Výpoveď zo strany zamestnávateľa spätne

15. mar 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať či máte skúsenosti s tým aby dal zamestnávateľ výpoveď spätne.
Opíšem situáciu.
Manžel má dnes posledný deň skúšobnej doby. Ako naschvál ho chvíľu pred prácou seklo v krížoch. Šiel na pohotovosť a dal vedieť svojej nadriadenej. Tá mu na to odpísala že ľudí potrebujú a že keď nepríde ani zajtra tak ho prepustí. Keby dostal výpoveď dnes, tak by to bolo v rámci skúšobnej doby a teda by ho prepustila bez udania dôvodu. Ak by ho ale chcela prepustiť zajtra, môže mu dať výpoveď k dnešnému dňu?

tehotna40
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nerinka87
15. mar 2021

V čase, keď je zamestnanec uznaný lekárom za dočasne práceneschopného, požíva zamestnanec zvýšenú ochranu pred výpoveďou a v niektorých prípadoch je výpoveď zakázaná. Počas skúšobnej doby a aj v prípade pracovného pomeru na dobu určitú je situácia odlišná.

Skúšobná doba môže byť dojednaná s bežnými zamestnancami písomne v pracovnej zmluve maximálne na tri mesiace.

V prípade, že nastanú prekážky v práci na strane zamestnanca, skúšobná doba sa predlžuje o toto obdobie, napr. ak zamestnanec v čase skúšobnej doby ochorel a je práceneschopný, o ten čas sa mu predĺži skúšobná doba.

Práceneschopnosť nemá vplyv na ukončenie pracovného pomeru v čase skúšobnej doby. To znamená, že ochranná doba v tomto prípade neplatí a zamestnávateľ alebo aj zamestnanec môžu skončiť pracovný pomer počas práceneschopnosti.

loginexistuje
15. mar 2021

nedava ju spatne jemu sa skusobna doba neskoncila lebo sa mu predlzuje o dobu co je na PN a nemusi ju dostat tri dni dopredu normalne mu zajtra poslu ukoncenie pracovnej zmluvy v skusobnej dobe na PN moze ostat ale PP sa mu sa konci

mogaa
15. mar 2021

ako je písané v predch.príspevku, skúšobná doba sa predlžuje o dobu PN, takže ak dnes ostal na PN tak je stále v skúšobnej dobe....počas skúšobnej doby mu môžu nepredlžiť zmluvu aj cez PN.....

autor
15. mar 2021

@mogaa
@loginexistuje
@nerinka87
Ďakujem vám, o tejto informácii som nevedela.

autor
15. mar 2021

@nerinka87
@loginexistuje
@mogaa
Ešte ma napadlo dámy, ak by mal za dnešok iba paragraf a až od zajtra PN, tak už by sa mu to takto nerátalo a nemohli by mu dať výpoveď bez udania dovodu?

sonnenshein
15. mar 2021

Aj navsteva lekara, alebo akakolvek ina prekazka na strane zamestnanca funguje rovnako, ako PN - cas skusobnej doby sa o ten cas predlzi.

nerinka87
15. mar 2021

Bohuzial je v skusobnej dobe,tzn. Vypovee kedykolvek, bez udania dovodu aj pocas PN.