icon

Zákaz vychádzania - cesta k veterinárovi

antija
24. okt 2020

našla som, že výnimka je pre prípad starostlivosti o vlastné hospodárske zvieratá. Ale keď potrebujem ísť s chorým psom? ....to nie je hospodárske zviera. To akože nesmiem ísť?

Strana
z2
jaron
25. okt 2020

Uvedomil som si ďalšiu otázku, ktorú nariadenie celkom nerieši. Môže ísť človek do svojej záhrady, ktorá nie je priamo pri byte?
Je to niečo podobné, ako keď človek vlastní dve nehnuteľnosti (má dva byty), môže prejsť z jedného do druhého? Hoci môžu byť len 1 km do seba.

hipuska
25. okt 2020

@jaron dávali v televízore....rodina mala záhradu 3 km ale teda v druhom okrese...dostali odpoveď, že nie.

jaron
25. okt 2020

@hipuska to je od nich veľmi "milé". My máme záhradu asi 700 m od bytu, v jednom meste. Čiže ak tam má tá rodina napr. nejakú úrodu (jablká), majú to nechať zhniť (predpokladám súčasný stav 2 - 3 týždne, ak nie viac).

hipuska
25. okt 2020

@jaron podla mňa , to budú ešte upravovať. Veľa vecí je nejasných. U nás po dedine teda chodia traktory po dedine. Keď je starostlivosť o zvieratá, tak by mala byť aj o záhrady. Už sa nikto nepozastavi na tom, keď traktor orie, alebo kombajn...ale keď človek zbiera jablká....tak to u nie

jaron
25. okt 2020

@hipuska s tými traktormi je to ale o tom, že to je zamestnanie, a zamestnanie je samozrejme dovolené.
Napadlo mi aj ďalšia otázka - prihlásenie na úrad práce po skončení zamestnania k 31.10.2020. Nahlásiť sa treba tuším do 7 dní, či tak nejako. Netýka sa to priamo mňa, ale je to aktuálne.

nenne27
26. okt 2020

@baluinka prosim ta, nechytaj sa za hlavu, nie som tupa!ale tieto pravidla maju take medzery, ze sa s nimi da narabat akokolvek.staci ze natrafis na nespravneho policajta!na jar ked bol lockdown isiel znamy autom do prace.je zivnostnik, elektrikar.cestou do prace( robil elektriku zakaznikom v byte)ho zastavili ho policajti.ukazal im zivnostensky list.chceli este fakturu.vysvetloval im ze fakturu vystavi PO vykonani prace.policajti ze ci robi nacierno.musel im krvopotne vysvetlovat, ze v jeho biznise je to tak, ze vykona sluzbu a nasledne vystavi fakturu.tak sa nechytaj za hlavu z mojej otazky, lebo ja tam budem stat pred nejakym trtkom, co sa este v 10 rokoch pocuraval a teraz si potrebuje dokazat aky je king 😉

hipuska
26. okt 2020

@jaron no to nie. U nás v každom druhom dome traktor. Pre vlastnú potrebu. Už ten kombajn tu nemá nikto

jaron
26. okt 2020

@hipuska aha, rozumiem, čiže nešlo o vykonávanie zamestnania, ale súkromné obrábanie svojej záhrady a pod.

jaron
26. okt 2020

@nenne27 To je práve to, čo mi vadí, čoho sa obávam, keď výklad a aplikácia do veľkej miery záleží na konkrétnom človekovi. Obzvlášť, keď ako som už písal, pri otázkach novinárov aj jednotlivé ministerstvá na určitú otázku odpovedali protikladne.

nenne27
26. okt 2020

@jaron ano, presne.a hadat sa s policajtmi je vacsinou kontraproduktivne.zial, volim taktiku ooo aky ste vy velky a mocny pan ze mozete o mne rozhodnut, tak prosim prosim rozhodnite v moj prospech😝

ckatka
26. okt 2020

Veterinár je lekár. Takže spadá pod kategóriu "návšteva lekára"
Nedramatizujte. Kto má relevantný dôvod, môže ísť kam potrebuje. Treba zastaviť premavanie sa ludi za zábavou a stretávaniami...A nie za dôležitými vecami...

olivka84
26. okt 2020

A nebude lekár vyžadovať potvrdenie o negatívnom teste? Po 2. Novembri?

baluinka
26. okt 2020

@nenne27 sorry ale bolo x krát povedané že môže ísť človek do prírody,do extravilánu. Prečo by pre kristove rany nemohol so sebou zobrať psa. Nariadenie "venčenie psa 100m od domu" sa pochopiteľne týka ľudí žijúcich niekde v meste/v centre, aby vyslovene vyvencili psa blízko domu a neflákali sa kade tade po vonku...neviem si absolútne predstaviť,na základe čoho by ma mohol policajt buzerovat,keby ma naahodou odchytil niekde v prírode so psom..viem,že policajti sú všelijakí, ale vraveli,že tentokrát to nebudú až tak kontrolovať,kolegynin manžel je policajt a vyjadril sa,že budú chodiť kontrolovať,len keď niekto dá podnet..že nemajú kapacity na to, aby behali po vonku a buzerovali ľudí..takže sa zas netreba až tak všetkého báť 🙂

Strana
z2