icon

Vydedenie nevlastnej sestry

mircalla
21. júl 2021

Zdravim, otec vydelil nevlastnu sestru a ta podala voci tomu zalobu na sude, takze dedicske konanie je pozastavene. Pocula som, ze ak by sud vyhrala ma narok len na polovicu jej podielu, ale neviem ci je tato informacia korektna. Chceme sa s nou zvysni surodenci dohodnut, aby dostala svoj podiel a neriesit to sudmi. Zaujima ma, ale co jej mame ponuknut ako mimosudnu dohodu. Pokial moze na sude uspiet a ziskat cely svoj podiel, chceme jej ponuknut jeho plnu vysku dohodou.

Strana
z2
staronova
21. júl 2021

Aj moja priatelka zeraz dedila a jej mama spisala podobny zavet a nakoniec to boli zbytocne obavy- zavet platil

oli18
21. júl 2021

@nafka0483 niektorí ste nepochopili, že je tu závet 😉

sasa1310
21. júl 2021

@staronova nie všetky platia. A aj keď platí, niekedy sa na dedičstve dorovnáva zákonný podiel, ak je v závete daný menší podiel ako zo zákona. Ak to ten dotyčný vie, a nárokuje si nan.

mircalla
autor
21. júl 2021

@nafka0483 oco zomrel pol roka dozadu, mama 9 dni po nom. Cize ano, bola. Viem, ze je to 5 casti🙂 teda pocula som, dik za potvrdenie

staronova
21. júl 2021

@sasa1310 hm asi pripad k pripadu. Pani mala spisany zavet u notara, ten platil, dievka sa vzdala odvolania hned u notarky. Ale verim, ze svet je plny otaznikov.

nafka0483
21. júl 2021

@oli18 A? Autorka nespomina ze by otec mamu vydedil tiez, alebo ze by surodencom inak rozdelil podiely. Cize som predpokladala, ze osetril to, aby za jedna dcera nedostala nic a ostatni rovnakym dielom.

@mircalla Aha, rozumiem, tak tym padom riesite dedicske aj po mamke.

draik
21. júl 2021

@mircalla
Z majetku, ktorý bol v BSM Vášho zosnulého otca, má nárok na 1/20. Z prípadného výlučného majetku Vášho otca na 1/10.
Vychádzam z toho, že aj so zalobkyňou mal dokopy 5 detí.

mircalla
autor
31. júl 2021

@draik mas IP

Strana
z2