icon

Vysťahovanie sa z bytu kvôli neporiadku

dora88
19. okt 2023

dcéra majiteľa bez môjho vedomia navštívila byt, kde bývam v podnájme, nafotila moje veci už pred mesiacom a dnes povedala, že do piatku budúceho týždňa sa musím vysťahovať. Nemám kam ísť a ani peniaze na zálohu na ďalší byt. Povedal, že sa musím vysťahovať, pretože je neporiadok. Čo mám robiť?? Majiteľ ma o ničom neinformoval, všetko mi povedala jeho dcéra.

Strana
z2
syslik81
19. okt 2023

dat to na sud a nevystahovt sa .. nemoze bez ohlasenia vojst a fotit si tvoje veci .. ty ju mozes udat ze ti zmyzla draha elektronika etc ..ako dokaze ze to nevzala? a musi ti dat vypovednu lehotu ... je tu skupina pravna poradna skus tam poziadat presne o kroky

dora88
autor
19. okt 2023

@syslik81 v zmluve je, že ma nemôžete vysťahovať. Každý mesiac som poctivo platila nájom a ona mi povedala že mi nevráti ani zálohu. Ale nemám kam ísť.😭😭😭😭ani peniaze nemam… Už som rozmýšľal, že zajtra pôjdem do banky po úver na dalsi byt kaukciu. Teraz robím nočnú zmenu a ona vie,a bojím sa že pôjde hore do bytu, pretože má kľúč. Išlo to až doteraz bez toho, aby som o tom vedel

mirkam3
19. okt 2023

@dora88 to, že tam vošla bez tvojho vedomia je jedna vec. No aby sme sa vedeli vžiť do kože druhej strany - čo presne si mame predstaviť pod “neporiadkom”?

dora88
autor
19. okt 2023

@mirkam3 povedala, že v byte je bordel, neumyla som riad a posteľ nebola ustlaná.😡😡😡😡ale pracujem od pondelka do piatku na 3 smeny, nie vzdy mam cas

nikpa
19. okt 2023

@dora88 porušila niečo v zmluve? Ak áno, tak jej pohroz, že ju dáš na súd. Musí sa riadit tým, čo máte v zmluve. Žiadne také že kvôli špinavým riadom a neporiadku v posteli ťa ide vystavovať a ešte ani zálohu nevráti. Nech ti to dá písomne. Zrejme potrebuje hneď vypratať byt a skúša na teba takéto finty. Nevystahovala by som sa, nech zavolá na teba políciu, máš zmluvu a riaď sa podľa toho, čo máš na nej. Nemôže ťa len tak vyhodiť zo dňa na deň, nevrátit zálohu a ešte vstupovať do bytu ked tam nie si bez tvojho vedomia.

anjelicek26
19. okt 2023

Kvoli neustlanej posteli a riadom neverim.. my sme mali tiez raz strasnych najomnikov,vyviezli ked odisli dva velke kontajnery odpadu,museli vsetko vymalovat nanovo a zavolat upratovaciu firmu👎Takze ano su ludia a ludia co sa tyka poriadku...

dora88
autor
19. okt 2023

@nikpa V zmluve som nič neporušil. Nefajčil som, nemám žiadne domáce zvieratá. Keďže v byte nebol poriadok, na žiadnom nábytku som neublížil. V zmluve je uvedené, že ak ma chce vystahovat, treba to dať písomne. To je pravda ze ?

dora88
autor
19. okt 2023

@anjelicek26 V byte som nerobila žiadnu škodu, jediný problém s ním bola, že to bol bordel.

nikpa
19. okt 2023

@dora88 platí čo je v zmluve. Tak ale ona ti to môže dať písomne aj zajtra. Podstatné či je v zmluve upravená aj výpovedná lehota, teda dokedy sa musíš vysťahovať odkedy ti to dá písomne.

elenita
19. okt 2023

@dora88 si muz alebo zena? Raz pises tak, raz tak..

dora88
autor
19. okt 2023

@elenita prepacte , zena som ale madarka. preto občas robím chyby v pravopise

zuzanka.zuzu
19. okt 2023

@syslik81 to ešte niekto robí, že zmizla elektronika alebo peniaze? 😀 nieee, už o tom určite počuli aj policajti/sudcovia a už to takto nefunguje 😉 nedokázali by krádež lebo by sa nedokázalo, že v byte niečo také bolo (aj keby to reálne "ukradla") a dokazuje sa, že to urobil ten konkrétny človek a tú konkrétnu vec, nikto iný a nijako inak sa to stať nemohlo - to chcem vidieť, ako by sa dokázalo 😀

@dora88 zálohu vrátiť musí ak si nič nepoškodila, závisí ako máte v zmluve uvedené dokedy (teoreticky by si ňou vedela vyplatiť zálohu za ďalší byt ale keďže sa už vyjadrila, že ti ju ani nevráti, tak určite by som sa na to nespoliehala). poškodila si niečo? hrozia nedoplatky po odpísaní stavu meračov?

eliska13
19. okt 2023

@dora88 ako znie zmluva?výpovedná lehota a pod ..neustlana posteľ a neumyte riady nie je dôvod!!

kvietok2012
20. okt 2023

Kontaktuj majitela bytu, nebav sa s jeho dcerou...ved zmluvu mas podpisanú s ním, nie s ňou.

vroni
20. okt 2023

@zuzanka.zuzu, aj keby nič nevzala, vlamat sa do cudzieho bytu je ešte stále trestný čin. A áno, je to cudzí byt aje keď je dcérou majiteľa a áno, je to v vlámanie aj keď ma kľúč.

dora88
autor
20. okt 2023

@vroni Hovoril som s kamarátom právnikom, povedala, že dcéra by sa mohla báť tých fotiek v telefóne, mal by som dôvod sa jej vyhrážať. Dnes zavolám majiteľ. Veľmi sa bojím, čo bude

eliska13
20. okt 2023

@dora88 čoho sa bojíš?veď slušne vysvetli, že si hovorila s právnikom a ich postup sa ti nepáči

katka0123
20. okt 2023

@dora88 fotky v telefone porusuju pravidla GDPR. Je to zasah do tvojho sukromia.

vroni
20. okt 2023

@katka0123, si robíš srandu? GDPR je to úplne posledné, co niekoho bude zaujímať a fotky ho nijako neporušuju. Ale sú dôkazom neoprávneného vniknutia do bytu.

melanta
20. okt 2023

@dora88 dcéru majiteľa úplne ignoruj a ak sa to bude opakovať, choď na políciu a podaj trestné oznámenie. Zároveň si ale mala volať okamžite majiteľovi bytu a pýtať si vysvetlenie, z akého dôvodu jeho dcéra do bytu vstupovala a tiež s ním máš riešiť, či máš alebo nemáš sa vysťahovať. Ju úplne ignoruj.

melanta
20. okt 2023

@dora88 ešte som zabudla. Že sa veľmi bojíš. Je potrebné počítať s tým, že ak si v podnájme, tak sa môže stať, že podnájom ti skončí. Argument, že nemáš na depozit na nové bývanie nie je argument. Ak nemáš vlastné bývanie, vždy musíš mať predsa rezervu. Keby si bola 3 mesiace PN, z čoho nájom zaplatíš? Či nezaplatíš a budeš čakať, že ťa nechajú bývať zadarmo? Čiže ako ďalšiu záležitosť rieš aj toto, aby si mala rezervu.

katka0123
20. okt 2023

@eliska13 nerobim. GDPR mam nastudovane. Akykolvek osobny udaj, aj otlacok prier ma pohari je sucastou GDPR. Okrem toho ide o narusenie sukromia - ano ako pises, neopravneneho vstupu do bytu. Otazne ale je, co sa skryva za pojmom "bordel". Nemusi ist o vizualny neporiadok (rozhadzana postel), ale aj o zle udrziavanie kupelne, kuchyne... to tazko posudit. Majitel ma zrejme svoj pohlad.

dora88
autor
20. okt 2023

Hovorila som aj s majiteľom, povedala, že sa musím v piatok vysťahovať, lebo byt chce predať do 2 týždňov. Pravda bola odhalená.

anjelicek26
20. okt 2023

@dora88 takze fotila byt, lebo ho chcu predat a to bez tvojej pritomnosti a vedomia...toto je silno za ciaru 🙄

vroni
20. okt 2023

@katka0123, majiteľ v tom byte vôbec nebol. Ak by aj chcel kritizovať, ze je byt v zlom stave, neoprávnuje ho to do bytu vstúpiť sam a kedykoľvek. A už vôbec nie jeho dcéru. A GDPR si dostuduj. Týka sa totiž výhradne ZVEREJNENIA osobných údajov. Nie fotiek v telefóne. Keď by ona dcéra dala tie fotky na FB alebo zverejnila/použila iným spôsobom, potom samozrejme áno. Proste sa momentálne
@dora88 nejako veľmi obávať nemusí. Môže majiteľovi vyjsť v ústrety a povedať, ze ide hľadať nový byt a keď nájde, vysťahuje sa. Co majiteľ "chce" a "nechce" nad rámec zmluvy je dosť úprimne a hlboko jeho problém.

katka0123
20. okt 2023

@vroni Ale ona to fotila s tym, ze dotky ukaze majitelovi. To je porusejie GDPR. Takze dostuduj si ty. 🙂

vroni
20. okt 2023

@katka0123, ak by si jej dokázala, ze mu to poslala elektronickou cestou, tak áno. Kvôli možnej 50 eurovej pokute by to fakt stalo za to 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

crazy_cat_lady
20. okt 2023

@dora88 pozri urcite zmluvu, co tam mas pisane ohladom jej ukoncenia (ci uz z tvojej strany, alebo majitelov), zvycajne sa dava dvojmesacna vypovedna lehota, takze v tomto pripade by ta nemohli len tak vystahovat, lebo oni chcu do dvoch tyzdnov predat byt

tana85
20. okt 2023

toto je viac nielen o zmluve, ale aj o ludoch. prenajimame byt, ale NIKDY by sme si nedovolili do neho vstupit takto bez ohlasenia a este k tomu ked tam ani nie su. druha vec je vypoved od zmluvy - musi byt uvedene, my sme dali mesiac. tretie - nevrate ie kaucie len ak je preukazatelny naklad na odstranenie niecoho, co najomnik sposobil uzivanim bytu. ak by si odisiel a nechal byt spinavy, tak ti mozu stiahnut za upratovaciu sluzbu alebo potrebne vymalovanie ak bola obliata stena apod. ale preto, ze mam neumyty riad? dovod vies, chcu predat byt, ale ci im v tom zabranis - sme na slovensku, kym sa s nimi budes sudit tak co? byvanie potrebujes cim skor. oni vymenia zamky a dovidenia. presne takyto ludia robia svet zlym :(

katka0123
20. okt 2023

@vroni mohla by to pouzit na svoju obranu, ak by to riesila pravnou cestou. Co neviem, ci bude.

Strana
z2