Vyradenie z úradu práce
Dobry den,bola som na vyberovom konani na ktore ma poslali z uradu prace.Dana pozicia mi nevyhovovala z dovodu,ze je to 2 zmena prevadzka a nastup mal byt od 1.9 ale ja mam 2 male deti 3 a 11 rokov takze ich nemam kam dat a tak tiez som slobodna s detmi.Ale aj napriek tomu ma prijali od 1.9 do prace ked som sa ohradila,ze ci mi vedia ponukunt pracu len od 7:30 do 15:00 vraj nie ale ze deti su prekazkou neni ze si to mam zariadit ak nemam ziadny zdrav.problem.Tak som to teda uviedla,ze odmietam prijat pracu z dovodu,ze nemam kam dat deti a nevyhovuje mi 2 zmena prevadzka.Tak moja otazka znie,ci ma aj napriek logickemu pre mna dovodu mozu vyhodit z uradu prace ked teraz poberam davku v nezamestnanosti,ze nastupit nechcem ? Dakujem
@neznamaznama podľa mňa to nieje problém...ved mam pravo podať výpoveď... kedykoľvek
@lila8686 neboj, väčšina žien je tu normálnych. Niektoré su občas tvrdé, ale často majú pravdu. Dajú iný pohľad a ak človek chce a prijme ich radu, môžu ho posunúť. Ale hej, občas sú tu ženy, ktoré si riešia svoje komplexy a traumy osočovaním, znevažovaním a urážaním. Také treba ignorovať.
@darina14m veď hej, len či ti nebude brať úrad ako niečo účelové. Či tam nie sú nejaké lehoty, dátumy a pod., že človek sa môže evidovať na UP opäť. Nemám s tým vôbec skúsenosti, na UP som bola len krátko po škole, a potom ešte dvakrát. Aj to som druhýkrát aspoň brigádovala, keďže som mala podobnú situáciu, ako autorka a tretíkrat som tam bola asi týždeň. Tak ma to len tak zaujima.
@neznamaznama chápem ako to myslíš, ale podľa mňa to nieje problém... ved je XY takých ľudi co po chvíli v práci skončili (keď nastúpili.lebo chceli , no naozaj tam neboli po.par dňoch spokojní) a to takisto nikto neriešil za účelové...určite v tom nevidím problém...samozrejme uradnicky si povedať môžu- "ohovorit" ju... ale nemajú to ako ďalej riesit
@mandzula áno, aj ja som to tak vypĺňala, ešte som aj uvádzala vzdialenosť, do akej som ochotná dochádzať. Tiež som si myslela, že človeka s istým vzdelaním (teraz nemám na mysli len VŠ, ale odbornosť všeobecne ako takú) budú otientovať na prácu približne v jeho oblasti. Ale tá montážna linka ma dostala.
@maciatkolulu môžeš prosím ťa čo rozprávaš hlúposti. A dokonca pri deťoch do 10 rokov v rakúsku, nemáš povinnosť zobrať plnú pracovnú dobu ale minimálne 16,20 hodín
Čiže tu nepleť Rakúsko
Ja vždy poviem že mám malé dieťa ktoré nemá kto nosiť do školy. Má 7 rokov. Sama úradníčka mi kázala nech to poviem, že dieťa do 10 rokov je ospravedlniteľny dôvod za ktorý nevyraduju
@mimikarol Aha lebo na tom pohovore,nebola ta moja uradnicka len nejake dve ine a plus tie co robili pohovor do prace.Ta uradnicka mi dala ten papier ze mam napisat dovod,preco to odmietam tak som to napisala zobrala mi ten papier a ze sa mi ozve ta moja uradnicka pod ktoru spadam.Tak teraz neviem.
@lila8686 mne vtedy volala moja a povedala, že mi to akceptujú. Ja som to odovzdávala zastupujúcej a tá mi povedala, že ma vyradia a riadne na mňa nahučala, že odmietam takú skvelú prácu. Som jej mala vtedy sto chutí povedať, že nech tú prácu teda ona zoberie, keď je podľa nej taká super.
@believe3589 mozem sa este opytat do kolkych dni od pohovoru vam prisiel ten papier,ze vas vyraduju ?
@lila8686 nemáš na ňu kontakt? Keď som bola na pohovore, bola tam i z úradu práce,,, nie tá, pod ktorou patrím,,, to vybavuje iná.... podpsísali mi doklad a šla som s tým dokladom hore, ktorej patrím, tam som to odovzdala. Ona mi dala potom další termín, kedy mám prísť. Ak nemáš další termín, na stránke úradu práce sú i kontakty, aj č. tel. aj mail... stačí zavolať, alebo napísať, kedy máš prísť na další termín, že tá práca ti nevyhovuje.

@martul Dakujem za podporu