Žena v pôrodnici a manžel doma s prvým dieťaťom
Mamicky poculi ste uz o takom zakone ze ked je manzelka v porodnici s druhym dietatkom tak manzel ma narok byt doma tyzden s prvym dietatkom? Neni to ani PNka, ani OCRka ani dovolenka. Ze mu nic neberu ani nestrhavaju. Nemoze mi niekdo poslat ten zakon neviem to najst v Zakonniku prace. Manzel to potrebuje ukazat v robote. Dakujem
@34michaela v ČR to bude platiť až od 1.1.2018. Muži si budú môcť vybrať sedem dní plateného voľna do šiestich týždňov od narodenia dieťaťa. Budú pritom dostávať, rovnako ako ženy, peniaze z odvádzaného nemocenského poistenia, a to vo výške 70 percent vymeriavacieho základu svojho príjmu.
Nepochopím prečo túto možnosť nie je možné presadiť aj u nás😒😒
@alenah31 No bohuzial,sme na SK tak co by sme este nechceli 😒 . Citala som nedavno ze v ČR ale toto som asi teda prehliadla,ze az od 1.1.2018.Dakujem za opravu..Ja mám tiez o 2 týzdne termín a manzel bude musiet ist na OCR s dcerkou
@34michaela ja mám v Čechách ženatého brata - jeho táto "vymoženosť" tesne minie. Im to prešlo pokiaľ sa dobre pamätám teraz vo februári. Ale zasa on pracuje vo firme, ktorá mu poskytuje 5-dňové platené otcovské voľno v rámci kol. zmluvy. Podľa mňa tu ani tak nejde ani tak o tie peniaze ako o tú možnosť byť tiež doma keď príde dieťatko do rodiny a pomoc matke, ktorá sa po pôrode ledva bez bolesti posadí. Ja som mala našťastie doma svokru a priznávam, že bez nej by to boli prvé dni úplný horor a to veru nie som z cukru ulepená.

Tento zakon je po novom ale iba v ČR.U nas zatial nie,bohuzial