Z Anglicka som nevycestovala kvôli pasu
ahojte vsetky mamicky co ste v UK, chem vas upozornit aby ste neurobili chybu ako ja a nespoliehali sa na nasu ambasadu v londine, lebo vcera vecer som chcela vycestovat na slovensko s pasom v ktorom je zapisana moja mala a NEPUSTILI MA!!!!! zevraj to neplati ze dieta stale moze byt zapisane v pase rodica, aj napriek tomu ze ambasada mi stale tvrdi ze nieje mozne ze ma nepustili!!! ze je to dohodnute medzi anglickom a slovenskom.... ASI NIEJE!!! som zvedava kto mi teraz vrati skoro 200£!!!
@lienka2116 akože keď ti nestačila táto skúsenosť na to, aby si proste dala malej spraviť pas, ale naďalej sa mieniš oháňať tým, že kamošky cestovali a pani na ambasáde povedala, a znova som volala a znova povedala, tak ja neviem... komu niet rady, tomu niet pomoci 😝 nikto ti tie prachy nevráti (alebo sa skús súdiť s ryanairom) a nikto za teba ten pas nevybaví, miesto toho, čo sa tu rozčuľuješ, si mohla byť na polceste dať spraviť malej pas...
@sissy27 zajtra ti napisem dobre vyskusam znovu letiet a uvidim ak ma nepustia ani z ineho letiska tak ti dam za pravdu oki 😎
@lienka2116 mne písať nemusíš, nepotrebujem aby si mi ty dala za pravdu, je mi to srdečne jedno, či poletíš alebo zas len vyhodíš prachy do luftu, myslím, že nie len odomňa si dostala normálnu radu - nespoliehať sa na hlas v telefóne ale dať spraviť decku pas a máš vystarané na pár rokov... rob ako myslíš, len sa potom nesťažuj, keď zas nebude podľa toho, čo by tebe pasovalo...
@sissy27 preco ja si dokazem priznat chybu.... ked nepustia nepustia budem vediet.... a ten pas som jej chcela dat urobit hned ako pridem domov,kedze do inych krajin to neplati to vyhlasenie.... a uz si zacinam naozaj mysliet ze nemas co robit kedze v kazdej podobnej teme iba skaces do ludi ale v pohode ked ta to bavi....
@sissy27 skoro som zabudla... kupila som letenku o dva dni a pustili ma bez problemov, ehm tak asi som ta vynimka....ale uz mame aj pas
@lienka2116 bolo by dobré, keby si sa pokúsila zistiť, ktorý subjekt ti neumožnil letieť. Boli to pasoví pracovníci? Alebo letecká spoločnosť? Pokiaľ v UK platí, že vlastný pas netreba a ani na SK vlastný pas netreba, tak ťa na ambasáde infomovali správne a chybu spravili buď pasoví pracovníci alebo letecká spoločnosť. Určite existuje možnosť žiadať náhradu škody u toho, kto ju spôsobil. Treba písomne požiadať o preplatenie leteniek, pokiaľ ti to nebudú chcieť zaplatiť, tak budeš musiež podať žalobu. Treba sa pripraviť a dať dokoy všetky dôkazy a fakty aby bolo už z prvej žiadosti o náhradu škody jasné, že si v práve a pôjdeš s tým aj pred súd, keď bude treba. Držím palce.
@dais - ale tu jej zaloba nepomoze, to nariadenie je platne pre celu EU, vratane anglicka, stazovat sa moze na lamparen bohuzial. Ak niekoho pustia, je to zhovievavost zamestnancov letiska. A na tu sa spoliehat je - naivne, hlavne ked dojdes na letisko s batozinou, dietatom atp. A pochybujem, ze ma toto chybne vyjadrenie z ambasady pisomne.
Plati nariadenie, ktore uklada clenskym statom povinnost od juna 2012 nezapisovat deti do pasov ale vystavovat im samostatne pasy. To ale neznamena, ze krajina sa nemoze rozhodnut, ze v prechodnom obdobi bude akceptovat deti zapisane do pasov pred tymto datumom, co aj viacero krajin deklarovalo. Pokial dostala lienka tuto informaciu na nasej ambasade, ale napriek tomu ju do lietadla nepustili aj ked presla pasovou kontrolou /ako som pochopila/ tak urobil chybu pracovnik leteckej spolocnosti.
@dais
@lienka2116 Absolutny suhlas s vasim nazorom. Ak sa UK rozhodla akceptovat zapis dietata v pase tak mate pravdu vy a nie x mudrych mamiciek ktore tu pisu bludy. Nariadenie EU sa totiz tyka len novych pasov . Po spominanom termine uz nie je mozne zapisat dieta do pasu rodicov. Avsak akceptovanie pasov so zapisom deti v nich, ktore boli vydane pred tymto datumom, je vecou samostatneho rozhodnutia kazdeho statu. A ak je dohoda medzi SK a UK taka, ako spominala @lienka2116 a ako ju spravne informovala pani na ambasade, tak mi z toho vyplyva ze jedina zareagovala spravne a skutocne zakladatelke poradila jedine @dais.
@dais
@scrabble dakujem vam, aspon dakto ma tu chape🙂 ja som na ryanair pisala ale zatial som este nedostala odpoved, tak cakam,, a ano presla som aj cez check in, aj pasovu kontrolu a uz iba pred vstupom do lietadla na brane ma nepustili,:( ale predtym som sa ako som pisala o vsetkom informovala ci mozem letiet to je natom najhorsie...ale nik mi nedal zapravdu:(
@lienka2116 podla zakona od Jula, ci tak nejak, dieta musi mat vlastny pas
@lienka2116 ak si prešla cez pasovú kontrolu, tak je jednoznačné, že Ryanair pochybil. Dali ti nejaký dokument, že si nebola pripustená na palubu a prečo? Odporúčam urgovať tvoju žiadosť o preplatenie letenky, v najhoršom prípade, keby sa ti zdalo, že to nejak nejde, pokiaľ lietaš často, by som rovno navrhla, nech ti dajú dobropis na ďalšie letenky v tej cene. Tak ani o nič neprídu a ľahšie sa im bude s tým súhlasiť. Najlepšie by bolo vyhnúť sa žalobe, lebo tebe ide o vrátenie tých peňazí a predpokladám že nemáš energiu a čas nazvyš. Sú ľudia, čo sa budú súdiť z princípu a o pravdu ale ja radím, navrhnúť prijateľné riešenie, pokiaľ existuje, získať čo žiadam a zabudnúť na to. Život je krátky a čas sa dá stráviť lepšie 🙂

@sissy27 a este nieco ako je mozne ze tie moje kamaratky leteli normalne? to si nevymyslam to je pravda