icon

Vyradenie z úradu práce

lila8686
22. aug 2022

Dobry den,bola som na vyberovom konani na ktore ma poslali z uradu prace.Dana pozicia mi nevyhovovala z dovodu,ze je to 2 zmena prevadzka a nastup mal byt od 1.9 ale ja mam 2 male deti 3 a 11 rokov takze ich nemam kam dat a tak tiez som slobodna s detmi.Ale aj napriek tomu ma prijali od 1.9 do prace ked som sa ohradila,ze ci mi vedia ponukunt pracu len od 7:30 do 15:00 vraj nie ale ze deti su prekazkou neni ze si to mam zariadit ak nemam ziadny zdrav.problem.Tak som to teda uviedla,ze odmietam prijat pracu z dovodu,ze nemam kam dat deti a nevyhovuje mi 2 zmena prevadzka.Tak moja otazka znie,ci ma aj napriek logickemu pre mna dovodu mozu vyhodit z uradu prace ked teraz poberam davku v nezamestnanosti,ze nastupit nechcem ? Dakujem

Strana
z3
lila8686
autor
23. aug 2022

@martul Dakujem za podporu

darina14m
23. aug 2022

@neznamaznama podľa mňa to nieje problém...ved mam pravo podať výpoveď... kedykoľvek

neznamaznama
23. aug 2022

@lila8686 neboj, väčšina žien je tu normálnych. Niektoré su občas tvrdé, ale často majú pravdu. Dajú iný pohľad a ak človek chce a prijme ich radu, môžu ho posunúť. Ale hej, občas sú tu ženy, ktoré si riešia svoje komplexy a traumy osočovaním, znevažovaním a urážaním. Také treba ignorovať.

neznamaznama
23. aug 2022

@darina14m veď hej, len či ti nebude brať úrad ako niečo účelové. Či tam nie sú nejaké lehoty, dátumy a pod., že človek sa môže evidovať na UP opäť. Nemám s tým vôbec skúsenosti, na UP som bola len krátko po škole, a potom ešte dvakrát. Aj to som druhýkrát aspoň brigádovala, keďže som mala podobnú situáciu, ako autorka a tretíkrat som tam bola asi týždeň. Tak ma to len tak zaujima.

darina14m
23. aug 2022

@neznamaznama chápem ako to myslíš, ale podľa mňa to nieje problém... ved je XY takých ľudi co po chvíli v práci skončili (keď nastúpili.lebo chceli , no naozaj tam neboli po.par dňoch spokojní) a to takisto nikto neriešil za účelové...určite v tom nevidím problém...samozrejme uradnicky si povedať môžu- "ohovorit" ju... ale nemajú to ako ďalej riesit

nikaeli
23. aug 2022

@mandzula áno, aj ja som to tak vypĺňala, ešte som aj uvádzala vzdialenosť, do akej som ochotná dochádzať. Tiež som si myslela, že človeka s istým vzdelaním (teraz nemám na mysli len VŠ, ale odbornosť všeobecne ako takú) budú otientovať na prácu približne v jeho oblasti. Ale tá montážna linka ma dostala.

mandzula
23. aug 2022

@nikaeli inak, to by bolo asi dorazilo aj mna, a to sa clovek nechce hrat na nieco viac, ale zas odtial potial.

sono2
23. aug 2022

@maciatkolulu môžeš prosím ťa čo rozprávaš hlúposti. A dokonca pri deťoch do 10 rokov v rakúsku, nemáš povinnosť zobrať plnú pracovnú dobu ale minimálne 16,20 hodín
Čiže tu nepleť Rakúsko

mimikarol
23. aug 2022

Ja vždy poviem že mám malé dieťa ktoré nemá kto nosiť do školy. Má 7 rokov. Sama úradníčka mi kázala nech to poviem, že dieťa do 10 rokov je ospravedlniteľny dôvod za ktorý nevyraduju

lila8686
autor
23. aug 2022

@mimikarol Dufam,ze aj u mna to prejde.A to rozhoduje len ta uradnicka co ma vybavuje ci ma vyhodi alebo nie ?

lila8686
autor
23. aug 2022

@mimikarol A este sa opytam pride mi list aj s nejakym rozhodnutim alebo nieco kde sa vyjadri k tomu,ze som to odmietla ? Alebo ked to zoberie tak,ze to je vazny dovod nic nechodi ? A pojdem sa hlasit tak ako mam ?

mimikarol
23. aug 2022

@lila8686 ja len napíšem na papier že mám dieťa do 10 rokov, podpíšem sa, podpise to pracovníčka na z úradu čo je pritomna na pohovore. Neviem ako to ide chodi. Bola som už 3x takto na pohovor s úradu práce a vždy to takto prebehlo

lila8686
autor
23. aug 2022

@mimikarol Aha lebo na tom pohovore,nebola ta moja uradnicka len nejake dve ine a plus tie co robili pohovor do prace.Ta uradnicka mi dala ten papier ze mam napisat dovod,preco to odmietam tak som to napisala zobrala mi ten papier a ze sa mi ozve ta moja uradnicka pod ktoru spadam.Tak teraz neviem.

zuzu188
23. aug 2022

@lila8686 mne vtedy volala moja a povedala, že mi to akceptujú. Ja som to odovzdávala zastupujúcej a tá mi povedala, že ma vyradia a riadne na mňa nahučala, že odmietam takú skvelú prácu. Som jej mala vtedy sto chutí povedať, že nech tú prácu teda ona zoberie, keď je podľa nej taká super.

lila8686
autor
23. aug 2022

@zuzu188 Jaj dakujem,normalne mi odlahlo ked to tak citam vacsia sanca je,ze ma nevyhodia.Este raz dakujem

lila8686
autor
23. aug 2022

@zuzu188 A veru ako tie uradnicky jedna lepsia ako druha cest vynimkam ...

lila8686
autor
23. aug 2022

@believe3589 mozem sa este opytat do kolkych dni od pohovoru vam prisiel ten papier,ze vas vyraduju ?

isis234
23. aug 2022

@lila8686 nemáš na ňu kontakt? Keď som bola na pohovore, bola tam i z úradu práce,,, nie tá, pod ktorou patrím,,, to vybavuje iná.... podpsísali mi doklad a šla som s tým dokladom hore, ktorej patrím, tam som to odovzdala. Ona mi dala potom další termín, kedy mám prísť. Ak nemáš další termín, na stránke úradu práce sú i kontakty, aj č. tel. aj mail... stačí zavolať, alebo napísať, kedy máš prísť na další termín, že tá práca ti nevyhovuje.

lila8686
autor
23. aug 2022

@isis234 Ja termin mam ale ten mi dala este predtym pohovorom .Ale ved keby ma chcu vyhodit tak to asi riesia hned nie ? Ako neviem ako to tam chodi ale teda si myslim ze by necakali a vyradili ma hned a to by mi museli oznamit.

isis234
23. aug 2022

@lila8686 ak máš termín, tak v pohode,,,, nevolaj. Museli by ti poslať písomne, že ťa vyraďujú... s akým dátumom... ak ti nič neprišlo do 3 dní, tak v pohode,,, hľadaj ďalej

lila8686
autor
23. aug 2022

@isis234 ja som bola este len vcera rano na pohovore takze este poslat mozu ale dufam v to,ze neposlu uz nic 😁

Strana
z3