icon

Výška OČR, keď muž zarába viac ako ja

bavlnka92
7. feb 2021

Ahojte, je nejaký rozdiel vo výške Očr ak by so synom zostal muž doma? (Kým je škôlka zatvorená) Keď zarába viac než ja, či je to stále rovnaká suma na deň? vďaka 🙂

mondolina
7. feb 2021

@bavlnka92
Pravdaže nie je, očr je vyrátaná z príjmu, máte s mužom rovnaký príjem?

bavlnka92
autor
7. feb 2021

@mondolina vďaka, nebola som si istá. to som už spomenula, nemáme. ja mám prac.pomer skrátený takže mám menej. tým pádom by vyšlo výhodnejšie keby zostane on doma.

nelca84
7. feb 2021

@bavlnka92 no neviem, či je to úplne výhodnejšie, lebo zas prídete o jeho vyšší príjem...

bavlnka92
autor
7. feb 2021

@nelca84 jedine ak by som pobrala smeny navyše kým by bol doma, lebo na hodinu máme rovnako len hodín mám menej.

nelca84
7. feb 2021

@bavlnka92 no ak si ty ochotná robiť viac, aby on mohol ostať doma, prečo nie

aspinka
7. feb 2021

@bavlnka92 očr sa vyratava dennym vymeriavacim zakladom to znamena sucet hrubych príjmov deleno 360 za minuly rok a z toho X 55% to je vymeriavaci zaklad na den... ocrka sa plati za vsetky kalendarne dni vratane vikendov...

rachel36a
7. feb 2021

@bavlnka92 pokial on s vyssim platom pojde na ocr tak pridete zbytocne o viac penazi..jednoducha matematika, ak by obrazne tvoj cisty príjem bol 500€ a muzov 1200€, tak vas mesacny príjem keby si ty isla na ocr je 330€ plus muzov plat 1200€ co je 1530€. Naopak ak by isiel na ocr on tak by dostal 840€ ocr a plus tvoj plat 500€ co je cca 1340€...rozdiel cca 200€... To je len priklad lebo neviem kolko a ake velke deti mate a ani plat...len pre porovnanie ze viac sa oplati ak ide na ocr ten co ma menší plat

karolin55
10. feb 2021

Ako to vlastne funguje keď podám žiadosť o OCR? AKO DLHO TREBA CAKAT, BUDU MA NEJAKOU FORMOU KONTAKTOVAT?

rachel36a
10. feb 2021

@karolin55 naco by ta kontaktovali...ak mate zavretu skolku skolu, tak podas ziadost a na konci mesiaca prehlasenie na ktore dni ziadas...pride ti rozhodnutie ci mas narok a kolko...vacsinou ake peniaze pridu skor akk rozhodnutie