo riešiš :D

amdornik
20. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik v poriadku, nikto iný okrem teba sa tu nerozčuluje tak neviem čo riešiš :D

@anonym_autor škoda slov s tebou.. ako neblbci by ste určite dobre vedeli, kedy končí 30. deň rozhodnutia a následne je treba počkať do cca 14 dní, kým to príde poštou. alebo volať na KÚ a dohodnúť sa na osobnom prevzatí potrebných dokumentov, ak to súri. ale počkaj... však toto všetko ti povie určite aj AI. prajem ti pekný deň.

patka06
20. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik lebo ako blbci čakame na prepis, kde určite si nechávaju uplne posledný den a ludia ako blbci musia čakať s uverom/bankou a stavbou domu lebo to nemôžu zapisať na 15 ani 20 deň ale na 30. Tak ak to nedodržia nech aspon navalia peniaze ..

@anonym_autor Na katastri nemajú len vás, majú tam kopec iných návrhov na vklad/zápisov. Nemusíte čakať ako blbci, mali ste počítať s lehotou 30 dní a byť milo prekvapení, ak by to stihli skôr.
Moja skúsenosť, zapísali na 23.deň, rozhodnutie na slovensko.sk som mala v ten istý deň - nenechali si to na posledný deň, vybavili v poradí.

autor
20. okt 2025
@patka06

@anonym_autor Na katastri nemajú len vás, majú tam kopec iných návrhov na vklad/zápisov. Nemusíte čakať ako blbci, mali ste počítať s lehotou 30 dní a byť milo prekvapení, ak by to stihli skôr.
Moja skúsenosť, zapísali na 23.deň, rozhodnutie na slovensko.sk som mala v ten istý deň - nenechali si to na posledný deň, vybavili v poradí.

@patka06 nehovorím, že maju len nás 🙂

biba_18
20. okt 2025

@anonym_dd9405 nikde sa o žiadnom zápise nepíše - jedná sa o rozhodnutie

patka06
20. okt 2025
@anonym_autor

@patka06 nehovorím, že maju len nás 🙂

@anonym_autor Odporúčam ešte na katasterportal skontrolovať stav konania, či náhodou už nie je prerušené. V tom prípade by na LV stále svietila plomba.

autor
20. okt 2025
@patka06

@anonym_autor Odporúčam ešte na katasterportal skontrolovať stav konania, či náhodou už nie je prerušené. V tom prípade by na LV stále svietila plomba.

@patka06 dakujem idem pozriet. Neustále sa to natahuje, či už pri dedicstve sme čakali dlhsie, teraz čakame, pri predaji chaty ....

biba_18
20. okt 2025

@anonym_autor je to ale tak - kľudne sa môže stať že to urobia na posledný možný deň - aj keď vy čakáte ... ak to bolo súrne, mohli ste dať urýchlené konanie ...

autor
20. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor je to ale tak - kľudne sa môže stať že to urobia na posledný možný deň - aj keď vy čakáte ... ak to bolo súrne, mohli ste dať urýchlené konanie ...

@biba_18 hej no len tých takmer 300€ je tiež palka :D

patka06
20. okt 2025
@anonym_autor

@patka06 dakujem idem pozriet. Neustále sa to natahuje, či už pri dedicstve sme čakali dlhsie, teraz čakame, pri predaji chaty ....

@anonym_autor Pri zápise dedičstva ste čakali viac ako 60 dní /to je zákonná lehota na zápis/

autor
20. okt 2025
@patka06

@anonym_autor Pri zápise dedičstva ste čakali viac ako 60 dní /to je zákonná lehota na zápis/

@patka06 je to možné, bolo to nekonečné 🙂)

ibrunova
20. okt 2025
@anonym_autor

@patka06 kedže sa ráta odo dna doručenia čož je 22.9 (teda ten den rátam ako prvý), tak mi vychádza, že dnes je to 29 deň, teda zajtra je posledný

@anonym_autor u nás presne na 30.deň zapísali

autor
20. okt 2025
@ibrunova

@anonym_autor u nás presne na 30.deň zapísali

@ibrunova zrejme aj náš pripad

ibrunova
20. okt 2025
@anonym_autor

@ibrunova zrejme aj náš pripad

@anonym_autor a v 31.deň ráno po aktualizácii to bolo aj na webe vidno ako zapísané.

april171
20. okt 2025

treba si pozrieť správny poriadok - zákon 71/1967 Zb., konkrétne paragraf 27, ktorý hovorí o lehotách a tam je presne napísané, že deň podania sa nepočíta, nasledujúci deň je vždy prvým dňom plynutia lehoty.
Správny poriadok je podľa mňa dosť dôležitý zákon a patrí k všeobecnému prehľadu aspoň vedieť, že existuje 🙂

cucoriedka97
20. okt 2025

Tiež som to teraz v lete riešila. Bolo mi povedané, že majú 30 dní na rozhodnutie + 15 dní na doručenie rozhodnutia. A ako býva zvykom, tak im to aj trvalo... na zgbis to bolo na 30. Deň a list prišiel asi 10 dní neskôr 🙂