Zdedí syn dlh po otcovi?
Dobry vecer dlho rozmyslam nadtyn ze sa musim opytat ludi . Mam syna o ktoreho nejavumí zaujem od 1 roka otec. Syn ho nepozná, nechodí zanim, ma aj sudom od mala ze sttetavat sa ma len za mojej pritomnosti no aj tak nechodil.
Syn ma 10. Ja som snim zobrata nebola s jeho otcom. V pripade ak by tento biologicky otec syna zomrel a mal uver v banke. Dedil by v buducnosti dospely tie dlzoby ponom ? :/ po otcovi ktoreho ani nepozna?
.dakujem. za kazdu odpoved. Lebo otec jeho je typ ze taketo veci robil za mojim chbrtom,preto som ho aj nechala, na hluposti a este aj gambloval hry. Je ti uz vela rokov ale myskim nato.
ale však dedičstvo vieš odmietnuť. samozrejme, ak budú dlhy, neprevezmeš (neprevezme syn)
Syn vie na sude deticstvo zrieknut, len tam treba dodrzat nejake lehot.. uvidite, co bude a kedy to bude, predpokladam, ze otec nema este taky vek, aby ste to museli v hlave riesit ked ma syn desat... moze dedit medzi tym aj ex (po svojich rodicoch) a dostat sa financne do poriadku, clovek nikdy nevie...
dedičstvo sa dá odmietnuť, teda ak dlhy budú väčšie ako dedičstvo vzdá sa dedičstva.
Vela ludí hovorí vzdy ze deti maju po rodicoch dlhy. Lebo nevieme co zneho vykluje aj je v rodnom liste plati niekedy ale obcas vynecha ale platí. Neozyva sa mi ale vie ze musi platit lebo by mal problemy. Aspin to ho doma naucili. Ale fyzicky kontakt neni ziadny on sa chova ako dieta a stale je riadeny mamou. Ale to je mi jedno. Len tie dlhy uver ak by sa take stalo lebo ma ktomu sklony.
@anjelicek26 no snad by lebo je taky darebak a to som pocula od dvoch lebo nemam od koho. Tak dakujem ma 43. Je este mlady len som to chcela vediet tak ze moze odmietnut dakujem. Lebo som sa bala .
@marsmykkok dakujem vam pani vsetkym.
Ono ked ludia zdedia nehnutelnost A nejaky zvysny dlh, tak sa im to stale oplati... neda sa totiz nieco, co sa "hodi" prijat a co sa nehodi odmietnu... bud vsetko alebo nic...
ale keď odmietne, tak všetko, dlhy ale aj iný majetok …
Odmietne dedičstvo.Nedostane nič,ani dlhy
Možno zanechá aj majetok a z toho sa splatia dlhy netreba hneď odmietnuť, ale zistiť sú vsetko
Dediť môže po ňom aj dlhy ALE v takomto prípade dedičstvo odmietne... Neboj nebude musieť za neho tie dlhy platiť ani nič podobné... Ak by otec zanechal majetok aj dlhy mohol by syn dedičstvo prijať a z majetku zaplatiť dlhy a možno by mu niečo ostalo.. ak by boli dlhy vyššie ako majetok normálne odmietne dedičstvo
@angeli121212 jasne aha takto tak ti dakujem si super. Dakujem vám vsetkym fakt
v roku 2010 som kupil sim karty od O2 , doteraz som ich nepouzil budu este funkcne a v platnosti ?
V prvom rade je otázne, či vôbec má nejaký majetok, ktorý by bol predmetom dedenia. Ak nemá nič...auto, byt, dom...bude konanie zastavené pre nemajetnost a otázka dedenia dlhov je bezpredmetna.
ak nezoberie odmietne platiť po otcovi dlhy a nasledne by sa zistilo že ma otec jeho nejaký majetok už ked odmietol dedičstvo kôli dlhom tak už nemôže ani nič dediť.Ani keby mal dom za 100 tisc nič už by nedostal.

Nie. Dedičstvo môže odmietnuť...