Zadržaný vodičský preukaz
Dobrý deň.Nevie mi niekto poradiť,aká ja najnižšia doba zadržania vodičáku? Dotyčný mal 0,17,čistý register.Ďakujem.
@samantha777 nemoze dostat len pokutu, ked ma viac ako 0.15promile, berú mu vp. Zakaz viest mot.vozidlo moze dostat az do 3 rokov a dostane este aj pokutu.
Ked bude chciet naspat vp treba onho poziadat a bude robit este aj skúsky.
@samantha777 brat ho mal zadržaný za zostatkovy alk. 6 mesiacov ,plus musel absolvovať sedenia akési a musel mať posudok od psychiatra ,samozrejme si to musel zaplatiť .okres PB a minulý rok to bolo. Platil si pokutu
@samantha777
Najnižšia nie je určená
@minenkak
Odmietnutie skúšky nie je priestupok, ale trestný čin
@kvietok2012 No tomu chápem,ale keď niekto nafuka 0,17,tak asi mu nemôžu zadržať až na rok?Keď ma čistý register.Ako ten,čo nafuka trebárs 0,40?
@samantha777 1rok je minimum co zadrzia vp kvoli alkoholu
Od 0,15 do 0,47 je závažny priestupok, od 0,48 je trestný čin.
Sranda,ze niekto sa zdruzga, sadne s tym za volant a nie,aby bol rad,ze nikoho nezabil,jedine,co ho zaujima je,kedy bude jazdit zas. Neskutocne.
@iwesska tak zas 0,17 nie je zdruzganie. To je tak mpzno jedno pivo,aj to nie. Zdruzganie je u mna omnoho vyssie cislo,aj ked jasne, ze alkohol za volant nepatri.
@petulda333 oni majú nakazené, koľko musia zobrať vodicakov mesačne, takze preto ti ho zrejme zobrali, aby splnili normy. Ale Ano, aj za male nehody môžu zobrať vodicak. Zavisi, na koho narazíš.
@tramtada31 tak toto potvrdit neviem ci to maju nariadene,ale mne to az tak nevadilo v tej chvili
@petulda333 ja to neoficialne potvrdiť môžem, lebo mi to hovoril priamo znamy dopravak. Aj ako potom bar komu brali za hocico, lebo museli
@samantha777 ak nemam este po 6 mesiacov rozhodnutie kolko toho som mala v Krvi?žeby to zabudli poslať na presný rozbor alebo??
@petulda333 To asi nebola drobna nehoda
@mircalla bola
@alickapusinka aj triezvi Ludia vedia sposobiť nehody im čo by si usudila ?
@petulda333 zdravím, Ja som mala škodovú udalosť ale považuje sa to za nehodu tiež som nemala alkohol ani nič a čakám na rozhodnutie. Chcem sa iba spýtať na základe čoho vám potom vrátili vo?
@vikinka97 po uplynuti polovice trestu(vzali mi na 6m,po 3m som ziadala) som si dala ziadost o vratenie a robila skusky
@petulda333 rozumiem tak určite aj mňa čaká toto ďakujem za odpoveď
Co som ja sledovala okolie, tak väčšie tresty boli u malých množstvách. Jeden fúkal 0,16 a 2 roky pokuta 800, druhý 2,4 a 2 roky a 600. Takže kde je spravodlivosť? Prvý bol obyčajný človek, druhý profivodič, ktorý vypil fľašku cestou na nakladku
Ja som nafukal 0.15 a druhy krat 0.11 ma.niekto skusenost aky bude trest
@vevebono vela zalezi na akeho policajta natrafis. A druha vec,ze u toho prveho to mozno nebolo prvykrat

Od 0.15promile sa vp berie a berie sa to ako zavazny priestupok a dalej to riesi dopravny inspektorat podla zakona.